Αυτός είναι ο Έλληνας κυνηγός ποδοσφαιρικών ταλέντων

Της Σάντρας Σαρηγιαννίδου

Σε έναν χώρο λαβωμένο από παρασκηνιακές δραστηριότητες και πληγωμένο από την οικονομική κρίση, ξεκίνησε με έδρα την Ελλάδα μια αθλητική εταιρία μανατζμεντ, που έχει σκοπό να μεταρρυθμίσει τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα η εταιρία αυτή συνεργάζεται με την άκρως καινοτόμα παγκόσμια πλατφόρμα σκαουτινγκ επ’ ονόματι Wyscout, που έχει γίνει ήδη αγαπημένη των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων.

Ως απόφοιτος των πανεπιστημίων του Πόρτσμουθ και Λονδίνου με ειδικότητες στην διοίκηση αθλητισμού και μανατζμεντ ποδοσφαιρικών εταιριών, θα ήταν λογικό κάποιος να σκεφτεί ότι ο Λεωνίδας Αθανασούλας θα συνέχιζε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο εξωτερικό.

Παρά τις προτάσεις, εκείνος επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να μπορέσει να εισάγει την τεχνογνωσία των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών εφαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Όπως λέει και ο ίδιος, «με ενθουσίασε το γεγονός να γυρίσω πίσω στη χώρα μου όντας απόλυτα εξειδικευμένος στον τομέα του ποδοσφαίρου. Το άθλημα αυτό συνήθιζε να συνδέεται με άτομα που δούλευαν περιστασιακά με βραχυπρόθεσμους οικονομικούς στόχους. Για να υπάρξει σήμερα άνθιση χρειάζεται να εισακουστούν οι απόψεις των νέων ειδικών».

Η εταιρεία ονομάστηκε Credexperto και παρέχει στα μέλη της προνόμια και υπηρεσίες βασισμένες στο αγγλικό και αμερικανικό πρότυπο. Μέσα από ένα δίκτυο συνεργατών και έπειτα από αρκετές παρακολουθήσεις αγώνων, επιλέγονται οι αθλητές με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Στη συνέχεια γίνεται η επαφή των μερών για την ανταλλαγή απόψεων η οποία προετοιμάζει τη γραπτή συμφωνία που σημαίνει τη νόμιμη εκπροσώπηση τους από την εταιρία. Δεν λείπουν όμως οι περιπτώσεις που οι ίδιοι οι αθλητές ζητούν την διαμεσολάβηση του Λεωνίδα, είτε με στόχο την ανεύρεση ομάδας, είτε προς επίτευξη του καλύτερου δυνατού συμβολαίου με αυτήν.

Ο Λεωνίδας Αθανασούλας παραδέχεται ότι «δεν είναι εύκολο σήμερα να βρώ το ταλέντο όπως το οραματίζομαι και το έχω δεί να κινείται στα γήπεδα του εξωτερικού, αλλά όταν ένας Έλληνας αθλητής με εμπνέει, τότε όλοι στην εταιρεία επιδιώκουμε την προβολή του με κάθε μέσο, εγχώρια και μη. Άλλωστε, είμαστε διαρκώς σε επικοινωνία με συνεργάτες από όλο τον κόσμο για την ανταλλαγή πληροφοριών. Η εταιρία εκτός από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καινοτομεί στο να προτείνει παίχτες στο αμερικάνικο MLS και προσφέρει χορηγίες από αθλητικούς κολοσσούς ένδυσης».

Λόγω των επαγγελματικών του σχέσεων με άτομα ισχυρά στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και του προσωπικού του ζήλου, ο Λεωνίδας Αθανασούλας επιλέχθηκε από την ομάδα του Wyscout ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της πλατφόρμας αυτής στην Ελλάδα. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το Wyscout ιδρύθηκε στο Κιάβαρι της Ιταλίας το 2004 και είναι μία διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα που παρέχει στα μέλη της ανάλυση αγώνων, τεράστια βάση στατιστικών δεδομένων, πληροφορίες για ομάδες και ποδοσφαιριστές και υπηρεσίες διαμεσολάβησης μεταξύ ανθρώπων του χώρου. Το αποτέλεσμα είναι να αποκατασταθεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία που στερούταν το άθλημα. Δύο φορές το χρόνο, διεξάγεται το παγκόσμιο φόρουμ σε επιλεγμένες πόλεις, όπου έρχονται σε άμεση επαφή οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι με εταιρίες και γραφεία μανατζμεντ.

«Η χρήση της πλατφόρμας αυτής είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αφού εσωκλείει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο σε μία οθόνη. Στα φόρουμ που έχω παρευρεθεί είχα την ευκαιρία να συζητήσω με ανθρώπους από την Μπαρτσελόνα, την Άρσεναλ, και την Γιουβέντους, μεταξύ άλλων. Ως Έλληνας εκπρόσωπος είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω σε μία προσπάθεια να πλησιάσουν οι σύλλογοι μας την παγκόσμια ποδοσφαιρική ελίτ».

Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η Εθνική Ελλάδος είναι σήμερα συνδρομητές του Wyscout, ανάμεσα σε πολλές άλλες ομάδες, κάτι που αν μη τι άλλο είναι ενθαρρυντικό για το ποδοσφαιρικό μέλλον της χώρας μας.

Πηγή:prοtοplanο.gr

Σχόλια