Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ

Ένα όνομα,μία ιστορία !!!

Ισως και ο καλύτερος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής που πέρασε απο τα γήπεδα.

Το football-academies.gr ανατρέχει στο παρελθόν και σας παρουσιάζει μερικές στιγμές απο την ένδοξη καριέρα του.

Ετσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι !!!

 

 

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες της Βραζιλίας και είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Θεωρείται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα από την διεθνή ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής ποδοσφαίρου.

Γνωστός και ως ο “Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου” κατέχει τους τίτλους “Ποδοσφαιριστής του Αιώνα” από τη FIFA, “Αθλητής του Αιώνα” από την Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι μελος του ποδοσφαιρικού Hall of Fame.

To 1999 εξελέγη Ποδοσφαιριστής του Aιώνα μετά απο ψηφοφορία των τριάντα απο απο τους 34 νικητές(1956-1999) της Χρυσής Μπάλας του περιοδικού France Football.

Παρά τις πιέσεις που ασκούσαν οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης για να τον αποκτήσουν ο Πελέ παρέμεινε στη Σάντος 17 χρόνια λόγω της μεγάλης του αγάπης για την ομάδα αλλά και λόγων της πίεσης που του ασκούσε η κυβέρνηση της χώρας η οποία εξ ονόματος προέδρου τον θεωρούσε εθνικό θησαυρό.

Ο Πελέ έπαιζε σαν δεύτερος επιθετικός, γνωστός και ως οργανωτής. Η τεχνική κατάρτιση και η αθλητικότητά του έχουν επαινεθεί παγκοσμίως, και κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν γνωστός για την άριστη ντρίμπλα και πάσα του, την εξαιρετική του ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, τη δημιουργικότητά του, αλλα και την μεγάλη του έφεση στο σκοράρισμα.

Δείτε το βίντεο…

{youtube width=”615″ height=”400″}BbKDqYBZHSM{/youtube}

Σχόλια