Μεγάλοι προπονητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και …προπονούν παιδιά στο 8ο GERARD CAMP!!! – Συνέντευξη Μ. Παπαδάκη

Ο Μανόλης Παπαδάκης, προπονητής στην ακαδημία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στενός συνεργάτης του Ευγένιου Γκέραρντ και ψυχή της διοργάνωσης του 8ου GERARD CAMP, που ξεκινά την Δευτέρα 27 Ιουνίου, μίλησε στο football-academies.gr για το μυστικό της επιτυχίας των επτά προηγούμενων GERARD CAMP και για τη μεγάλη φετινή συμμετοχή στο camp, στο οποίο το football-academies.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Το μεράκι του νεαρού προπονητή της ακαδημίας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και η αγάπη του για την προπονητική και τα παιδιά, ξεδιπλώνεται στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, απαντώντας σε όλες μας τις απορίες.

Κύριε Παπαδάκη, πείτε μας, για το ιστορικό αυτού του camp, που διοργανώνεται επί  8 συνεχή χρόνια και  πάντα με μεγάλη επιτυχία;

Το camp ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2004 και ήταν μια ιδέα του κ. Γκέραρντ και του κ. Γιαν Γιάνσσεν, ο οποίος είναι προπονητής τεχνικής, της Φορτούνα Σίταρντ στην Ολλανδία.

Σκοπός του camp, ήταν να κάνουν στα παιδιά εξειδικευμένη προπόνηση κι εκείνα να πάρουν μια ιδέα, πως λειτουργεί μια επαγγελματική ομάδα, όταν είναι σε προετοιμασία.

Τα παιδιά έμεναν σε ξενοδοχείο και γίνονταν δυο προπονήσεις καθημερινά, είχαν πρωινό ξύπνημα στις 7.30 και διάφορες δραστηριότητες ενδιάμεσα των δυο προπονήσεων.

Ήταν μια τεράστια εμπειρία για τα παιδιά, για τον λόγο ότι, τα περισσότερα παιδιά έφευγαν πρώτη φορά από το σπίτι τους και έμεναν σε ξενοδοχείο μόνα τους. Είχαμε βέβαια εξειδικευμένο προσωπικό για παν ενδεχόμενο.

Πως καταφέρατε, να συγκεντρώσετε τόσα γνωστά ονόματα προπονητών και από διαφορετικές ομάδες, σ’ ένα camp που αφορά παιδιά;  Όλοι αυτοί οι τόσο μεγάλοι προπονητές, θα  προπονούν  τα παιδιά;

Βέβαια.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς και ευχαριστούμε όλους τους προπονητές και τους ομιλητές του camp.

Όλοι ξέρουμε την ιστορία του κ. Γκέραρντ ως προπονητή και ως προσωπικότητα και σεβόμενοι όλοι την προπονητική του καριέρα, την προσφορά του και τον ίδιο σαν άνθρωπο, μόλις τους έγινε η πρόταση να συμμετάσχουν  στο camp, δε δίστασαν να ανταποκριθούν με μεγάλη προθυμία και χαρά.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα camp ποδοσφαίρου, στο οποίο οι προπονητές θα είναι από όλες τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και αυτό δείχνει πόσο σωστή δουλειά θα γίνει και πόσο ψηλά έχουμε ανεβάσει τον πήχη.

Όλοι εμείς οι προπονητές που θα συμμετάσχουμε στο camp έχουμε όρεξη, θέληση και αγάπη να αναβαθμίσουμε το ελληνικό παιδικό ποδόσφαιρο, δείχνοντας σε μικρογραφία πως δουλεύουμε στις ομάδες μας.

Είναι ίσως το μοναδικό camp, που έχει στόχο την ατομική βελτίωση της τεχνικής των ποδοσφαιριστών και το σημαντικό είναι, ότι θα διδαχτούν από εξειδικευμένους προπονητές.

Στο Gerard Soccer Camp, θα λάβουν μέρος παιδιά, 8-13 χρονών. Τι θα κερδίσει ένα παιδί που θα λάβει μέρος στο camp;

Πρώτα από όλα, θα έχει την τύχη να έχει προπονητές, οι οποίοι ήταν καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές, με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι οποίοι εξελίχτηκαν σε κορυφαίους προπονητές ακαδημιών. Επίσης το παιδί θα λάβει εξειδικευμένη προπόνηση ατομικής τεχνικής, διότι πάνω σε αυτό το κομμάτι στηρίζεται η εξέλιξη του κάθε ποδοσφαιριστή. Επίσης οι σημαντικοί ομιλητές που θα συμμετάσχουν θα δώσουν στα παιδιά εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές, όσον αφορά το τι πρέπει να προσέχουν  και τι πρέπει να κάνουν ως ποδοσφαιριστές, για να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.

Πέραν της εμπειρίας, το παιδί που θα έρθει στο EYGENIOS GERARD SOCCER CAMP σε τι θα ωφεληθεί περισσότερο; Για ποιο λόγο, να το φέρει ο γονέας του στο camp; Ποιες είναι οι εμπειρίες σας με παιδιά, που έχουν παρακολουθήσει το camp τα προηγούμενα 7 χρόνια; Τι σας λένε αυτά τα παιδιά; Πόσο τους βοήθησε το camp;

Στο ΕΥΓΕΝΙΟΣ  ΓΚΕΡΑΡΝΤ SOCCER CAMP έχουν πάρει μέρος, περίπου1500 παιδιά στα 7 προηγούμενα χρόνια που διοργανώνεται. Τα παιδιά, είδαν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική τεχνική και πόσο μπορεί να τους βοηθήσει στο μέλλον. Άρχισαν λοιπόν μετά την ολοκλήρωση των camp, να δίνουν περισσότερη σημασία σε ότι τους διδάσκουν οι προπονητές τους και όλο αυτό ήταν προς όφελός τους. Ακόμα και τώρα που συναντώ παιδιά από τα προηγούμενα camp μου λένε, πόσο πολύ τους βοήθησαν στην μετέπειτα   πορεία τους.

Στο camp θα λάβουν ενεργά μέρος, με διδακτικό ρόλο, ο Φυσικοθεραπευτής – Οστεοπαθητικός της Εθνικής Ελλάδας κ. Καρβουνίδης, η ψυχολόγος του Παναθηναϊκού  κα Ψυχουντάκη,  η διατροφολόγος του Παναθηναϊκού κα Μαχαίρα, ο προπονητής τερματοφυλάκων κ. Λάππας, καθώς και ο γυμναστής κ. Μπέκας. Ως προς τι θα συμβάλουν αυτοί οι άνθρωποι στην εξέλιξη των παιδιών, στη συγκεκριμένη  διοργάνωση;

Οι  ομιλητές θα δώσουν στα παιδιά σημαντικές συμβουλές σε ότι αφορά το τι  πρέπει να προσέχουν και τι πρέπει να κάνουν ως ποδοσφαιριστές για να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.

Ο κ. Καρβουνίδης θα μιλήσει στο τι πρέπει να προσέχουν σε μικροτραυματισμούς και πως μπορούν να τους αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης και διάφορα θέματα που αφορούν στην καλή κατάσταση του σώματός τους.

Η κα Ψυχουντάκη θα τους μιλήσει για την αθλητική ψυχολογία που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την εξέλιξη του κάθε ποδοσφαιριστή.

Η κα Μαχαίρα θα τους μιλήσει για την διατροφή του ποδοσφαιριστή και τι θα κερδίσουν με το να τρέφονται σωστά.

Ο κ. Μπέκας με τρεις ακόμη γυμναστές, θα αναλάβουν το fitness.Θα δουλεύουν πάνω σε ασκήσεις ρυθμού ευκινησίας ευλυγισίας και συντονισμού.

Ο κ. Λάππας θα προπονήσει τους τερματοφύλακες για 2-3 μέρες με εξειδικευμένη προπόνηση τερματοφυλάκων διδάσκοντας τους ειδικές ασκήσεις τεχνικής.

Θα είναι ένα ολοκληρωμένο camp ποδοσφαίρου όπου τα παιδιά θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένα.

Απʼ ότι γνωρίζουμε θα εφαρμόσετε στο camp εξειδικευμένες πρακτικές προπόνησης και νέες μεθόδους, που δουλεύονται τώρα στην Ευρώπη και ίσως δεν έχουν φτάσει ακόμα στη χώρα μας. Μπορούν κάποιοι προπονητές από ελληνικές ομάδες να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις;

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να έρθουν προπονητές να παρακολουθήσουν την προπόνηση και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Εξάλλου όλοι οι προπονητές έχουμε ως στόχο την βελτίωση των ποδοσφαιριστών μας.

Αυτό είναι το τελευταίο camp, που διοργανώνεται, για την περίοδο του καλοκαιριού;

Ναι είναι το τελευταίο camp για φέτος. Το κάνουμε για μια εβδομάδα και για  πρώτη φορά στην Αθήνα. Ήδη έχουμε σαν σκέψη να γίνει ξανά του χρόνου στην Αθήνα, λόγω του ότι πάρα πολλά παιδιά μας λένε, ότι  θέλουν να το παρακολουθήσουν.

Αν κατά την διάρκεια του camp, διαπιστωθεί από τους προπονητές, ότι υπάρχουν κάποια ταλέντα, θεωρείται ότι υπάρχει η πιθανότητα να καλέσουν τα παιδιά αυτά σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό,  ΑΕΚ και να τα εντάξουν  στις ακαδημίες  αυτών των μεγάλων ομάδων;

Όλα τα ενδεχόμενα υπάρχουν, αλλά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, για εμάς που είχαμε την σκέψη αυτής της διοργάνωσης. Πρωταρχικός στόχος των προπονητών που θα διδάξουν στο camp, είναι η ατομική βελτίωση των ποδοσφαιρικών χαρακτηριστικών των παιδιών, που θα συμμετάσχουν.

Για πληροφορίες για το 8ο GERARD CAMP πατήστε εδώ

Σχόλια