Παράδειγμα για τους προπονητές «μαθητές» ο Μιραλάς

Η σχολή προπονητών διαρκεί 21 ημέρες. Δεν είναι καθόλου εύκολες. Επί δέκα ώρες καθημερινά μαθήματα, σημαίνει 210 ώρες στα… θρανία.

Πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένος και αποφασισμένος για να το υποστηρίξεις αυτό. Ειδικά η θεωρία σε αυτή την ηλικία, ακριβώς επειδή χρειάζεται μεγάλη προσήλωση, είναι δύσκολη υπόθεση…

Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα για δίπλωμα προπονητή. Οσοι το κάνουν αυτό με την καρδιά τους, δεν είναι όλοι, την τελευταία ημέρα ένιωθαν εξουθενωμένοι. Πιθανόν και ανήσυχοι για το αν μπορούν να γίνουν καλοί προπονητές.

Το θέμα στην 16η ημέρα των μαθημάτων, αφορούσε στο επιθετικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι προπονητές έμαθαν για τα πέντε τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι επιθετικοί.

Πρώτον για να ξέρουν ποιους θα επιλέγουν, δεύτερον για να τους τα μαθαίνουν από τις μικρές ηλικίες ή να τους ζητούν να δουλεύουν σε αυτά για να τα βελτιώσουν.

Αυτά είναι η ακρίβεια σε τελική προσπάθεια και πάσα, το timing, η ποιότητα, η δύναμη και η προσποίηση στην πάσα.

Είναι φανερό ότι δεν αρκεί το ταλέντο, που είναι απαραίτητο, αλλά χρειάζεται και η δουλειά με τη συνδρομή των προπονητών, γιατί σε όλα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε στα μαθήματα προς τους επίδοξους προπονητές για το επιθετικό κομμάτι, ήταν ο Κέβιν Μιραλάς.

Σε προτζέκτορα, οι «μαθητές» είδαν όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο καλός επιθετικός για να ξεχωρίζει. Ο Μιραλάς έγινε το παράδειγμά τους γιατί διαθέτει και τα πέντε. Πιθανόν και σε… πλεόνασμα.

Μακάρι οι – στη θεωρία – προπονητές, αφού πλέον έχουν το πρώτο δίπλωμα και στην πράξη απλώς επίδοξοι (για την ώρα) Ελληνες τεχνικοί, να φτάσουν στο σημείο να συνεργαστούν με κάποιους σαν τον Μιραλάς στη σταδιοδρομία τους.

Θα σημαίνει ότι πέτυχαν σε αυτό που θέλουν να κάνουν. Μακάρι βέβαια όχι μόνο για τον Ολυμπιακό και για τους προτζέκτορες στα μαθήματα προς τους προπονητές, αλλά και για όλους εμάς να παραμείνει στα μέρη μας αυτός ο ποδοσφαιριστής. Θα σημαίνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει όχι μόνο το εύκολο, να φέρνει τέτοιους παίκτες, αλλά και το δύσκολο, να τους κρατά. Για να μην πω απίθανο…

Του Θοδωρή Τσούτσου από το theinsiders.gr

Σχόλια