Παναθηναϊκός – Ντρεοσί: Νέα πολιτική – Λίγα και …καλά συμβόλαια, για τους μικρούς της Ακαδημίας

Ο Πιέρ Ντρεοσί βάζει… φρένο στην αλόγιστη υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων από τα παιδιά της Ακαδημίας. Συνολική αξιολόγηση, 4-5 από κάθε φουρνιά και προοπτική για εξέλιξη/προσφορά/πώληση.

Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι από χθες οι Χρήστος Κρυπαράκος και Αλέξανδρος Ένβιν Ρόμπι, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δύο από τους παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο Πιέρ Ντρεοσί, είχε καταθέσει τις προτάσεις του στους ατζέντηδές τους και οι απαντήσεις ήταν θετικές.

Ο 17χρονος Κρυπαράκος αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή, είναι στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού από το 2015 και υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ίδιας διάρκειας είναι και η συνεργασία με τον 18χρονο κεντρικό αμυντικό, Ένβιν Ρόμπι, που βρίσκεται τρία χρόνια στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Ποιοι ακολουθούν;

Ο Ντρεοσί έχει καταθέσει πρόταση στον Καρβούνη (αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, είναι γεννημένος το 2002), ο οποίος έπειτα από την αρχική διαφωνία φέρεται έτοιμος να την κάνει δεκτή, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμφωνία με τον Δημήτρη Καλοσκάμη, που είναι 18 χρονών και αγωνίζεται στην άμυνα.

Υπάρχουν άλλοι πίσω απ’ αυτούς;

Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά, για να ακούσουμε πως ο Ντρεοσί κατέθεσε νέες προτάσεις και σε άλλα παιδιά από την Ακαδημία προκειμένου να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα.

Διότι ο Γάλλος διευθυντής του Παναθηναϊκού είναι μιας διαφορετικής πολιτικής απ’ αυτής που ίσχυε έως σήμερα στον σύλλογο. Και αυτή η πολιτική λέει… λίγοι και καλοί.

Ο Ντρεοσί έχει μεταφέρει στη διοίκηση πως δεν πρέπει να προχωράει σε ομαδικές υπογραφές συμβολαίων ποδοσφαιριστών της Κ19. Είχε υπάρξει μια περίοδος που ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε ακόμα και εννιά ονόματα που υπέγραφαν επαγγελματικά συμβόλαιο. Με τον… φόβο να μην τους χάσει από κάποιον σύλλογο που θα τους δει και θα τους κάνει πρόταση. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά, τουλάχιστον όσο βρίσκεται ο Γάλλος στο συγκεκριμένο πόστο.

Διότι ο ίδιος θεωρεί – και σωστά – ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να… φορτώνεται τόσα επαγγελματικά συμβόλαια και να έχει πάνω από 40 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν ξέρει πως να τους αξιοποιήσει.

Ο Ντρεοσί θέλει να γίνεται μια συνολική αξιολόγηση και να μην ξεπερνούν τα 4-5 επαγγελματικά συμβόλαια από κάθε «φουρνιά». Ώστε να μην χάνονται ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους πολλούς, να αξιοποιούνται όσοι ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα και να δουλεύουν κάτω από τις σωστές βάσεις, ώστε να εξελιχθούν σαν ποδοσφαιριστές, να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να πουληθούν και να φέρουν χρήματα.

Είναι μια πολιτική που την γνωρίζει πολύ καλά ο Γάλλος διευθυντής της ΠΑΕ και την έχει ακολουθήσει σε όσους συλλόγους έχει βρεθεί. Και μάλιστα το έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή to10.gr – ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Σχόλια