ΗΡΑΚΛΗΣ: Το μέλλον είναι εδώ – Οι στόχοι και η φιλοσοφία της Ακαδημίας [VIDEO]

Στους στόχους των Ακαδημιών και στο σκεπτικό με το οποίο θα λειτουργήσουν αυτές, αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Μίκρα. Μίλησαν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Σπύρος Παπαθανασάκης, ο Διευθυντής των Ακαδημιών, Μάκης Σεντελίδης, ο Τεχνικός Υπεύθυνος των Ακαδημιών, Σάββας Κωφίδης, ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς επίσης και δύο αθλητές της πρώτης ομάδας, ο Απόστολος Βέλλιος και ο Δημήτρης Στάμου, οι οποίοι ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Η διαδικασία της συνέντευξης Τύπου άρχισε με την τοποθέτηση του Σπύρου Παπαθανασάκη ο οποίος τόνισε:

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ελλάδα. Ήμουν στην Αθήνα και κόσμος χωρίς να με ξέρει μου έδινε συγχαρητήρια για τον Ηρακλή και μου μιλούσε για την ιστορία του. Σήμερα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε κάνει καθώς θα μιλήσουμε για το μέλλον της ομάδας. Πιστεύω οτι είναι το πιο σοβαρό πράγμα που μπρορούμε να κάνουμε. Αμα κάνουμε τις Ακαδημίες θα δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές που θα ξέρουν ποιος είναι ο Ηρακλής, θα είναι «μπλε».

Είμαι περήφανος για την παρουσία του κ Σεντελίδη ο οποίος θα είναι Υπεύθυνος των Ακαδημιών και του Σάββα Κωφίδη, ο οποίος θα είναι ο τεχνικός Υπεύθυνος. Μαζί με τον κ Παπαδόπουλο θα δουλέψουν για το μέλλον του Ηρακλή».

Από την πλευρά του ο Μάκης Σεντελίδης δήλωσε:

«Όταν συναντήθηκα με τον κ Παπαθανασάκη είδα έναν άνθρωπο οποίο ενδιαφερόταν για το μέλλον του Ηρακλή Αποφασίσαμε να αναλάβω μέλλον Ακαδημιών. Μας ενδιαφέρει το μέλλον πρέπει να ασχοληθούμε με τα τμήματα υποδομής,  διαφορετικά δεν θα μπορούμε να έχουμε ελπίδες για το μέλλον.

Ο Ηρακλής έχει μια πολιτική, να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του μέσα από τις δικές της δυνάμεις. Η βάση πρέπει να στηθεί από τις δικές του δυνάμεις και στη συνέχεια να κάνουμε μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Τη φιλοσοφία αυτή την έχει και ο προπονητής της ομάδας ο οποίος θέλει ο Ηρακλής να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και μέσα απο αυτό να παίρνει τα αποτελέσματα.

Είναι το θεμέλιο μιας  ομάδας οι Ακαδημίες. ο Ηρακλής έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς έχει τις εγκαταστάσεις δίπλα στην πόλη. Τα τεχνικά θέματα ανήκουν στον Σάββα Κωφίδη. Εγώ απο την πλευρά μου θα τον συμβουλεύω όσο μπορώ».

Ο Σάββας Κωφίδης είπε:

«Αυτό το οποίο θέλω συμπληρώσω είναι οτι βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο προσπάθειας θεμελίωσης των ακαδημιών και με χαρά βλέπω  θετικά μηνύματα. Το κομμάτι της δημιουργίας είναι το πιο δύσκολο  και χρειάζεται έμπνευση.

Πλέον μπορώ να πω οτι ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά από μέρος μου υπάρχει αισιοδοξία.  Χρειαζόμαστε την υποστήριξη  όσων εμπλέκονται με την ομάδα. Είμαι σίγουρος οτι αν υπάρχει στήριξη σε κάποια χρόνια θα έχουμε αποτελέσματα.

Με τη σειρά του ο Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε:

«Έχω ξαναπεί οτι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει γίνει είναι ότι εφτά ποδοσφαιριστές  από τις Ακαδημίες είναι στην επαγγελματική ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα βγάλουμε και άλλους ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία. Μπαίνουν τα θεμέλια ώστε να γίνει κάτι τέτοιο.

Έχουμε δείξει με πράξεις οτι εμπιστευόμαστε τα παιδιά απο τις Ακαδημίες και θα πάρουν χρόνο στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας. Δεν μιλάω μόνο για τους… φτασμένους (Βέλλιο,Τσιλιανίδη, Στάμου) αλλά για τα νεαρά παιδιά που είναι στην ομάδα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και το μέλλον θα δείξει τι θα πετύχουμε».

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο Απόστολος Βέλλιος, ως ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες του Ηρακλή. Ο «κυανόλευκος» επιθετικός δήλωσε:

«Ο Ηρακλής  έχει ιστορία στις Ακαδημίες, είμαι περήφανος που προέρχομαι από αυτές, Ευχή μου είναι να πάνε όλα καλά και είμαι σίγουρος για αυτό.

Από την πλευρά του ο Στάμου, ο οποίος επίσης προέρχεται απο τις «κυανόλεκες» Ακαδημίες είπε:

«Εγώ και ο Τόλης (Βέλλιος) είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε στις Ακαδημίες της ομάδας».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνέντευξης

{youtube}cDOLJkVHfUI{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=cDOLJkVHfUI

Σχόλια