Ατρόμητος Πειραιά: Η Ακαδημία που προσφέρει μέλλον στα παιδιά της [PHOTOS+VIDEOS]

Κάτι σημαντικό και συνάμα όμορφο, συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, στα Καμίνια του Πειραιά. 

Το Football Academies βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ατρόμητου Πειραιά στα Καμίνια, όπου επισκεφτήκαμε την Πρότυπη Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ατρόμητου, που φέτος η πρώτη ομάδα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Πέραν του οικογενειακού κλίματος που επικρατούσε, αντικρίσαμε ανθρώπους με πολύ μεράκι, αίσθημα ευθύνης και όρεξη για δουλειά, να διδάσκουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές το ουσιαστικό ποδόσφαιρο και να τους γαλουχούν κατάλληλα, ώστε να προετοιμαστούν, για το επόμενο μεγάλο βήμα στην ποδοσφαιρική τους πορεία.

Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε τόσο με τους υπεύθυνους της Ακαδημίας, όσο και της πρώτης ομάδας, για τους στόχους που έχουν θέσει για τη νέα αγωνιστική σεζόν, για τα 200 περίπου παιδιά της Ακαδημίας.

Σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο με τάπητα τελευταίας τεχνολογίας, ο πρωταρχικός στόχος της Ακαδημίας είναι να εντοπίσει, να προπονήσει και στη συνέχεια να αναπτύξει τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, από τη νεαρή τους ηλικία, διδάσκοντάς τους ουσιαστικό ποδόσφαιρο και γαλουχώντας τους κατάλληλα, ώστε να προετοιμαστούν για μια άνευ όρων ποδοσφαιρική εξέλιξη, με παιδαγωγική προσέγγιση.

Ο άθλος του Εφηβικού παίζοντας στο αντρικό

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν, η Ακαδημία για πρώτη χρονιά δεν “κατέβασε” εφηβικό τμήμα στο πρωτάθλημα της Ένωσης Πειραιά.

Ο λόγος ήταν ότι οι υπεύθυνοι του Ατρόμητου ήθελαν το εφηβικό τους τμήμα να συμμετάσχει στο Γ’ τοπικό της ΕΠΣ Πειραιά, με την ομάδα της Ένωσης Καμινίων (τύπου… θυγατρική ομάδα, του Ατρόμητου Πειραιά).

Οι πιτσιρικάδες την πρώτη τους χρονιά στο αντρικό ποδόσφαιρο πέτυχαν έναν άθλο. Κατάφεραν την άνοδο στο Β’ τοπικό. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στον Πειραιά και ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση, που στέφθηκε  με τεράστια επιτυχία.

Τη νέα σεζόν και το φετινό εφηβικό τμήμα του Ατρόμητου Πειραιά θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα στο Β’ τοπικό της ΕΠΣ Πειραιά, με την Ένωση Καμινίων.

Αναδεικνύονται ταλέντα από την Ακαδημία, που παίζουν στην πρώτη ομάδα

Την προηγούμενη χρονιά το μισό ρόστερ της ομάδας του Ατρόμητου αποτελούνταν από παιδιά της Ακαδημίας. Αυτά τα παιδιά συνέβαλαν στα μέγιστα ώστε η ομάδα να ανέβει στη Γ΄Εθνική.

Ο Ατρόμητος Πειραιά είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη ομάδα στην Γ’ Εθνική με 8 δικά της παιδιά να αγωνίζονται πλέον στην Α’ ομάδα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσαν έξι παιδιά, που ξεκίνησαν από τα αστεράκια της Ακαδημίας και  βρίσκονται πλέον στην Α’ ομάδα του Ατρόμητου Πειραιά και θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Για ποιο λόγο λοιπόν, κάποιος να επιλέξει την Ακαδημία του Ατρόμητου Πειραιά;

Η απάντηση είναι απλή. Στο χώρο του ποδοσφαίρου, πολύ συχνά δυστυχώς παρατηρούμε περιπτώσεις παιδιών που δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής, φτάνουν στην ηλικία των 15-16 ετών και ψάχνουν για ομάδα και τελικά δεν βρίσκουν που να παίξουν.

Στον Ατρόμητο, πέραν της καλής δουλειάς που γίνεται, το παιδί θα έχει μια ομάδα να παίξει. Αρχικά την Ένωση Καμινίων. Δεν θα φύγει το παιδί να ψάξει να βρει ομάδα. Από την περσινή ομάδα της Ένωσης Καμινίων άλλα δύο παιδιά ανέβηκαν στην Α’ ομάδα του Ατρόμητου Πειραιά, ο Δημήτρης Σαούλιας και ο Σαπχάσα Όλγκεν και έπεται συνέχεια…

Στον Ατρόμητο Πειραιά υπάρχει ένας έλεγχος, μια ομάδα. Εάν κάποιο παιδί ξεχωρίσει μέσα στη χρονιά, έχει τη δυνατότητα με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου να ανέβει στην πρώτη ομάδα του Ατρόμητου. Υπάρχει έτσι αυτομάτως η δυνατότητα το παιδί να παίξει στη Γ΄Εθνική. Δεν θα περιμένει μήπως πάρει μεταγραφή, ούτε θα …ψάχνεται με άλλη ομάδα. Από την ίδια Ακαδημία που ξεκινάει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, του δίνεται η δυνατότητα να παίξει κατευθείαν στη Γ’ Εθνική.

Καλύβας: “Μου αρέσει να δουλεύω με νεαρούς παίκτες

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε ο προπονητής της πρώτης ομάδας του Ατρόμητου Πειραιά, Θεόφιλος Καλύβας, που εμπιστεύεται απόλυτα τη Διοίκηση της ομάδας, η οποία έχει επενδύσει στην Ακαδημία, και πολλά παιδιά έχουν ανέβει στην πρώτη ομάδα, αλλά ο ίδιος θέλει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το προπονητικό team της Ακαδημίας

Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Ατρόμητου Πειραιά και προπονητής στο εφηβικό (Ένωση Καμινίων): Δημήτρης Τζανετουλάκος

Παιδικό Κ16Μιχάλης Γρίμπιλας

Προπαιδικό Κ14Χρήστος Γιώτης 

Τζούνιορ Κ12Βαγγέλης Εμμανουήλ  και Δημήτρης Μπλέτσας 

Προτζούνιορ Κ10Βαγγέλης Εμμανουήλ 

Αστεράκια Κ8Χρήστος Γιώτης  και Δημήτρης Μπλέτσας 

Προπονητής Τερματοφυλάκων: Χρήστος Θεοδώρου

Εγγραφές

  • Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι δωρεάν
  • Η ακαδημία αναλαμβάνει ποδοσφαιριστές ηλικίες από 4-16 ετών
  • Διπλωματούχοι προπονητές
  • Ειδικό τμήμα τερματοφυλάκων
  • Γήπεδο με τάπητα τελευταίας γενιάς
  • Αποδυτήρια
  • Συμμετοχή σε πρωταθλήματα και τουρνουά
  • Ιατρός παρόν σε όλες τις προπονήσεις
  • Ειδικό τμήμα για ανάπτυξη και βελτίωση κινητικών δεξιοτήτων
  • Σχολή τερματοφυλάκων

Πληροφορίες – Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 210 42 21 079
Κινητό: 697 2291 073
Διεύθυνση γραφείων: Δωδεκανήσου 59, Καμίνια Πειραιάς
Ημέρες και ώρες γραφείου: Καθημερινά 17.30 έως 20.30
Διεύθυνση γηπέδου προπονήσεων: Κυθήρων 41, Πειραιάς
Email: info@atromitospireos.gr

Γιάννης Βαλμάς και Νατάσα Κολινιάτη για το Football-Academies.gr

Σχόλια