Αίτημα της Super League στους Λοιμωξιολόγους για εκκίνηση των Ακαδημιών, αλλά δεν…

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στη συνεδρίαση της Παρασκευής 2/4 κλήθηκε να απαντήσει στο αίτημα της Super League να ξεκινήσει η δραστηριότητα στα πρωταθλήματα των Ακαδημιών.

Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου μέχρι τη Γ’ Εθνική και την Α’ Εθνική Γυναικών έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πλέον, η συζήτηση πηγαίνει στις ακαδημίες. Η Super League κατέθεσε σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, αλλά δεν δόθηκε θετική απάντηση, από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 2/4 για την έναρξη των πρωταθλημάτων Κ19, Κ17 και Κ15. Να σημειωθεί ότι τα πρωταθλήματα των Ακαδημιών της Λίγκας έχουν σταματήσει από τον προηγούμενο Μάρτιο, πριν από ένα χρόνο δηλαδή.

Ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Μπουτσικάρης, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, είχε δηλώσει:

«Είμαστε από το Μάρτιο όπου τα παιδιά έχουν προπονηθεί ελάχιστα, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια χαμένη γενιά ποδοσφαιριστών. Το ζήτημα τέθηκε και θα συζητηθεί την Παρασκευή από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων» τόνισε

«Ευελπιστούμε ότι θα συζητηθεί, έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία, τόσο όσον αφορά τις συνέπειες και κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αθλητές μας έχουν μειωμένα κρούσματα σε covid. Τι τους λέμε; Να πάρουμε 500-600 παιδιά από τις πλατείες και να τα βάλουμε στα γήπεδα με τεστ. Τα πράγματα είναι πολύ οριακά, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα μας. όταν πάρουμε πράσινο φως έχουμε οργανώσει συνάντηση με φορείς ομάδων για να διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει βέβαια, να αλλάξουμε το format μας γιατί δεν υπάρχουν ημερομηνίες» πρόσθεσε.

Σχόλια