«Πάντα θα βρίσκουμε και θα αναδεικνύουμε τα ταλέντα»

Ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του «City of Primo», μιλώντας μεταξύ άλλων, για τον ΠΑΟΚ Β, για τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία και τη συμμετοχή παικτών των τμημάτων υποδομής στη μεγάλη ομάδα.

Αναλυτικά:

Για τον ΠΑΟΚ Β: «Είναι ένα εγχείρημα που ξεκινάει φέτος. Κάθε αρχή και δύσκολη. Κι εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι σε απόλυτο βαθμό, γιατί δε γνωρίζαμε αν θα μπουν οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ. Ξεκινήσαμε με ένα μικρό αριθμό παικτών, ενισχύθηκε με κάποιους νεότερους. Στα πρώτα παιχνίδια βρήκαν αρκετές δυσκολίες, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι, γίνονται καλύτεροι σε ένα σκληρό πρωτάθλημα. Και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα».

Για το αν έχει το χαρακτήρα του προπονητή Γκαρσία: «Δεν το συζητάμε αυτό… Το μεγαλύτερο προσόν του είναι να μεταδίδει αυτό το πάθος και τη μαχητικότητα που είχε και ο ίδιος. Το έκανε όλα αυτά τα χρόνια και στην Κ19 και στην πρώτη ομάδα και το κάνει και τώρα στον ΠΑΟΚ Β».

Για το πλάνο αξιοποίησης των νέων παικτών και πως μπαίνουν στην πρώτη ομάδα: «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τεχνογνωσία, το σωστό σκάουτινγκ και το οργανόγραμμα που πάντα θα βρίσκουμε και θα αναδεικνύουμε τα ταλέντα. Με την αρωγή και τα χρήματα του κ. Σαββίδη, είμαι σίγουρος ότι πάντα θα το κάνουμε αυτό. Αυτό αναδεικνύεται από τη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα. Ας μη βάλουμε το Τζόλη, που ήδη έχει φύγει, έχουμε άλλα 4-5 ονόματα που παίζουν στην πρώτη ομάδα και έρχονται και άλλοι από πίσω. Αν υπάρχει θέληση, μαζί με καλό κορμό, πάντα θα βρίσκουμε παίκτες που θα σταθούν στην πρώτη ομάδα. Δε μπορούμε να βάζουμε 4-5 κάθε χρόνο, δε μπορεί να το κάνει κανείς στον κόσμο. Ωστόσο έχουμε τα ταλέντα, για να βάζουμε σταδιακά παίκτες στην πρώτη ομάδα».

Για το αν γίνεται πρωταθλητισμός με νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Πιστεύω πως ναι, γίνεται. Πρωταθλητισμό κάνει και αυτή η ομάδα, με έναν κορμό έμπειρων παικτών και 4-5 νεαρών ποδοσφαιριστών».

 

Σχόλια