Κώστας Κωσταντινίδης: «Η νέα γενιά της Ελλάδας έχει ταλέντο»

Ο τεχνικός διευθυντής όλων των εθνικών ομάδων Κώστας Κωσταντινίδης, μίλησε σε συνέντευξη του για το πως βιώνει από μέσα το ελληνικό ποδόσφαιρο, την καθυστέρηση του πρωταθλήματος, αλλά και για το ταλέντο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά.

Ο Κώστας Κωσταντινίδης εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή όλων των εθνικών ομάδων από το καλοκαίρι του 2019.

Ο 49χρονος με καριέρα σε ομάδες όπως το Ανόβερο η Χέρτα Βερολίνου, αλλά και ο Παναθηναϊκός μίλησε σε γερμανικό μέσο, τονίζοντας πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει αρκετό ταλέντο ωστόσο αυτό πρέπει να αναπτυχθεί προσεκτικά.

Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή: «Λατρεύω τη δουλειά μου γιατί είναι εξαιρετικά ευέλικτη, αλλά μερικές φορές υπάρχουν στιγμές που πιστεύεις ότι το κινητό μου πρέπει πραγματικά να είναι ανοιχτό για 24 ώρες. Αλλά είναι αδύνατο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και με αυτό εννοώ σε οποιαδήποτε διοικητική θέση, ανεξάρτητα από το σε ποια ένωση ή σύλλογο εργάζεσαι, να παραιτηθείς οικειοθελώς από τις τρέχουσες πληροφορίες, γιατί το άθλημα κινείται πολύ γρήγορα και συνεχώς πρέπει να προλαβαίνεις τις εξελίξεις»

Για την καθυστέρηση της έναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος: «Φυσικά ήταν ενοχλητικό γιατί δεν έπρεπε να γίνει. Από την πλευρά του παίκτη, φυσικά, η απογοήτευση προκύπτει επειδή είναι ενθουσιασμένος με την έναρξη, προετοιμαζέται ανάλογα και μετά πρέπει να αναβάλλει ξανά την ολοκληρωμένη προετοιμασία του. Παρόλα αυτά, καταλαβαίνω απόλυτα τους συλλόγους. Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εξαρτώνται από τα χρήματα της τηλεόρασης, κάτι που είναι προφανές για την επιβίωση πολλών συλλόγων».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο οποίο κυριαρχεί το πάθος και το συναίσθημα: «Είμαι σίγουρος ότι το ποδόσφαιρό μας δεν θα υπήρχε χωρίς συναισθήματα. Πιστεύω επίσης ότι η λέξη χάος προέρχεται από το γεγονός ότι πολλά πράγματα είναι υπερδραματοποιημένα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο άλμα ή κορυφή: Αν παίξουμε καλά, τότε είμαστε πρακτικά οι καλύτεροι, αν παίξουμε άσχημα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε εντελώς την εθνική ομάδα ή το πρωτάθλημα».

Για το γεγονός πως πολλές ομάδες στη Superleague έχουν στην πλειοψηφία του ξένους παίκτες: «Η βάση μιας καλής εθνικής ομάδας πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο αντίστοιχο εγχώριο πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να μπαίνουν πολλά χρήματα για την προπόνηση και την προώθηση στης μικρές ηλικίες, και κάθε χρόνο οι νεαροί ποδοσφαιριστές να μην έχουν καν την ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν στο πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει ταλέντο στις μικρές ηλικίες: «Εννοείται και πως υπάρχει και θεωρώ πως με την κατάλληλη εξάσκηση και προώθηση, τα ταλέντα στη χώρα μας θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Πρέπει να πείσουμε τους συλλόγους, ότι, είναι επίσης σημαντικό για την εθνική ομάδα, να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες παίκτες εμπειρία αγώνα.

Σχόλια