Γιατί να ασχοληθεί ένα παιδί με το ποδόσφαιρο;

Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί το αγαπημένο σπορ μόνο των μεγάλων, αλλά και των μικρών!

Η λεγόμενη «στρογγυλή θεά» γοητεύει από μικρή ηλικία τα παιδιά, αφού από πολύ νωρίς οι μικροί σταρ ξεκινούν να κλωτσούν την μπάλα. Τι τους προσφέρει όμως η ενασχόληση με το συγκεκριμένο άθλημα;

Ένα άρθρο της Μαίρης Φιλίππου

Σωματικά οφέλη

Το ποδόσφαιρο προσφέρει πολλά σωματικά και κοινωνικά οφέλη σ’ ένα παιδί. Σε ό, τι αφορά στα σωματικά οφέλη, το παιδί αποκτά ένα γερό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα καθώς και γερά οστά, λόγω των ασκήσεων δύναμης και ευλυγισίας που περιλαμβάνει. Επίσης, το ποδόσφαιρο εγγυάται πολύ καλή φυσική κατάσταση, αφού στην προπόνησή του εντάσσονται αερόβιες ασκήσεις, όπως το τρέξιμο και το sprint. Με λίγα λόγια, συγκαταλέγεται στα ομαδικά αθλήματα που γυμνάζουν όλο το σώμα του παιδιού!

Κοινωνικά οφέλη

Όσον αφορά τα κοινωνικά οφέλη, το ποδόσφαιρο μαθαίνει στο παιδί την πειθαρχία, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα, την αποδοχή της ήττας και την όξυνση του πνεύματος, καθώς βοηθάει το παιδί να επικοινωνεί αποτελεσματικά με άλλους και ταυτόχρονα να διασκεδάζει.

Η φιλοσοφία

Εκτός όλων των παραπάνω, αυτό που ωφελεί πολύ ένα παιδί είναι η κατανόηση της φιλοσοφίας του ποδοσφαίρου.

Το ζητούμενο για τα παιδιά είναι να αποκτήσουν ποδοσφαιρική παιδεία και γνώση, με τη βοήθεια φυσικά των σωστών προπονητών, οι οποίοι θα τους μάθουν να σέβονται τους συμπαίκτες τους αλλά και τους αντιπάλους τους.

Μέσα από τη σωστή καθοδήγηση, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως το ποδόσφαιρό είναι ένα παιχνίδι που διαρκεί 90’ και που, όταν τελειώσει, βρίσκει συμπαίκτες και αντιπάλους να γίνονται όλοι φίλοι!

Το συμπέρασμα; Αν ένα παιδί θελήσει να ασχοληθεί με «το βασιλιά των σπορ», οι γονείς και οι προπονητές του πρέπει να το ενθαρρύνουν ώστε να αγαπήσει πραγματικά το ποδόσφαιρο, αφού τα οφέλη που θα του προσφέρει είναι δεδομένα!

Μαίρη Φιλίππου, Personal trainer
Πηγή: allaboutsoccer.net

 

Σχόλια