Συνδυάζεται σχολείο και ποδόσφαιρο;

Αγωνίζεται εδώ και έξι χρόνια στην Ακαδημία της ΑΕΚ (τα δυο τελευταία στην Κ20), είναι διεθνής και εισήχθη στο Πανεπιστήμιο  Πειραιά.

Ο λόγος για τον Ιωάννη Γραμματίκα, ο οποίος είναι ένα από τα λίγα παιδιά, που συνδύασε τον πρωταθλητισμό, με την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Ο 97άρης ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας της ΑΕΚ, ανοίγει τα φτερά του και πέραν του πρωταθλητισμού που κάνει με τους Νέους της Ένωσης, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Τμήμα Στατιστικής).

Όπως μας λέει ο ίδιος  πάλεψε με ένα δυνατό στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του «να πετύχει και στα δυο», Πρωταθλητισμό και Πανεπιστήμιο.

Μαθαίνοντας για την επιτυχία του ακραίου μπακ (και κατά συνθήκη κεντρικού αμυντικού), ο οποίος είναι και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, σκεφτήκαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του και να τον ρωτήσουμε, αυτό που θα σκέφτονταν να ρωτήσουν, όλοι οι γονείς ποδοσφαιριστών!

Συνδυάζεται σχολείο και ποδόσφαιρο;

Δείτε, τι μας είπε:

Ιωάννη καλησπέρα. Συγχαρητήρια για την εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο  Πειραιά.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πες μας πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να τα καταφέρει και να επιτύχει στις Πανελλαδικές και να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο; Συνδυάζεται το σχολείο και το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο;

Από μικρός έμαθα να βάζω στόχους στην ζωή μου. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολλές ώρες προπόνησης καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα το σχολείο στην τελευταία τάξη απαιτεί ώρες σκληρής  και μεθοδικής μελέτης.

Αυτό που με βοήθησε ήταν η καλή οργάνωση του χρόνου μου, η αυτοκυριαρχία, η αυτοσυγκέντρωση και τέλος το πάθος μου να πετύχω τους στόχους μου.

Όταν ήμουν στην προπόνηση και στους αγώνες, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που έκανα.  Στη συνέχεια γνώριζα ότι επιστρέφοντας στο σπίτι, έπρεπε να αφοσιωθώ στα μαθήματα μου.

Έμαθα από μικρός να κυνηγάω τους στόχους μου και μέχρι στιγμής πιστεύω ότι  τα έχω καταφέρει.

Ποιος είναι τώρα ο κύριος στόχος σου, μιας και είσαι και ποδοσφαιριστής σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά πλέον και φοιτητής. Πως σκέφτεσαι το μέλλον σου;

Η μεγάλη μου αγάπη είναι το ποδόσφαιρο και το όνειρο μου είναι  να γίνω ποδοσφαιριστής.

Πιστεύω όμως ότι, για να γίνω ένας πετυχημένος ποδοσφαιριστής, πρέπει να διευρύνω το μυαλό και την σκέψη μου. Σε αυτό θα με βοηθήσει και  η επιστήμη μου.

Τα αθλητικά προσόντα πρέπει να συνδυάζονται  και να  αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό, αλλά πιστεύω ότι αυτό επιτυγχάνεται καλυτέρα, μέσα από ένα δυνατό και καλλιεργημένο μυαλό.

Υπάρχουν κάποιοι που θέλεις να μνημονεύσεις, μέσα απ’ αυτή τη συνέντευξη;

Θέλω να ευχαριστήσω  όλους τους ανθρώπους, που με στήριξαν στην προσπάθεια μου.

Πρώτα και κύρια την οικογένεια μου, για την ενθάρρυνση και υποστήριξη  που μου παρείχαν, τους καθηγητές μου, για την κατανόηση τους και φυσικά τους προπονητές μου και ειδικότερα τον κ. Στέλιο Μανωλά.

Εύχομαι και σε άλλα παιδιά, να το προσπαθήσουν, γιατί τίποτα δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αρκεί να υπάρχει Στόχος, Θέληση και Πάθος.

Ιωάννη, οι τρείς λέξεις που έκλεισες την τελευταία μας ερώτηση, καλύπτουν πλήρως το σκοπό που επικοινωνήσαμε μαζί σου. Και εμείς νομίζουμε, ότι είναι αυτές, που κάθε παιδί, που θέλει να πετύχει, θα πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία, ως ποδοσφαιριστής και ως φοιτητής.

Και εγώ σας ευχαριστώ, για την όμορφη επικοινωνία που είχαμε.

Συνέντευξη στο Γιάννη Βαλμά, για το Football-Academies.gr

Σχόλια