Εθνική Νέων: Οι δηλώσεις των διεθνών

Οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κολοβός, Δημήτρης Κουρμπέλης και Μαυρουδής Μπουγαΐδης μετά τη λήξη του αγώνα με το Μεξικό μίλησαν στο epo.gr για την παρθενική εμφάνιση και νίκη της Εθνικής Κ-20 σε τελική φάση Μουντιάλ Νέων.

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Μπήκαμε χωρίς άγχος στον αγώνα γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας και στις δυνατότητές της. Αυτή η εμφάνιση και η νίκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δικαίως συμπεριλαμβανόμαστε μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων και αξίζουμε τη συμμετοχή μας στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Δημήτρης Κολοβός: Χάρηκα ιδιαίτερα για τη νίκη της ομάδας μου και λιγότερο γιατί έτυχε να είμαι εγώ ο σκόρερ του νικητήριου γκολ. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και αυτό αποδείξαμε ότι είμαστε, ομάδα, πρώτ’ απ’ όλα. Ωστόσο, αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και πλέον από αύριο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο το Μάλι την ερχόμενη Τρίτη.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Είμαστε χαρούμενοι που η πρεμιέρα μας σε Μουντιάλ Νέων συνοδεύτηκε με νίκη επί ενόςς εξαιρετικού αντιπάλου. Δώσαμε και την ψυχή μας σε έναν απαιτητικό αγώνα για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές και έχουμε συγκροτήσει μια αξιόλογη ομάδα. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επιτυχίας μας οφείλουμε να νικήσουμε στον επόμενο αγώνα το Μάλι και να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκρισή σας στη φάση των «16» που είναι και ο βασικός μας στόχος.

Μαυρουδής Μπουγαΐδης: Σε καμία περίπτωση δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Αντιθέτως από την αρχή του αγώνα προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επιδιώωξουμε τη νίκη, πράγμα που αυτή η ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια έχει μάθει να κάνει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα. Παραμένουμε προσγειωμένοι και προσηλωμένοι γιατί αυτή η νίκη δεν θα έχει νόημα αν δεν συνοδευτεί με άλλες επιτυχίες άμεσα.

Σχόλια