Το πιο σημαντικό ελληνικό ”προϊόν” του!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Νίκο Καρέλη, την σιγουριά της ποδοσφαιρικής πιάτσας για πώλησή του και τον δρόμο που καλείται να επιλέξει  ο Παναθηναϊκός.

Δίχως αμφιβολία,  ο Νίκος Καρέλης αποτελεί το πιο σημαντικό, το πιο ακριβό και εξελιγμένο περιουσιακό στοιχείο… made in Greece του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία. Από τα αζήτητα της Άμκαρ και με εξαιρετικές εμφανίσεις μοναχά στην Ελπίδων, ο ταλαντούχος στράικερ άλλαξε ποδοσφαιρικά στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου. Ένιωσε για πρώτη φορά στην καριέρα του σημαντικός για την ομάδα του. Πήρε συνεχόμενα παιχνίδια, δούλεψε… σκυλίσια και η κλήση του στην Εθνική αποτελεί το επιστέγασμα των όσων δείχνει στα ελληνικά γήπεδα αυτά τα δύο χρόνια.

Ο «Hulk», όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, έχει μπει στο… μάτι αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων που κατά καιρούς τον έχουν «τσεκάρει». Η δύναμη, η ταχύτητα και η αίσθηση του γκολ που διαθέτει ο Καρέλης είναι στοιχεία που δύσκολα βρίσκεις τόσο ανεπτυγμένα σε αυτή την ηλικία. Ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τορίνο, Βέρντερ, Σαμπντόρια αλλά και ομάδες από την Ισπανία τον έχουν ψηλά στην λίστα τους και το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται αρκετά «καυτό» για τον 23χρονο φορ.

Μάλιστα, η αίσθηση που υπάρχει στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι πως δύσκολα θα παραμείνει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει η πεποίθηση πως θα φτάσει στα γραφεία του «τριφυλλιού» πρόταση που δύσκολα δεν θα γίνει αποδεκτή. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε το εξής: Τον περασμένο Ιανουάριο η Τορίνο έκανε την πρώτη κρούση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Ιταλών, ο Παναθηναϊκός αξίωσε ένα ποσό κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια!

Η λογική της αγοράς, αυτή την στιγμή, υπαγορεύει πως η τιμή του Καρέλη κυμαίνεται περίπου στα τρία εκατομμύρια. Το ζήτημα είναι τι ακριβώς σκοπεύει να πράξει ο Παναθηναϊκός. Οι δρόμοι είναι δύο. Ο ένας να συμφωνήσει σε προσφορά που θα τον ικανοποιεί και να χάσει τα στοιχεία του μικρού, ψάχνοντας όμως με… γεμάτο πορτοφόλι τον αντικαταστάτη του. Ο άλλος να ρίξει «πόρτα»(εκτός και αν έρθει… εξωπραγματική πρόταση), να συνεχίσει να επενδύει στο ταλέντο του και μέσα από την επόμενη σεζόν να δει την αξία του ποδοσφαιριστή να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Το σημαντικό για τους «πράσινους» είναι πως δεν βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης, όπως το καλοκαίρι του 2011 όταν και αποχώρησε ο Σισέ ή όπως εκείνο του 2013 με την πώληση του Μαυρία. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν ακόμη δίνει την «μάχη» της εξυγίανσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται… μισοπνιγμένος στον ωκεανό. Κάτι που σημαίνει πως διαθέτει μεγαλύτερα διαπραγματευτικά περιθώρια.

Ο Νίκος Καρέλης με τον εκπρόσωπό του Χρήστο Γάτση στο γυμναστήριο του δεύτερου το Vizantinos Target Sport Club στο ΟΑΚΑ, με μήνυμα στις μπλούζες τους, το Stop Bullying

Πηγή:gazzetta.gr

Σχόλια