ΕURO U-17: «Σπουδαία στιγμή για όλους μας»

Οι δύο τερματοφύλακες της Εθνικής Παίδων στο EURO U-17 της Βουλγαρίας, o 98άρης Χρυσόστομος Ιακωβίδης (δεξιά στη φωτο) και ο 99άρης Μάριος Σιαμπάνης, μίλησαν για τους στόχους της ομάδας στο τουρνουά, τα δυνατά της σημεία, αλλά και τις σκέψεις τους λίγο πριν η σημαντική διοργάνωση αρχίσει.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας πριν από την πρεμιέρα της Εθνικής;

Ιακωβίδης: Ανυπομονούμε να αρχίσει αυτή η γιορτή και να αποδείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες της ηλικίας μας. Άγχος δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση.
Σιαμπάνης: Είναι για όλους μας μια σπουδαία στιγμή, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα μας συμμετέχουμε σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η ευθύνη είναι μεγάλη, όμως είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και περιμένουμε με χαρά να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι.

Τι σημαίνει για σας η συμμετοχή σας σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;

Ιακωβίδης: Τιμή γιατί εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο κορυφαίο επίπεδο και δικαίωση της σκληρής δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μας έχουμε στερηθεί αρκετά πράγματα, όμως αυτές οι στιγμές μετράνε στο τέλος.
Σιαμπάνης: Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια πολύ καλή ευκαιρία για να δείξουμε όλα τα παιδιά τις δυνατότητές μας. Ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια και με τις μεγαλύτερες Εθνικές!

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Εθνικής;

Ιακωβίδης: Έχουμε εκπληκτική αμυντική λειτουργία, δύσκολα οι αντίπαλοι δημιουργούν ευκαιρίες και σπάνια σκοράρουν, όπως μαρτυρούν τα έως τώρα αποτελέσματά μας στις προηγούμενες φάσεις. Και η επίθεσή μας δεν πάει πίσω, όμως μας λείπει η τύχη στις τελικές.
Σιαμπάνης: Διαθέτουμε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, με ομοιογένεια και πειθαρχία στο γήπεδο. Ακόμη και τις αδυναμίες μας φροντίζουμε να τις διορθώνουμε αμέσως, γιατί στόχος μας είναι σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι.

Τι να περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι από την Εθνική στη Βουλγαρία;

Ιακωβίδης: Ότι θα μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη νίκη και ότι θα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όλα τα παιχνίδια. Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και θεωρώ ότι  η πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο της Χιλής είναι κάτι εφικτό.
Σιαμπάνης: Να γνωρίζουν ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για να πετύχουμε κάτι καλό. Είμαστε δυνατή ομάδα και θα επιδιώξουμε να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, όμως δε φοβόμαστε κανέναν.

Σχόλια