Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δρούσε στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο!

Η μονάδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Πορτογαλία προχώρησε στην σύλληψη 5 παικτών κι ενός ηγετικού στελέχους συνδέσμου οπαδών της Πόρτο με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για παράνομο στοιχηματισμό.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο που βιώνει ένα ακόμα σκάνδαλο με παράνομο στοιχηματισμό.

Πέντε παίκτες που αγωνίζονταν πέρυσι σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας (τρεις της Οριεντάλ, ένας της Πεναφιέλ κι άλλος ένας της Ακαδέμικο Βισέου) συνελήφθησαν μαζί με ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών της Πόρτο και κατηγορούνται για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε παιχνίδια, με απώτερο σκοπό τον παράνομο στοιχηματισμό στις αγορές της Ασίας.

Πρόκειται για την δεύτερη φάση της μεγάλης έρευνας της πορτογαλικής αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Jogo Duplo», που ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 και είχε ως απολογισμό 15 ακόμα συλλήψεις και 31 έρευνες σε ύποπτα σπίτια.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ θέση πήρε και η πορτογαλική ομοσπονδία που ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίζει να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, όπως αρμόζει σε μία χώρα η εθνική της οποίας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Σχόλια