ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Θα εγκαινιάσει τέσσερις σχολές ποδοσφαίρου στο Kurdistan

Η Real Madrid υπέγραψε μια συμφωνία με το Ιρακινό Υπουργείο Αθλητισμού για τη δημιουργία τεσσάρων ακαδημιών ποδοσφαίρου στην επαρχία του Κουρδιστάν.

Η Real θα ανοίξει τις ακαδημίες στις πόλεις της Irbil, της Sulaimaniyah και της Dohuk, προσθέτοντάς τες στις 62 που ήδη έχει σε όλο τον κόσμο, ενώ θα φέρει και ειδικούς για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση/προπόνηση των νέων.

Ο εκπρόσωπος της Real Madrid, Miguel Mutton, δήλωσε: “Έχουμε συνάψει τη συμφωνία και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κατά τους επόμενους μήνες θα επιστρέψουμε στο Κουρδιστάν για να θέσουμε τα πράγματα σε δράση. Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι ακαδημίες είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Είναι σημαντικό για τις δύο πλευρές να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των παικτών που θα ενταχθούν στις ακαδημίες καθώς και την εκπαίδευσή τους, η οποία είναι η πρώτη προτεραιότητα του έργου αυτού”.

Αν και στόχος των ακαδημιών είναι η ανάπτυξη κορυφαίων ταλέντων του ποδοσφαίρου, οι ακαδημίες θα δώσουν στους νέους μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Οι ακαδημίες θα ανοίξουν τον προσεχή Ιούνιο στο κέντρο των αναφερθεισών πόλεων, με 100 νέους να γίνονται αποδεκτοί σε κάθε μία. Ως ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, η παρουσία της Real Madrid στο Κουρδιστάν είναι μια σημαντική ώθηση στην περιοχή, η οποία ιστορικά έχει πληγεί από πολλές συρράξεις. Οι Κούρδοι έχουν αγωνιστεί πολύ, αλλά μέχρι στιγμής οι μάχες τους για την ανεξαρτησία τους από την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία, τα τέσσερα έθνη στα οποία ως επί το πλείστον είναι διάσπαρτοι, είναι άκαρπες.

“Οι αθλητικές υποδομές δεν περιλαμβάνουν μόνο τα ψηλά κτίρια και τα γήπεδα, αλλά περιλαμβάνουν ακόμη την προπόνηση των αθλητών”, δήλωσε ο Υπουργός της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, Kawa Mahmud, ενώ πρόσθεσε: “Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό έργο. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη βελτίωση του ποδοσφαίρου στην περιοχή μας και θα είναι μια καλή αρχή για την εκπαίδευση, ποδοσφαιρική και ακαδημαϊκή, των νεαρών ποδοσφαιριστών”.

sportpro.gr

Σχόλια