«Δίνουμε τις ευκαιρίες στα παιδιά να διεκδικήσουν θέση, σε ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού» [VIDEO]

Δοκιμαστικά σε ομάδες της Αγγλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ελλάδας!

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο football-academies.gr, ο Τεχνικός Διευθυντής της UK Trials Hellas, Λάμπρος Λιόνας.

Συναντήσαμε το Λάμπρο Λιόνα στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του pre trial της εταιρίας του, για επιλογή ποδοσφαιριστών γεννημένων τα έτη 1997,1998 και 1999, για ένταξή τους σε Αγγλική ομάδα και ταυτόχρονα σε κολέγιο στην Αγγλία, αναλόγως των ποδοσφαιρικών τους ικανοτήτων.

Εκεί ο κ. Λιόνας μας ανέπτυξε τους στόχους της δραστηριότητάς του και διαπιστώσαμε τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια με την οποία κινείται στο χώρο. Τον Οκτώβριο του 2013 ίδρυσε την εταιρία UK Trials Hellas, και «οργώνοντας» μαζί με το επιτελείο του όλη την Ελλάδα, έδωσε και συνεχίζει να δίνει, την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές ηλικίας από 9-19 ετών, να αξιολογηθούν και να διεκδικήσουν μια θέση στο όνειρο. Μια ευκαιρία, που ως τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν από την Ελληνική πραγματικότητα.

Αρχικά η UK Trials Hellas, μετά από δοκιμαστικά σε πολλές πόλεις της χώρας μας, συγκέντρωνε ποδοσφαιριστές και ανά διαστήματα, τους πήγαινε να αξιολογηθούν σε ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας. Η συνεργασία βέβαια με την Μεγάλη Βρετανία συνεχίζεται και σταδιακά η εταιρία εισχώρησε και σε άλλες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία. Πέραν του εξωτερικού η εταιρία πλέον συνεργάζεται και με Ελληνικές ΠΑΕ, όπου προωθεί σε αυτές νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Ήδη μέσω της UK Trials Hellas, 2 ποδοσφαιριστές φοιτούν με υποτροφία σε κολέγιο στην Αγγλία και ταυτόχρονα έχουν ενταχθεί σε Αγγλική ομάδα, άλλοι 3 βρίσκονται στην Ιταλία ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα  είναι ενσωματωμένοι σε ακαδημία Ιταλικής ομάδας. Επιπλέον 13 νεαροί ποδοσφαιριστές κάτω των 16 ετών, παρακολουθούνται από ομάδες του εξωτερικού και αξιολογούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις ομάδες αυτές. Ήδη άλλοι 12 ποδοσφαιριστές έχουν ενταχθεί σε ακαδημίες ΠΑΕ της Ελλάδας. Από το pretrials της Αθήνας αλλά και από της Θεσσαλονίκης που ακολουθεί, 4 παιδιά θα επιλεγούν για να ενταχθούν σε δύο συγκεκριμένες ΠΑΕ.

Οι ποδοσφαιριστές που αξιολογούνται σε pre trials στην Ελλάδα, από τη UK Trials Hellas και επιλέγονται να δοκιμαστούν στο εξωτερικό, παίρνουν σταδιακά πάνω από μια ευκαιρία αξιολόγησής τους σε ευρωπαϊκές ομάδες. Ιδιαίτερα τα παιδιά μικρής ηλικίας που έχουν θετική αξιολόγηση, καλούνται τουλάχιστον μια φορά ετησίως να δείξουν την αξία τους σε διάφορες ομάδες του εξωτερικού.

Στο περιθώριο της συνέντευξης, γνωρίζοντας το Λάμπρο Λιόνα και τους συνεργάτες του, είδαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο team, που έχουν ως μοναδικό μέλημά τους, το παιδί, την εκπαίδευσή του (σχολείο ή κολέγιο και ποδόσφαιρο) και την ένταξή του σε μια ομάδα αναλόγως του ταλέντου του.

Το επόμενο ραντεβού της UK Trials Hellas με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι το δοκιμαστικό στη Θεσσαλονίκη στις 3/1/2015 (Για πληροφορίες κάντε κλικ εδώ).

Όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, ο κ. Λιόνας, εξηγεί τους τρόπους, τις διαδικασίες καθώς και το όλο σκεπτικό της δραστηριότητας της εταιρίας του, τόσο για την ανάδειξη ποδοσφαιριστών, όσο και για την μεταγραφή τους σε ομάδα υψηλότερου επίπεδου.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

{youtube width=”615″ height=”400″}3FONA53FdhA{/youtube}

Σχόλια