Βόκολος : «Λόγω της οικονομικής κρίσης οι ομάδες, επιτέλους, θα δώσουν χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά»

Ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος έχει περάσει από τις μικρές Εθνικές μίλησε στην αθλητική εφημερίδα «Sportday» τόσο για τη δουλειά που γίνεται όσο και για τους νεαρούς παίκτες που έχουν περάσει από τις μικρές εθνικές ομάδες και παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους είτε αγωνίζονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε επίσης πως θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες από τις ομάδες στα νέα παιδιά, λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Ο Λεωνίδας Βόκολος είπε αρχικά:

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ομοσπονδία και μίλησα με τον πρόεδρο, κ. Πιλάβιο, το πρώτο πράγμα που μου είπε και τον ενδιέφερε πολύ είναι ότι χρειάζεται αξιοπιστία και αξιοκρατία στο κομμάτι των Εθνικών ομάδων.

Αυτές οι λέξεις ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου. Και, ευκαιρίας δοθείσης, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο όσο και τους Τάκη Φύσσα, Φερνάντο Σάντος, για την ευκαιρία που μου έδωσαν να προσφέρω στις Εθνικές ομάδες.

Αυτά τα παιδιά δεν είναι ουρανοκατέβατα. Σαφώς και έπαιξε ρόλο στην ανάδειξή τους η δουλειά που γίνεται στην Ομοσπονδία και στις Εθνικές ομάδες. Νομίζω ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι ομάδες, επιτέλους, θα δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε 11 διεθνείς νεαρούς παίκτες, που έχουν ξεχωρίσει και στις ομάδες τους:

Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός): «Έχει μια αυτοπεποίθηση και έναν τσαμπουκά που σε τέτοιες ηλικίες σπανίζουν. Τα προσόντα του είναι σπουδαία. Προέρχεται από αξιόλογη σχολή τερματοφυλάκων, αλλά ποτέ δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο να πει «τώρα έγινα μεγάλος». Πρέπει να είναι προσγειωμένος και να δουλεύει».

Χάρης Μαυρίας (Παναθηναϊκός): «Σοβαρός, πειθαρχημένος, με καλά προσόντα. Εχει μια ταχύτητα απίστευτη. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο προσόν του. Σε κάποια κομμάτια χρειάζεται δουλειά, όπως για παράδειγμα αυτό της τελικής προσπάθειας. Πιστεύω όμως ότι θα βελτιωθεί πολύ γιατί προσπαθεί».

Σπύρος Φουρλάνος (Παναθηναϊκός): «Έχει πολλή ποιότητα στο παιχνίδι του, αλλά και κάποιες ελλείψεις σε συγκεκριμένα στοιχεία στον τομέα της ταχυδύναμης, στο γρήγορο ξεκίνημα αλλά και στην επιθετικότητα του παιχνιδιού του. Ωστόσο είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Α, είναι και εξαιρετικός μαθητής».

Γιάννης Ποτουρίδης (Ολυμπιακός): «Ηταν αρχηγός στην Εθνική Νέων. Ένα παιδί με σοβαρότητα, καλά στοιχεία, αλλά και ελλείψεις τις οποίες ξέρει και ο ίδιος. Παίζει σε δύο θέσεις, ως στόπερ και ως αριστερό μπακ. Του έχω πει ποια στοιχεία θεωρώ ότι πρέπει να βελτιώσει. Το κακό είναι ότι φέτος δεν παίζει πολύ στον Ολυμπιακό».

Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ): «Εξαρχής ήταν από τα παιδιά στα οποία πίστευα πολύ. Μου άρεσε πολύ ως αριστερός μπακ. Εχει ποιότητα, μπορεί να ανέβει επιθετικά και να βγάλει πράγματα μπροστά. Είναι καλός αμυντικός, έχει πειθαρχία, απλώς θα πρέπει να αποκτήσει ακόμα περισσότερη σοβαρότητα στο παιχνίδι του».

Κώστας Φουρτούνης (Καϊζερσλάουτερν): «Είναι σπάνιο ταλέντο. Ο τρόπος σκέψης με τον οποίο λειτουργεί όταν η ομάδα του επιτίθεται φανερώνει του λόγου το αληθές, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει ότι δεν έχει και μειονεκτήματα στο παιχνίδι του: θα πρέπει να βελτιωθεί στο ανασταλτικό κομμάτι».

Απόστολος Βέλλιος (Έβερτον): «Με το που πήγα στην Εθνική Νέων τον έπιασα και του μίλησα γιατί πραγματικά πίστευα ότι μέχρι τότε δεν είχε βγάλει μέσα στο γήπεδο αυτό που μπορούσε. Και όντως έκατσε και δούλεψε πολύ τη χρονιά εκείνη. Ολα αυτά επιβεβαιώνονται από τη μεταγραφή του στην Αγγλία».

Γιάννης Γιαννιώτας (Άρης): «Τον είχα στο ξεκίνημά μου στην Εθνική Παίδων. Η φυσική του θέση είναι ακραίος χαφ ή, αν θέλετε, ακραίος επιθετικός. Χρειάζεται δουλειά όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Είναι γρήγορος, τον βοηθάει το σώμα του, του ταιριάζει να παίζει στην πλάγια γραμμή».

Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος): «Από τότε που πήγε στον Πανιώνιο, βελτιώθηκε πολύ. Παίζει καλά τόσο στα αριστερά όσο και στον άξονα. Είναι καλός στην υποδοχή της μπάλας και μπορεί να παίξει και με πλάτη. Μπορεί όμως και να συγκλίνει, γι’ αυτό τον βάζαμε αριστερά για να μπαίνει προς τα μέσα με το ανάποδο πόδι».

Γιώργος Κατίδης (Άρης): «Αγωνίζεται στο κέντρο. Και ως «οκτάρι» και ως «εξάρι». Στην πραγματικότητα μπορεί να παίξει παντού. Σε στιγμές ανάγκης μπορείς να τον βάλεις ακόμα και ακραίο μπακ ή ακραίο επιθετικό και να αποδώσει. Εχει βελτιωθεί με την μπάλα στα πόδια. Είναι… σκυλί ανήμερο. Δεν σταματάει να τρέχει».

Παναγιώτης Μπάλλας (Ατρόμητος): «Στη δεύτερη χρονιά του είχε ήδη βελτιωθεί πάρα πολύ. Μιλούσα και με τον Δώνη που τον πιστεύει πολύ. Είναι αμυντικό χαφ, κυρίως «εξάρι». Μπορεί υπό συνθήκες να παίξει και «οκτάρι», αλλά νομίζω ότι η φυσική του θέση είναι «εξάρι». Είναι παίκτης με πολλά προσόντα».

Σχόλια