Ποδόσφαιρο και ανοικτές δοκιμές Ακαδημιών

Του Τάκη Κεφάλα

Το ποδόσφαιρο έχει γίνει το οξυγόνο για εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο από τότε που οργανώνονται αθλήματα και παιχνίδια.

Οι δοκιμές διεξάγονται στο ποδόσφαιρο για να επιλεγούν οι καλοί παίκτες από ένα πλήθος υποψηφίων. Υπάρχουν ένα σωρό από παίκτες που θέλουν να ενσωματωθούν σε μια καλή ακαδημία ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι ακαδημίες επιλέγουν τους πιο πολλά υποσχόμενους παίκτες ανά τον κόσμο, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο απαιτεί κάποια ποιότητα , αφοσίωση και πολλή πρακτική. Οι επαγγελματίες παίκτες ποδοσφαίρου είναι ένα προϊόν φημισμένων κυρίως ακαδημιών ποδοσφαίρου, στις οποίες διεξάγονται δοκιμές κάτω από ελεγχόμενες καταστάσεις που λειτουργούν ως  φίλτρο-χαρτί που κοσκινίζει τους καλύτερους και τους καταλληλότερους παίκτες που θα συμμετάσχουν στα τελικά τουρνουά.

Ανοικτές δοκιμές ποδοσφαιριστών είναι διαθέσιμες σε διάφορες ιστοσελίδες, και θα μπορούσε κανείς εύκολα να εγγραφεί σε μια από αυτές. Θα ήταν μεγάλο επίτευγμα, αν ένας υποψήφιος θα μπορούσε να συμμετάσχει στον τελικό αγώνα γιατί το παιχνίδι του ποδοσφαίρου συνδέεται με τη φήμη και την  αίγλη, σίγουρα για την ομάδα που κερδίζει, αλλά και γι αυτήν που δεν κερδίζει.

Ένα παιχνίδι ,όπως είναι το ποδόσφαιρο, απαιτεί από τους παίκτες του να είναι ευέλικτοι και ενεργοί, έτσι στις ακαδημίες ποδοσφαίρου αφού βεβαιωθείτε ότι οι παίκτες, παίζουν  και απολαμβάνουν το παιχνίδι όπως το κολύμπι και το γκολφ, θα τσεκάρεται κιόλας και τις δυνατότητες τους. Οι ακαδημίες παρέχουν αυστηρή καθοδήγηση σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Αυτές περιλαμβάνουν ντρίμπλα με την μπάλα, την ταχύτητα, την αντιμετώπιση του αντιπάλου, το κλέψιμο της μπάλας, την ανάπτυξη του παιχνιδιού κ.λ.π.

Οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες παρέχουν διευκολύνσεις για την καλή και τακτική σωματική άσκηση. Οι προπονητές και οι φυσιοθεραπευτές εκπαιδεύονται για να δίδουν τις κατάλληλες συμβουλές και κατευθύνσεις. Η τακτική άσκηση διατηρεί επίσης το μυαλό φρέσκο και ευτυχισμένο. Η ψυχολογική ικανότητα είναι επίσης απαραίτητη για τους παίκτες ποδοσφαίρου. Οι ανοικτές δοκιμές ποδοσφαίρου στοχεύουν στην αξιολόγηση της σωματικής και διανοητικής ικανότητας εκείνων που φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

 

Σχόλια