Η Γιουβέντους «μεγαλώνει» και «βγάζει» παίκτες! (photos)

Η ακαδημία της πρωταθλήτριας Ιταλίας στην Ελλάδα, μπαίνει στον 7ο χρόνο λειτουργίας της και ήδη τέσσερα ποδοσφαιρικά «παιδιά» της πήραν μετεγγραφή σε Ολυμπιακό, ΠΑΟ και ΑΕΚ. Οι εγγραφές της εφετινής σεζόν άρχισαν!

Η αρχή της… ιστορίας

Τον Οκτώβριο του 2009, παρουσία του τότε προέδρου των “μπιανκονέρι”, Ζαν-Κλοντ Μπλαν, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα η έναρξη μίας πρωτότυπης συνεργασίας ανάμεσα στον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Η ομάδα του Τορίνο αποφάσισε να επεκτείνει τις ακαδημίες της και εκτός ιταλικής επικράτειας και ο συνδυασμός αθλητισμού και παιδείας, αποτέλεσε τον σημαντικότερο λόγο, που η οικογένεια Ανιέλι αποφάσισε να εμπιστευτεί την μακρόχρονη παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Χρήστος και ο Χρήστος Γείτονας (πατέρας και υιός) στον χώρο της εκπαίδευσης!

Η επέκταση της Γιουβέντους εκτός Ιταλίας

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι προπονητές που προσελήφθησαν ταξίδεψαν στην Ιταλία και φοίτησαν στο πανεπιστήμιο της Γιουβέντους, ενώ στην Αθήνα εγκαταστάθηκε ο Ιταλός τεχνικός, Christian Miccono, που ανέλαβε επικεφαλής του προγράμματος στην Αθήνα. Η πρώτη χρονιά κύλησε με μεγάλη επιτυχία, ενώ η δεύτερη, περιελάμβανε επέκταση της συνεργασίας της “βέκια σινιόρα” με τον ελληνικό εκπαιδευτικό οργανισμό, ο οποίος πλέον ανέλαβε όλη τη διαχείριση των ακαδημιών των “μπιανκονέρι” εκτός Ιταλίας! Ακολούθησε η έναρξη της λειτουργίας του Juventus Soccer School International στην εγχώρια αγορά (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη και Πειραιά), καθώς και στην Κύπρο (Λεμεσός και Λευκωσία) και την Σλοβενία.

Το πρόγραμμα και η φιλοσοφία

Το project της Γιούβε στην Ελλάδα περιλαμβάνει τη Juventus Athens Academy και το Juventus Athens SoccerSchool, που λειτουργούν από Σεπτέμβριο μέχρι αρχές Ιουνίου και απευθύνονται σε παιδιά από 5-16 ετών, τα τουρνουά ελέγχου δεξιοτήτων “Gollissimo” (από τα οποία επιλέγονται ταλέντα και δίνονται και υποτροφίες), το Juventus Summer Camp (δύο περίοδοι από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου) και φυσικά τα ιδιαίτερα μαθήματα ποδοσφαίρου (Juventus Personal Training), που ουσιαστικά αποτελούν πέντε εντατικές προπονήσεις με απώτερο στόχο την τεχνική βελτίωση των νεαρών αθλητών.

H παραγωγή ταλέντων και η “τροφοδότηση” των μεγάλων συλλόγων

Η νέα σεζόν βρίσκει την ακαδημία με νέο τεχνικό διευθυντή και τεχνικό σύμβουλο σε θέματα μετεγγραφών. Ο Ανδρέας Γιαννάκης, που εκπαιδεύτηκε στο προπονητικό πρόγραμμα της “βέκια σινιόρα” στις εγκαταστάσεις του Βινόβο, κοντά στο Τορίνο και από την πρώτη μέρα ανήκε στο προπονητικό επιτελείο, αντικατέστησε τον Κρίστιαν Μικόνο. Ο Παύλος Τοπίδης, εκπρόσωπος παικτών ανέλαβε συμβουλευτικό ρόλο και την επικοινωνία με τους συλλόγους που εκφράζουν την επιθυμία να αποκτήσουν κάποιο από τα ταλέντα που αναπτύσσονται στα σπλάχνα της ακαδημίας. Το γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι, τέσσερα παιδιά που διδάχτηκαν τα μυστικά της “ασπρόμαυρης θεάς” κι ανέπτυξαν τις ποδοσφαιρικές τους δεξιότητες υπό τις οδηγίες των προπονητών της Γιουβέντους, πήραν μετεγγραφή για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ κι έκαναν ένα πρώτο σημαντικό βήμα με στόχο την μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο, καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στη Juventus Athens Academy και στο Juventus Athens Soccer School.

«Έμαθαν να ανταπεξέρχονται στο πλέον ανταγωνιστικό επίπεδο!»

«Από τη στιγμή που τα παιδιά άρχισαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας, δούλεψαν με συνέπεια κι υπομονή και δέχθηκαν την σωστή καθοδήγηση των εκπαιδευμένων προπονητών μας, σύμφωνα με το μοντέλο του Juventus Athens Soccer School. Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν να θέσουν τις βάσεις ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν από τεχνικής, φυσικής, τακτικής και ψυχολογικής άποψης σε ανταγωνιστικό επίπεδο, όπως οι ακαδημίες των μεγάλων επαγγελματικών συλλόγων. Τους ευχόμαστε να πετύχουν όλους τους στόχους τους.», δήλωσε ο νέος αρχιπροπονητής της ακαδημίας, Ανδρέας Γιαννάκης, αναφερόμενος στον 15χρονο τερματοφύλακα, Νικόλα Χριστογιώργο που πήγε στον Παναθηναϊκό, στον 13χρονο γκολκίπερ, Περικλή Αναστασίου, που πήγε στην ΑΕΚ και στους επίσης 13χρονους, Γιάννη Πανιά (κεντρικός αμυτνικός) και Μιχάλη Τόλλιο (ακραίος μέσος), που πλέον ανήκουν στον Ολυμπιακό.

«Στόχος μας η παραγωγή ταλέντων!»

«Η συνεργασία και οι επαφές που είχαμε με τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Αθήνας, κατέδειξαν τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζεται η δουλειά που κάνουν οι προπονητές και την βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους με την ακαδημία μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά πάνω στις επιταγές της προπονητικής φιλοσοφίας της Γιουβέντους, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε ταλέντα, διδάσκοντας σωστά τις ποδοσφαιρικές αρχές που διέπουν έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο…», υπογράμμισε ο τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος μετεγγραφών, Παύλος Τοπίδης.


Σχόλια