Αρχισκάουτ ετών 23 στην Ακαδημία της Μπάγερν!

Σε μια πρωτότυπη, όσο κι εντυπωσιακή κίνηση προέβησαν οι Βαυαροί, προσλαμβάνοντας ως αρχισκάουτ για τις ακαδημίες της έναν 23χρονο!

Ο Τίμον Πάουλς είναι ο νέος επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Βαυαρών, επιφορτισμένος με την επίβλεψη των νεαρών «αστεριών» της ομάδας, αλλά και τον εντοπισμό παιδιών που θα θέλει η Μπάγερν να εντάξει στις ακαδημίες της.

Προπονητές των ομάδων Νέων των Βαυαρών ήταν ο Μίχαελ Τάρνατ και ο Γιούργκεν Γιούνγκ, που επέβλεπαν την προπόνηση και την πρόοδο όλων των νεαρών παικτών του συλλόγου και έκαναν προπόνηση καθημερινά στο Μόναχο.

Αμφότεροι απομακρύνθηκαν πριν δυο εβδομάδες, με τη διοίκηση της ομάδας να εξετάζει τα βιογραφικά και τους υποψήφιους για αντικαταστάτες και να καταλήγει στον Πάουλς, ως επικεφαλής των σκάουτ των ομάδων Νέων της Μπάγερν!

Ποιός είναι λοιπόν ο 23χρονος, που ανελίσσεται τόσο εντυπωσιακά επαγγελματικά και ανέλαβε ένα πόστο για το οποίο συνομήλικοι και μη προπονητές θα τον ζήλευαν;

Κοιτώντας το βιογραφικό του, εύκολα συμπεραίνει κανείς πως δεν πρόκειται για κάποιον τυχαίο, αφού έχει ήδη πραγματοποιήσει αξιόλογα βήματα στο χώρο της προπονητικής.

Σκάουτ, όχι παίκτης!

Ο Πάουλς ασχολήθηκε ενεργά με την προπονητική και το ποδόσφαιρο απ’ την ηλικία των 16 ετών. «Αγάπη για το άθλημα», είναι η δύναμη που αναγνωρίζει ως κινητήρια για την επιλογή αυτή. Μεγαλώνοντας στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου, οι εκτός σχολείου ώρες «δαπανούνταν» στην παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου. Ανεξαρτήτως τοποθεσίας ή συγκοινωνίας, δεν ήταν λίγες οι φορές που ταξίδευε για ώρες κάθε μέρα με το τρένο για να βλέπει προπονήσεις ή αγώνες.

Αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά του με τους περισσότερους συμμαθητές και φίλους του: στην ηλικία αυτή δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Μόνο παρακολουθούσε! Ακολουθούσε δηλαδή την πληρέστερη κι ακριβέστερη εκπαίδευση για να εξελιχθεί σε σκάουτ, έχοντας αποκρυσταλλωμένη την επαγγελματική εικόνα του μέλλοντος του…

Από νωρίς ο Πάουλς έμαθε να εργάζεται για σύλλογο και να μάθει τι σημαίνει να τον οδηγεί σε σωστές επιλογές. Ήδη απ’ τα 16 λοιπόν παρείχε πληροφορίες στην Μόναχο 1860 για παίκτες σε μικρές ηλικίες, στους οποίους διέβλεπε ξεχωριστά στοιχεία και προοπτική για το μέλλον.

Οι σπουδές του και η συνομιλία με τον Χένες

Αφού ολοκλήρωσε το σχολείο, απ’ τα 18 του πέρασε έναν χρόνο προσφέροντας εθελοντική κοινωνική εργασία. Έπειτα, σπούδασε για δυο χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Εδώ και μια εβδομάδα, είναι υπεύθυνος της Μπάγερν Μονάχου για το σκάουτινγκ παιδιών και ποδοσφαιριστών έως 15 χρονών, δηλαδή παιδιά που, παρότι άγουρα, δείχνουν πως έχουν τα προσόντα να εξελιχθούν στο επίπεδο ενός συλλόγου όπως οι Βαυαροί.

Την απόφαση για την πρόσληψη του έλαβε ο Ούλι Χένες, πρώην πρόεδρος του συλλόγου και νυν εξωτερικός συνεργάτης. «Όταν με βρήκε ο Χένες και με ρώτησε αν θέλω να ενταχθώ στο τμήμα σκάουτινγκ και προπονητών της Μπάγερν, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Δεν ήθελα να αργήσω ούτε δευτερόλεπτο πριν απαντήσω θετικά»!

Έτσι, στην ομάδα του Μονάχου πλέον έχει λόγο ένας άνθρωπος που, όπως αποδεικνύει η πορεία του, κάθε άλλο παρά φοβάται τις ευθύνες και τις καίριες αποφάσεις, θεωρεί σημαντικό πράγμα τον εθελοντισμό, επιδεικνύει ξεχωριστές οργανωτικές ικανότητες, παρατηρητικότητα και διάθεση να ακούει και να μαθαίνει.

Ένας «οδηγός επιτυχίας» για συναδέλφους και συνομήλικους!

Πηγή: gazzetta.gr
Επιμέλεια Football-Academies.gr

Σχόλια