Το 3ο Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ 2023-24

Το 3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της ΑΕΚ στα Σπάτα το σαββατοκύριακο 1-2 Ιoυνίου 2024.

Οι 20 συνεργαζόμενοι σύλλογοι εκπροσωπήθηκαν στην τρίτη και τελευταία από τις τρεις ανά σεζόν συναντήσεις τους με την Κεντρική Ακαδημία, σε ένα σεμινάριο που αποτέλεσε συνδυασμό θεωρίας και πράξης.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης. Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου έχει ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Βασικό χαρακτηριστικό του σεμιναρίου ήταν η απόφαση να αφιερωθεί η πρώτη ημέρα του στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ως ένα σύγχρονο ζήτημα στρατηγικής διοίκησης στην ευρύτερη αθλητική βιομηχανία. Σκοπός ήταν να κατανοηθεί σε βάθος η σπουδαιότητα του να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε κοινωνικές δράσεις. Επεξηγήθηκε και αναλύθηκε μέσα από τη βιβλιογραφία και την έρευνα τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, πώς εφαρμόζεται, πώς έχει εμφανιστεί στον αθλητισμό αλλά και πώς λειτουργεί η ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με αυτή. Ιδιαίτερα αναδείχθηκε βεβαίως η κοινή προσέγγιση και αντίληψη μεταξύ ΠΑΕ, Ακαδημίας, Δικτύου σε σχέση με το σύγχρονο αυτό ζήτημα.

Η ειδική επιστημονική  ομάδα συνεργατών από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ κατάφερε με έναν δομημένο και πολύ μεταδοτικό-διαδραστικό τρόπο να επεξηγήσει τους τρόπους που θέτουν τα όριά μας, με σκοπό να είναι οι άνθρωποι κάθε ακαδημίας αποδοτικότεροι και αποτελεσματικότεροι ως προπονητές, ως στελέχη και ως πολίτες. Η μεθοδολογία ειδικού παιχνιδιού για την οικοδόμηση σκεπτόμενων παιδιών και η ισχυροποίηση του team building (από τον κ. Χατζημιχάλη) ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο της πρώτης ημέρας.

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε προπονητική μονάδα (Κ12) ως πρώτο θέμα και ακολούθησε εκπαιδευτικό παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ (Κ15) και Μικτής ομάδας Δικτύου (Κ16) από συνεργαζόμενες Ακαδημίες της Αττικής. Ακολούθησε εργασία επί του παιχνιδιού. Ήταν ένας αγώνας που διοργανώθηκε με την άμεση συμμετοχή και δραστηριοποίηση των συνεργαζομένων ακαδημιών και ειδικά του τεχνικού υπεύθυνου του Ερμή Ανω Λιοσίων κ. Γιάννη Φατόλια.

Παρόντες και τις δύο ημέρες ήταν όλα τα στελέχη της Ακαδημίας, ενώ εκπροσωπήθηκε και το τμήμα scouting της πρώτης ομάδας από τον κο Φανούρη Γουνδουλάκη. Πολύ σημαντική ήταν επίσης και η παρουσία της ομάδας γυναικών του Σουφλίου στο ακροατήριο του σεμιναρίου την Κυριακή.

Δείτε Φωτογραφίες από το σεμινάριο, στον επίσημο λογαριασμό της Ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Facebook

Σχόλια