ΟΡΙΣΤΙΚΟ. Πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πρωταθλητής από τα play off!

Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Με 14 ομάδες (από το 2018-2019) και ο πρωταθλητής θα βγαίνει από τα play off από την επόμενη κιόλας σεζόν (2017-2018).

Οι αλλαγές που είχαν συζητήσει οι ομάδες για το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 είχαν γίνει γνωστές. Ομως πλέον είναι και οριστικές! Η Σούπερ Λίγκα από την σεζόν 2018-19 θα έχει δύο ομάδες λιγότερες. Και δεν είναι η μοναδική αλλαγή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λίγκας ο πρωταθλητής θα βγει από τα play off και πιο συγκεκριμένα από τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες έξι θέσεις!

Ουσιαστικά οι αλλαγές θ’ αρχίσουν από την επόμενη σεζόν. Εχουμε και λέμε.

Την σεζόν 2017-18 θα μπουν στο πρωτάθλημα 16 ομάδες.

Στο τέλος της κανονικής διάρκειας και των 30 αγωνιστικών θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 15η και 16η θέση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα δώσουν play off για να την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η και την 14η θέση θα δώσουν play out αγώνες με την 2η και την 3η ομάδα της Football League για μία θέση στην Σούπερ Λίγκα.

Ο πρώτος της Football League θα ανέβει απευθείας στην Σούπερ Λίγκα.

Με 13-3 στην ψηφοφορία

Όσο αφορά το πλάνο για τις 14 ομάδες πέρασε χωρίς όμως να υπάρξει ομοφωνία από όλα τα μέλη του συνεταιρισμού. Συγκεκριμένα το «Ναι» στις 14 ομάδες είπαν οι 13 σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας ενώ για τους δικούς τους λόγους αρνητικοί ήταν ο Παναιτωλικός, η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός.

Από κει και πέρα στις… καλένδες παραπέμπφθηκε το θέμα για τα οικονομικά και το μερίδιο που θα πάρει η κάθε ομάδα από την συνδρομητική τηλεόραση. Μια πρώτη κουβέντα έγινε αλλά χωρίς να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις.

Από gazzetta.gr

Σχόλια