Sports Exelixis: Αξιοποίηση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. ΤΩΡΑ!!!

Η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών είναι θέμα των ειδικών και της επιστήμης!

H Sports Exelixis είναι μια νέα εταιρεία, που έχει ως αντικείμενο τους αθλητές, την ανάπτυξη και την εξέλιξη αυτών συνολικά, ώστε με στοχευμένες διορθωτικές ενέργειες να επιτύχουν τους στόχους τους. 

Γράφει ο Γιάννης Βαλμάς

Οι άνθρωποι της είναι κυρίως επιστήμονες του αθλητισμού,  οι περισσότεροι με ειδίκευση το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για: Τεχνοκράτες, Προπονητές ποδοσφαίρου (UEFA Pro, Α, Β, C, Goalkeeping, Elite Youth), Γυμναστές ποδοσφαίρου, Καθηγητές φυσικής αγωγής, Ιατρούς, Αθλητικούς ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγους, Διαιτολόγους, Εργοφυσιολόγους, Βιοχημικούς της άσκησης και Εργομέτρες, Φυσικοθεραπευτές, Ειδικούς αθλητικής μάλαξης, πρώην Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, Στελέχη Spotrs Management, Aθλητικούς δημοσιογράφους κτλ

Η φιλοσοφία της εταιρείας διαφοροποιείται από παρόμοιες προσπάθειες διαχείρισης και ανάδειξης αθλητών, κυρίως γιατί θέτει βάσεις για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων, αξιολογώντας το σήμερα και χαράζοντας στρατηγικό προγραμματισμό για το μέλλον των αθλητών της.

Εν αρχή εiν … η αξιολόγηση

Ο ποδοσφαιριστής που θα απευθυνθεί στην Sports Exelixis μετά από μια συνέντευξη γνωριμίας και ανάλυσης των προσωπικών του στόχων και φιλοδοξιών, θα μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών σε μια διεξοδική αξιολόγηση.

Αυτή η αξιολόγηση αφορά τόσο τον αγωνιστικό τομέα, όσο και επιμέρους τομείς, όπως η αθλητική του κατάσταση με όλες τις παραμέτρους που αυτή περιλαμβάνει, οι ιδιαίτερες τεχνικές και τακτικές ικανότητες για το άθλημα, αλλά και το ψυχολογικό προφίλ, η προσωπικότητα, οι διατροφικές συνήθειες, η ανάλυση αιματολογικών εξετάσεων κτλ

Τα τελικά αποτελέσματα των αξιολογήσεων και των μετρήσεων καταγράφονται και αναλύονται διεξοδικά στον ποδοσφαιριστή, από τους ειδικούς της Sports Exelixis, εντοπίζονται αδυναμίες, αναγνωρίζονται οι ικανότητες, αποσαφηνίζονται οι ορθές και οι λανθασμένες πρακτικές, εντοπίζονται δυνατά σημεία και εξάγονται συμπεράσματα.

 Ακολουθεί η στρατηγική, το πρόγραμμα και …η δουλειά

Μετά τα συμπεράσματα, ακολουθεί αναλόγως της «εικόνας» της κατάστασης του αθλητή, η εκπόνηση ενός μεθοδικού προγράμματος, με στρατηγική και χρονοδιάγραμμα, από έμπειρους προπονητές και γυμναστές του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, επαγγελματίες προπονητές και άλλους επιστήμονες του αθλητισμού, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο ποδοσφαιριστής να βελτιώσει τις τεχνικές και τακτικές αδυναμίες και ατέλειες, να μεγιστοποιήσει τη φυσική του κατάσταση, να ενισχύσει τα δυνατά του χαρακτηριστικά και να αποκτήσει τα στοιχεία που δεν διαθέτει. Οι υπηρεσίες αυτές είναι πλήρως εξατομικευμένες και τηρείται το απόρρητο του φακέλου του αθλητή.

Μίχος: Αξιοποίηση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. ΤΩΡΑ!!!

Ο κ. Πέτρος Μίχος, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Τεχνικός Σύμβουλος στη Sports Exelixis, μας δήλωσε για τα ελληνόπουλα και το ταλέντο που διαθέτουν:

«Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά στην Ελλάδα. Ωστόσο στη Sports Exelixis πιστεύουμε ότι το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί για την επιτυχία, αν δε συνοδεύεται από σκληρή μεθοδική και στοχευμένη δουλειά, χαμηλό προφίλ και δυνατό χαρακτήρα από πλευράς του ποδοσφαιριστή.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε, η εταιρία παρέχει συμβουλευτική από ειδικούς, καθώς συνεργάζεται με τους καλύτερους στον τομέα τους στην Ελλάδα.Έτσι οι ποδοσφαιριστές στη Sports Exelixis, περισσότερο ή λιγότερο ταλαντούχοι, θα αναδειχτούν, με σκοπό να λάβουν μια καλύτερη επαγγελματική πρόταση.

Όλοι όσοι βρισκόμαστε στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει ενεργά να ενσκήψουμε στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, και να τους αξιοποιήσουμε. Και αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ!» κατέληξε ο κ. Μίχος.

 «Mental Skills Coaching» – Βήμα προς βήμα, για την επιτυχία

Ο αθλητής θα διδαχθεί και θα εκπαιδευτεί μέσω του «Mental Skills Coach» της Sports Exelixis, να αναπτύξει σημαντικές δεξιότητες και τεχνικές που χρησιμοποιούν αθλητές ελίτ επιπέδου όπως: ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, έλεγχο του άγχους και του θυμού, τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης τους άγχους, έλεγχος και διατήρηση της συγκέντρωσης, καθορισμός στόχων, προετοιμασία για επιστροφή μετά από τραυματισμό κτλ

Στόχος είναι ο ποδοσφαιριστής να εξελίσσεται καθημερινά, σε όλους τους τομείς που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ώστε να βρίσκεται πάντα στην αρτιότερη αγωνιστική κατάσταση, που επιβάλλεται για την ηλικία του, για να πρωταγωνιστεί αγωνιστικά. H Sports Exelixis εγγυάται το αθλητικό μέλλον των αθλητών που αναλαμβάνει, επιδιώκοντας πάντα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, γι’ αυτούς!

Ελλάδα – Ευρώπη – Δοκιμαστικά – Καριέρα

Η Sports Exelixis αφουγκράζεται τις ανησυχίες των παιδιών και των γονιών τους για το μέλλον και δίνει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές να ενταχθούν αναλόγως των προσόντων τους στην κατάλληλη γι’ αυτούς ελληνική ή ευρωπαϊκή ομάδα.

Συνεργάζεται στενά με τους αθλητές και τους γονείς τους, έχοντας τη γνώση του τι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής, για να αγωνιστεί σε πιο υψηλό επίπεδο.

Δοκιμαστικά το καλοκαίρι, στο εξωτερικό

Η Sports Exelixis συγκροτεί ανεξάρτητες ομάδες, από αξιολογημένους νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μεταβαίνουν σε χώρες της Ευρώπης, για τουλάχιστον μια εβδομάδα, όπου δίνουν φιλικούς αγώνες, με ομάδες της χώρας επίσκεψης και προπονούνται σε σύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις, από ξένους προπονητές.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των αγώνων και των προπονήσεων, αξιολογούνται περαιτέρω από σκάουτερ ομάδων του εξωτερικού. Τους νεαρούς αθλητές δύναται να συνοδεύουν οι οικείοι τους. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη δράση, θα ανακοινωθούν από τη Sports Exelixis το επόμενο διάστημα.

Επίσης την περίοδο του καλοκαιριού, θα δοθεί η ευκαιρία σε μεμονομένους ποδοσφαιριστές, να δοκιμαστούν στην κατάλληλη γι’ αυτούς ελληνική ή ευρωπαϊκή ομάδα, με στόχο την ένταξή τους στην ομάδα αυτή.

Σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων στην Ελλάδα

Σκάουτερ ελληνικών και ευρωπαϊκών ομάδων παρακολούθησαν αγώνες παικτών «στόχων» της Sports Exelixis, το προηγούμενο τρίμηνο.

Το επόμενο διάστημα, έχουν επίσης προσκαλεστεί σκάουτερ από ομάδες της Ευρώπης, να επισκεφθούν τη χώρα μας, όπου με τη σειρά τους, θα «τσεκάρουν» ποδοσφαιριστές διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών.

Μετεγγραφές Ιανουαρίου – Καλοκαιριού

Δεκάδες ποδοσφαιριστές έχουν εισέλθει στην οικογένεια της Sports Exelixis και εξελίσσονται με τα εξατομικευμένα προγράμματά της. Κάποιοι απ’ αυτούς θα κάνουν άμεσα το επόμενο βήμα σε μεγαλύτερη ομάδα, τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η Sports Exelixis διαθέτει εξαιρετικές επαφές, διατηρεί συνεργασίες και δημιουργεί νέες, με ΠΑΕ της Superleague και της Football League, καθώς και με ομάδες της Γ’ Εθνικής και ερασιτεχνικές ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Η Sports Exelixis δημιουργεί τις βάσεις και τις ευκαιρίες στους αξιολογημένους αθλητές της, που είναι έτοιμοι, ώστε να εντοπιστεί η κατάλληλη ομάδα για τον καθένα ξεχωριστά, με στόχο τη συνεχή επιτυχία στην αθλητική τους πορεία.

Η προώθηση κάποιου αθλητή σε μια νέα ομάδα γίνεται είτε απευθείας είτε κατόπιν δοκιμαστικού στην ομάδα αυτή. Η Sports Exelixis, επιδιώκοντας πάντα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάθε αθλητή της, προσφέρει πλήρη υποστήριξη και επαγγελματικές συμβουλές για να κατακτήσει ο ποδοσφαιριστής της, το στόχο του και να αγωνιστεί αναλόγως των ικανοτήτων του, σε πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που αγωνιζόταν έως τώρα.

Εμείς στο FootballAcademies.gr καλωσορίζουμε τη Sports Exelixis και της ευχόμαστε από καρδιάς οι επιδιώξεις και οι υψηλοί της στόχοι για τους Έλληνες αθλητές, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνουν πραγματικότητα!

Στοιχεία Επικοινωνίας Sports Exelixis

Διεύθυνση: Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη 79, Περιστέρι 12134
Τηλ.: 210 57 210 59
Mob.:  697 03 34 111
Email: info@sportsexelixis.grsportsexelixis@gmail.com
Facebook: Sports Exelixis
Instagram: sportsexelixis
Twitter: Sports Exelixis
Youtube: sports exelixis
Website: www.sportsexelixis.grwww.sportsexelixis.com (English version) 

Γιάννης Βαλμάς, για το FootballAcademies.gr

Σχόλια