Παναθηναϊκός: Εκπλήξεις στα συμβόλαια των «μικρών»

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ, επτά ποδοσφαιριστές των «πράσινων» ακαδημιών πέρασαν την αξιολόγηση και η ΠΑΕ θα τους προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο. Όμως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και υπάρχουν πολλά «αγκάθια»…

Μετά από συναντήσεις του διευθυντή των Ακαδημιών, Βαγγέλη Σάμιου και των αρμόδιων προπονητών Κ19 και Κ17 (Ντρένοβα, Παπαβασιλείου) είναι έτοιμες προς… αποστολή στο mail του Γιάννη Παπαδημητρίου οι αξιολογήσεις των 7 παιδιών που προορίζονται για υπογραφή συμβολαίου.

Του Γιώργου Μανταίου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για τρεις γεννηθέντες του 2005 (Νικολετόπουλος, Λάζαρης, Σπαθάρης), δύο του 2006 (Ρομάνο, Μπρέγκου), αλλά και δύο του 2007 (Σώκος, Μπόκος).

Ξεκινώντας ηλικιακά, το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει με τα παιδιά του 2005 κι αυτό έχει να κάνει με τη διάλυση της Β΄ ομάδας (έχουν ήδη ενημερωθεί οι προπονητές). Συνεπώς, δεν υπάρχει προς το παρόν η προοπτική να αγωνιστούν σε επίπεδο ανδρών.

Στον στόπερ Νικολετόπουλο, τον χαφ Σπαθάρη και τον φορ -πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Κ19- Οδυσσέα Λάζαρη, προτάθηκε ετήσιο συμβόλαιο με αγωνιστική παρουσία στην Super League Κ19, καθώς οι θέσεις στην πρώτη ομάδα για νεαρούς φαίνεται πως είναι ήδη κλεισμένες.

Κι αυτό γιατί προηγούνται οι Φικάι, Κάτρης, Κυριόπουλος από τους νεαρούς που θα ακολουθήσουν την προετοιμασία και έπονται αρκετοί ακόμα.

Παίκτες στα 20 και τα 21, όπως οι Βολάκης, Συμεωνίδης, Νταμπίζας, Φρόκου, Μπιλαλ, Προδρομίτης, Λιατίφης πρωταθλητές με την Κ19 στο 2022, βρίσκονται επί ξυρού ακμής καθώς δεν υπάρχει πλέον η Β’ ομάδα για να τους απορροφήσει στη Super League 2, ενώ ουσιαστικά παρελθόν αποτελούν οι Καλοσκάμης, Πιτσώτης που δεν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους.

Είναι λογικό, λοιπόν, οι τρεις να παρουσιάζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς επιδίωξή τους είναι να παίξουν σε ανώτερο επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει λύση, προκειμένου να μην χαθούν αυτοί οι παίκτες που βρίσκονται σχεδόν μία δεκαετία στην Παιανία. Επίσης, ένα άλλο ζήτημα έχει να κάνει και με τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας, καθώς μέχρι σήμερα όλα τα πρώτα συμβόλαια ήταν τριετή. Για πρώτη φορά οι Νικολετόπουλος, Σπαθάρης, Λάζαρης καλούνται να δεσμευτούν για μόλις ένα χρόνο.

Πάμε τώρα στους γεννηθέντες το 2006. Στον Τιάγκο Ρομάνο αναφερθήκαμε πρόσφατα, καθώς πρόκειται για τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ που κλήθηκε στην Κ20 της Αργεντινής.

Ο έτερος είναι ο χαφ Αντριάνο Μπρέγκου, διεθνής με την Ελλάδα. Λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη μετάβασή τους σε επαγγελματικό επίπεδο, εκτός κι αν οι προτάσεις από το εξωτερικό επηρεάσουν την κατάσταση. Ο Μπρέγκου έχει έναν πολύ ισχυρό ατζέντη (Τουντούρης), ενώ η θητεία του Ρομάνο στην Αργεντινή κάνει το βιογραφικό του ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Φυσικά, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, μια ομάδα του εξωτερικού θα κληθεί να καταβάλλει υψηλό αντίτιμο ως τροφεία (πάνω από 300.000 εφόσον ανήκει σε top ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Η έκπληξη αφορά στους γεννηθέντες το 2007. Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια ότι είχε μείνει πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα, αφού συμβόλαια σε παιδιά του 2007 ακόμα και του 2008 έχουν δώσει σύλλογοι όπως ο ΟΦΗ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικός και η ΑΕΛ, πέραν βέβαια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ που έχουν πολλούς επαγγελματίες σε αυτές τις ηλικίες.

Οι «πράσινοι» μέχρι τώρα δεν έχουν ούτε «2006άρη» με συμβόλαιο! Αποφάσισαν, ωστόσο, να «δέσουν» δύο παιδιά της Κ17 που ξεχώρισαν στις αξιολογήσεις κι αυτοί είναι ο χαφ-εξτρέμ Γιάννης Μπόκος και ο σέντερ φόρ Γιώργος Σώκος. Αμφότεροι είναι μέλη της ομάδας που πήρε την πρώτη θέση στο νότιο όμιλο του πρωταθλήματος Κ17 και έφτασε στο Final-4 όπου ηττήθηκε στις καθυστερήσεις (1-0) από τον Ολυμπιακό.

Σχόλια