Τσάνας: «Δείξτε εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά»

Ευχαριστημένος με τη νίκη της Εθνικής Κ20 επί του Μεξικό αλλά και επιφυλακτικός ενόψει του ματς με το Μάλι εμφανίστηκε ο Κώστας Τσάνας.

O Kώστας Τσάνας ξέρει όσο κανένας άλλος τις δυνατότητες που έχουν οι παίκτες της Εθνικής Κ20 που νίκησε με 2-1 το Μεξικό στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως οι ομάδες πρέπει να αρχίσουν να εμπιστεύονται αυτούς τους ποδοσφαιριστές γιατί έχουν το ταλέντο να προσφέρουν ακόμα περισσότερα. Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσάνας, στους Αντώνη Καρπετόπουλο, Βαγγέλη Νερατζιά και Διονύση Καππάτο:

«Αρκετοί μου έστειλαν συγχαρητήρια. Το καλό για εμάς είναι πως μας θυμούνται (γέλια). Μηνύματα μας έστειλαν οι Φερνάντο Σάντος, Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος και πολλοί φίλοι που χαίρονται πραγματικά για την επιτυχία αυτή».

Για το πλάνο που υπάρχει: «Αν αναλογιστούμε πως τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει ένα πλάνο υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζονται για το καλό των Εθνικών. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των προπονητών και του Φερνάντο Σάντος εννοείται. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν αξιολογηθεί και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δούμε τους ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε και πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο. Έτσι φτιάχνεται μια ομάδα. Προσπαθούμε να έχουμε μία τακτική ανάλογη της Εθνικής Ανδρών και έχουμε την φιλοσοφία αυτή».

Για το ποιος είναι ο στόχος: «Υπάρχουν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές στην Εθνική Ανδρών και ελπίζω σε λίγο καιρό να δούμε ακόμα περισσότερους. Υπάρχει συνέχεια. Αυτό επιδιώκουμε. Να εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο επάξια. Άλλωστε το παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια μεγάλη διοργάνωση που μπορούν να δείξουν τι αξίζουν. Να δείξουν την ποδοσφαιρική τους συμπεριφορά. Δεν είμαστε αμελητέα ποσότητα, είμαστε δευτεραθλητές Ευρώπης και όποιος το αγνοεί αυτό το πληρώνει. Πρέπει να έχουμε προσδοκίες μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Το Μάλι αρχικά και μετά την Παραγουάη. Η διοργάνωση δεν μας δίνει περιθώρια για να κάνεις σχέδια από πριν. Κάθε ματς ξεχωριστά και βλέπουμε». 

Για το ματς με το Μεξικό και το επόμενο ματς με το Μάλι: «Έτσι όπως εξελίσσεται ο όμιλος είναι το πιο δύσκολο ματς με το Μάλι. Πολύ πιθανό να είναι ματς καταλυτικό για την συνέχεια. Έχουν απίστευτα σωματικά χαρακτηριστικά και γενικά έχουν στοιχεία που δεν έχουμε εμείς ως ομάδα. Το Μεξικό έχει παίκτες κλειδιά που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Εμείς παίξαμε καλά κόντρα σε αυτούς και τελικά νικήσαμε. Τώρα όμως παρακολουθούμε το Μάλι και οργανωνόμαστε για αυτό το παιχνίδι. Δεν νομίζω πως υπάρχει κίνδυνος να χαλαρώσουμε μετά τη νίκη επί του Μεξικό. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις δυσκολίες του επόμενου αντιπάλου μας γιατί από το Μάλι δεν μπορείς να ξέρεις τι θα προκύψει. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που οι ομάδες τους πρέπει να τους εμπιστευθούν».

 

Σχόλια