Αποθεώστε τον! (VIDEOS)

«Τείχος» κάτω από τα δοκάρια ο Ντεγκρά έχει πάρει τον αέρα της… άσπρης βούλας. O Aργεντίνος της ΑΕΛ είπε… όχι 7 φορές και η φήμη του περνά εκτός Κύπρου!

Όταν οι γκολκίπερ αισθάνονται την παγωμάρα βλέποντας τη μπάλα στημένη στα έντεκα βήματα, ο Ματίας Ντεγκρά το απολαμβάνει! Αγέρωχος, ήρεμος ετοιμάζεται για ακόμα μια σωτήρια επέμβαση! Υπερβολικό; Όχι αν έχει αποκρούσει τα επτά τελευταία πέναλτι που του εκτέλεσαν!

Είναι ο πρωταγωνιστής της Κύπρου, το όνομά του έφυγε πλέον από τα μικρά όρια της χώρας και το απίστευτο κουβάρι επεμβάσεων του Αργεντίνου ξετυλίγεται σε όλη την Ευρώπη. «Πέναλτι; Όχι δεν θέλουμε τα πέναλτι λόγω Ντεγκρά» είχε δηλώσει ο τεχνικός της Άντερλεχτ, Γιον Φαν ντερ Μπρομ  πριν τον δεύτερο επαναληπτικό, ενώ οι παίκτες του μετά τις προπονήσεις εκτελούσαν δεκάδες πέναλτι σε περίπτωση που έβρισκαν απέναντι τους τον Αργεντίνο.

Βέβαια, πίσω από έναν μεγάλο πορτιέρο κρύβεται και ένας ικανότατος προπονητής τερματοφυλάκων, με τον Ανδρέα Μαυρή να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην ΑΕΛ. Οχτώ πέναλτι έχουν σφυριχτεί εναντίον της κυπριακής ομάδας, με τον Ντεγκρά να πιάνει τα επτά, αλλά η ομάδα να δέχεται το όγδοο. Ο λόγος; Στο Σούπερ Καπ με την Ομόνοια δεν ήταν ο Αργεντίνος κάτω από τα δοκάρια, αλλά ο Σίμος Τσιάκκας.

Θα τον νικήσει κανείς από τα έντεκα βήματα « Δεν ξέρω, να δούμε μέσα στο γήπεδο» είχε τονίσει στην προετοιμασία, αλλά ακόμα δεν αφήνει κανέναν να τον νικήσει από την άσπρη βούλα. Έξι επεμβάσεις, ένα δοκάρι και… πελάτης ο Βινσέντ Λαμπάν που δεν μπόρεσε σε δυο περιπτώσεις να τον κερδίσει…

Η παρουσία του Ντεγκρά στην ΑΕΛ ήταν καταλυτική, έτσι ώστε ο σύλλογος να κερδίσει το πρωτάθλημα έπειτα από 44 χρόνια, καθώς τα δέκα γκολ παθητικό της έδωσαν μεγαλύτερη ώθηση.

Tα video δείχνουν τον «κέρβερο» της ΑΕΛ!

{youtube width=”610″ height=”400″}0PlSFNkPWM8{/youtube}

{youtube width=”610″ height=”400″}j4kFjrT3sfk{/youtube}

{youtube width=”610″ height=”400″}ia1hBLEbIHg{/youtube}

Σχόλια