Χρήστος Μουρίκης : Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εκδοτική εταιρία ΑΘΛΟΤΥΠΟ προανήγγειλε, για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, την έκδοση του βιβλίου του Χρήστου Μουρίκη με τίτλο “Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ”.

Στο βιβλίο αυτό, ο Χρήστος Μουρίκης δεν διστάζει να μοιραστεί με τους αναγνώστες τη λεπτομερή ανάλυση μιας ολοκληρωμένης ποδοσφαιρικής προετοιμασίας διάρκειας εφτά (7) εβδομάδων, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα στην ελληνική ποδοσφαιρική βιβλιογραφία.

Περισσότερες Πληροφορίες θα βρείτε στο  www.athlotypo.gr

Ποιος είναι ο Χρήστος Μουρίκης

Ο Χρήστος Δ. Μουρίκης είναι αρκετά γνωστός σε όσους κινούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου.Γεννήθηκε στις 09 Αυγούστου 1970 στη Μεσσήνη και κατοικεί στη N. Σμύρνη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας (1989-1993), με ειδικότητα Ποδόσφαιρο – Κλασσικός Αθλητισμός. Κατέχει το Δίπλωμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προπονητών (Ι.C.A., Fitness and Soccer Conditioning Certificate) για την Προπόνηση της Φυσικής Κατάστασης του Ποδοσφαίρου, και το Δίπλωμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Προπονητική του Ποδοσφαίρου, UΕFA B’ (2007, Aθήνα). Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προπονητών (I.C.A.), ειδικό μέλος (Institutional Overseas Membership) της Αγγλικής Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου (F.A.C.A.) και μέλος τoυ τμήματος της Αγγλικής Ομοσπονδίας για την Φυσική Κατάσταση του Ποδοσφαίρου- The F.A. Fitness and Conditioning Forum.

Εργάζεται ως Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης στην ομάδα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, είναι ένας από τους καλύτερους Soccer Conditioning Specialists της νέας γενιάς του ποδοσφαίρου μας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Liverpool John Moores University (1997-1999), όπου έλαβε Master και ειδικεύτηκε στην Αθλητική Φυσιολογία – Προπονητική του ποδοσφαίρου (M.Sc. Sports Physiology/Soccer Conditioning) στις ενότητες : Φυσιολογία της άσκησης, Προσαρμογή σε Προπονητικά Ερεθίσματα, Μεθοδολογία Αθλητικής Έρευνας, Προσαρμογή στους Κλιματολογικούς Παράγοντες στην διάρκεια άσκησης, Αθλητική Αποκατάσταση, Διατροφή, Άσκηση και Μεταβολισμός, Φυσιολογία του Ποδοσφαίρου, Δείκτες Φυσικής Κατάστασης για Ποδοσφαιριστές.

Η ερευνητική του δραστηριότητα (1999), αφορούσε τις μεταβολικές και φυσιολογικές αντιδράσεις σε ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα καθώς και τον προσδιορισμό επιπέδου κόπωσης όταν ήταν επαρκής ή όχι η κατανάλωση υδατανθράκων. Μέτρηση Αερόβιας, Αναερόβιας Ικανότητας Ποδοσφαιριστών (Μ.Sc. Thesis).

Η επαγγελματική του εμπειρία έχει όπως παρακάτω:

2010/11

· Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιριστών στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

2008-2010

· Βοηθός Προπονητή, Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιριστών στην ΑΕΛ 1964

2005/2007-2008

· Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιριστών στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

2003-2005

· Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιριστών στην Π.Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

2003

· Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιριστών στοv ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

2002-2003

· Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιριστών στο Α.Π.Ο.Ε.Λ-ΚΥΠΡΟΣ.

2000-2002

· Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιριστών στηv Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αθλητικής Απόδοσης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

1999

· Βοηθός Προπονητή, Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιριστών στην Π.Α.Ε. ΛΕΩΝΙΔΙΟ.

1998-2002

· Περιοδικές Εργομετρικές Εξετάσεις και Αξιολογήσεις Επιπέδου Φυσικής Κατάστασης για Ποδοσφαιριστές Α’, Β’, Γ’, κατηγορίας στο Εργομετρικό Κέντρο των Universal Studios.

Συγγραφική δραστηριότητα

Χρήστος Δ. Μουρίκης, Εμμανουήλ Σμπώκος. Ασκήσεις και Παιχνίδια για Αποτελεσματική Προπόνηση Ποδοσφαίρου. Εκδόσεις ΑΘΛΟΤΥΠΟ, Αθήνα, 2004 www.athlotypo.gr.

Χρήστος Δ. Μουρίκης. Προπόνηση σε Αγωνιστικές Συνθήκες στο Σύγχρονο Ποδόσφαιρο. Σωστή Πρόβλεψη, Γρήγορη Αντίδραση, Αποτελεσματική Κίνηση. Εκδόσεις ΑΘΛΟΤΥΠΟ, Αθήνα, Νοε., 2006 www.athlotypo.gr.

Σχόλια