Εγκρίθηκε η συμμετοχή Β’ Ομάδων, των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στη Super League 2

Εγκρίθηκε και είναι πλέον οριστικό, ότι, τη σεζόν 2021-22 η Super League 2 θα διεξαχθεί και με τη συμμετοχή των Β’ ομάδων, τεσσάρων ομάδων της Super League 1.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έδωσε κι επίσημα «πράσινο φως» για την είσοδο τεσσάρων Β’ Ομάδων στο Πρωτάθλημα της Super League 2 για την επόμενη σεζόν.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι οι σύλλογοι που πήραν έγκριση για να κατεβάσουν ομάδες, με το τυπικό κομμάτι να ολοκληρώνεται με αυτό τον τρόπο.

Από εκεί και πέρα, έγινε γνωστό πως οι τέσσερις αυτές ομάδες δεν θα παίξουν σε Play-Off και Play-Out, θα έχουν ψήφο στο ΔΣ μόνο για αγωνιστικά θέματα και θα παίρνουν κανονικά μερίδιο από τα έσοδα (τηλεοπτικά, στοίχημα κλπ).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9)”.

Σχόλια