«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ» ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Πλησιάζουν οι Άγιες  μέρες της Χριστιανοσύνης, φθάνουν οι μέρες που το πνεύμα της Αγάπης, θα πλημμυρίσει τα σπίτια μας, θα χαλαρώσουν τα παιδιά μας, από τα μαθητικά τους καθήκοντα, αλλά δυστυχώς και από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις!

Κάθε χρόνο, όλες σχεδόν οι Ακαδημίες, από τις 23/12 έως τις 7/1 περίπου του νέου χρόνου, υπολειτουργούν. Τα μισά παιδιά λείπουν Χριστούγεννα, τα άλλα μισά πρωτοχρονιά και έτσι μοιραία έρχεται η χαλάρωση των τμημάτων, η οποία σε αυτό το διάστημα των 15 ημερών, δημιουργεί μια τέτοια αγωνιστική καθίζηση, που αναγκάζει τους προπονητές όλων των τμημάτων, μετά τα «χρόνια πολλά» και «καλή χρονιά», να μπαίνουν σε ρυθμούς, μίνι προετοιμασίας!

Βέβαια φέτος τα Χριστούγεννα, για πολλές οικογένειες δεν θα είναι όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, κάποια παιδιά πιθανόν να στερηθούν κάποιο δώρο, μια εκδρομή, κάποιους φίλους, κάποια άλλα ίσως να νιώσουν μια «βαριά» οικογενειακή ατμόσφαιρα, λογικό επόμενο των όσων συμβαίνουν, όπου εμείς ως γονείς θα πρέπει να ξεδιπλώσουμε, όλο το υποκριτικό μας ταλέντο, προσποιούμενοι ότι όλα πάνε καλά!

Γι΄ αυτό το λόγο κυρίως, όσα παιδιά δεν φύγουν για διακοπές, καλό θα ήταν να έκαναν λίγες προπονήσεις, ή να συμμετείχαν με τα σωματεία τους σε κάποιο τουρνουά, ξεφεύγοντας έτσι από τα ¨γκρίζα σύννεφα¨ της εποχής, παραμένοντας απ΄την άλλη κοντά στο αγαπημένο τους άθλημα!

Τώρα θα μου πείτε, ίσως να μην υπάρχει και η κατάλληλη ψυχολογία από τη μεριά των γονιών, για να πούνε το «ναι» σε κάποιο τουρνουά. Κάποιοι «ζορίζονται» ήδη αρκετά, με όσα «χαράτσια» τρέχουν και ίσως είναι δύσκολο οικονομικά, να ακολουθήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο μακρινό τουρνουά, μπορεί μάλιστα να μην έχουν την δυνατότητα να στείλουν ούτε τα παιδιά τους!

Από την άλλη, οι διοργανωτές αυτών των τουρνουά, θα πρέπει να καταλάβουν, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και οι οικονομικές τους απαιτήσεις, θα πρέπει να είναι σε επίπεδο, προσφορών! Κανένας γονιός δεν θέλει να στερήσει, την επιθυμία του παιδιού του, να λάβει μέρος σε μια τέτοια 3ήμερη – γιορτινή απόδραση, εκτός του ότι και ο ίδιος ο γονιός, θέλει να είναι κοντά για να καμαρώνει τον «παιχταρά» του, που θα ζωγραφίζει στο γήπεδο!

Δεν πρέπει όμως κύριοι, να εκμεταλλεύεστε την τρέλα και τη δίψα που έχουμε, να βλέπουμε τα παιδιά μας να αγωνίζονται, ζόρι – ξεζόρι, θα στερηθούμε κάτι άλλο και θα τα βρούμε τα χρήματα για το τουρνουά, αλλά κάντε και εσείς λίγο «κράτει», μειώστε στα  επίπεδα που πρέπει τις τιμές, κάντε τες πιο προσιτές προς τους γονείς, δείξτε ότι κατανοείται τα προβλήματα της εποχής, δεν είναι ανάγκη να βγάλετε ΚΑΙ φέτος, 20 – 30 και 40ευρώ από το κάθε παιδί, για φέτος ας βγάλετε 5 ή 10 ευρώ!

Οι μισοί γονείς έχουν μείνει άνεργοι και οι άλλοι μισοί είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και όλοι μαζί, τυχαίνει να ζούμε στον ίδιο πλανήτη! Είναι κρίμα κάποιοι να φαίνονται και να φέρονται ως εξωγήινοι!

Να υπολογίζετε κύριοι πάντα, ότι ο γονιός θα ακολουθήσει το παιδί του, είτε Σοφικό είναι αυτό, είτε Μετέωρα, είτε οπουδήποτε αλλού και ότι αυτό σημαίνει, κάποια έξτρα έξοδα διαμονής και πήγαινε-έλα, άρα μην υπολογίζετε σαν έξοδά μας, μόνο αυτά που λαμβάνετε για την συμμετοχή του παιδιού.

Βέβαια θα μου πείτε : «εμείς το παιδί σας θέλουμε κύριε και όχι εσάς!» και εγώ θα σας απαντούσα : το παιδί ΜΟΥ κύριοι, έχει γονείς, δεν φύτρωσε! Κι΄εσείς εκμεταλλευόμενοι το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδί, στην τσέπη σας, βάζετε τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά, γι΄αυτό συνεργαστείτε όπως πρέπει, για να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι!

Ερμηνεύοντας λοιπόν, τις πολύ δυσάρεστες κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις  που σύντομα θα συναντήσουμε, τα φετινά Χριστουγεννιάτικα τουρνουά, ίσως είναι τα τελευταία που θα στεφθούν με μια σχετική επιτυχία! Πιστεύω ότι το ιδανικότερο θα είναι, αρχής γενομένης, αν όχι από τώρα, αλλά από το ΠΑΣΧΑ σίγουρα, τα οργανωμένα ερασιτεχνικά σωματεία, να πάρουν επιτέλους την πρωτοβουλία της διοργάνωσης τέτοιων τουρνουά, δίνοντας την ευκαιρία, σε όλες τις οικογένειες και σε όλες τις ομάδες, να μην απομακρύνονται από τη βάση τους, καταβάλλοντας ένα συμβολικό αντίτιμο στην ομάδα – διοργανωτή και με την αθρόα συμμετοχή αρκετών σωματείων, να «γεμίσουν» τα παιδιά με παιχνίδια, όλες τις «νεκρές» μέρες, των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού!

Είναι κρίμα αυτές τις 15 μέρες, τα παιδιά από τη μια να βρίσκονται, σε αγωνιστική απραξία και από την άλλη να αποχαυνώνονται στο ιντερνετ και στο psp! Γι΄αυτό επιμένω, τα σωματεία που έχουν την δυνατότητα να διοργανώνουν τουρνουά τέτοιες μέρες, να το κάνουν! Θεωρείται επιτακτική ανάγκη να ξεφεύγουν, αφενός οι γονείς, από το ψυχοπλάκωμα της οικονομικής εξαθλίωσης και αφετέρου τα παιδιά, να συνεχίζουν να ζουν μες την τρελή χαρά, χαρίζοντας και σε μας, λίγη από τη δική τους ζωντάνια, που τόσο ανάγκη έχουμε!

Πλησιάζοντας λοιπόν προς τις Άγιες μέρες, δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν στολίσει δένδρο, γιατί κάποιοι άλλοι, τους έκλεψαν την διάθεση, ενώ κάποιοι τρίτοι, σφυρίζουν αδιάφορα!

Δυστυχώς κάποιοι δεν θα έχουν τα χρήματα να πάρουν δώρο στο βαφτιστήρι τους, γιατί κάποιοι τους έκλεψαν το μισθό και κάποιοι τρίτοι, τον έβαλαν στην τσέπη τους!

Δυστυχώς κάποιοι παππούδες, δεν θα πάρουν ούτε σοκολατάκια στα εγγονάκια τους, γιατί κάποιοι τους έκοψαν τη σύνταξη, αλλά, όπως λένε, δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, γιατί το ζήτησαν κάποιοι τρίτοι!

Δυστυχώς η Αθήνα, για πρώτη φορά φέτος, δεν θα στολίσει δένδρο, γιατί κάποιοι ΑΘΕΟΙ, θεωρούν περιττά τα έξοδα, ενώ κάποιοι τρίτοι, ΝΟΜΙΖΟΥΝ, ότι με όλα αυτά, θα μας λυγίσουν!

Εμείς ρε καραγκιόζηδες, λυγίζουμε μόνο όταν χορεύουμε ζεϊμπέκικο και χτυπάμε με δύναμη το χέρι μας στο χώμα! Πίνουμε, τρώμε, χορεύουμε και μεθάμε κι΄αυτό, το λέμε φαγοπότι και το κάνουμε συχνά, στα γλέντια, στις ταβέρνες και στα σπίτια μας!

Στο μεθύσι μας απάνω, νιώθουμε άρχοντες και βασιλιάδες και φυσικά για κανα δυό μέρες μετά, είμαστε χάλια! Και ήρθατε ΕΣΕΙΣ οι ΤΡΙΤΟΙ, πάνω στα χάλια μας, να στήσετε ένα μεγάλο φαγοπότι, όχι σε σπίτι, ούτε σε ταβέρνα, αλλά πάνω στις πλάτες, ολόκληρου του Ελληνικού Λαού!

Γλεντήστε μας, όσο σας παίρνει, χαρείτε το, όσο μπορείτε, ΜΕΘΥΣΤΕ, να το φχαριστηθείτε! Πόσο θέλετε; 2 χρόνια; 3; Τότε όμως, στο ΜΕΘΥΣΙ σας απάνω θα έρθει η στιγμή, που ο ΕΛΛΗΝΑΣ θα τα «πάρει» τόσο πολύ, που θα τον γράψει στα βιβλία της με χρυσά γράμματα και πάλι η παγκόσμια ιστορία!! …Και εσείς θα τρέχετε να σωθείτε και δε θα φτάνετε!!

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αγάπη!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛH ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

* H φωτογραφία είναι από περσινό τουρνουά, κατά την άφιξη της ομάδας Κ14 (σημερινής Κ15) του Ολυμπιακού, στις εγκαταστάσεις του Ranch Skouras στο Σοφικό Κορινθίας

Του Τάκη Γιαννόπουλου
Προπονητή της εφηβικής ομάδας του Πανερυθραϊκού
Οι απόψεις που εκφράζονται από κάθε συνεργάτη ή αρθρογράφο είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο όσους τις διατυπώνουν. Αυτές οι απόψεις, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα βρίσκουν σύμφωνο το football-academies.gr

Σχόλια