Πράσινο στις προπονήσεις της Γ’ Εθνικής

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 12/3, άνοιξε “πράσινο” στις προπονήσεις της Γ’ Εθνικής και Σάλας, ενώ έριξε “κόκκινο” στους αγώνες σε Α1 Κατηγορία πόλο και χάντμπολ ανδρών και πόλο, βόλει, μπάσκετ και χάντμπολ γυναικών, με «επανεκτίμηση σε μία εβδομάδα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με την απόφαση αυτή όμως, λοιμωξιολόγοι και Αυγενάκης τελειώνουν σε μεγάλο βαθμό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αφού δεν υπάρχει χρόνος για την ολοκλήρωση τους και όλα τα σπορ οδεύουν πλέον, προς οριστική διακοπή!

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, που παρουσίασαν  «επικαιροποιημένα αυστηρά πρωτόκολλα για όλες τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες».

Με την ίδια απόφαση επιτρέπουν σε Γ’ Εθνική και Σάλα (ποδόσφαιρο) να ξεκινήσουν προπονήσεις αλλά και σε αυτά τα πρωταθλήματα, τα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν και τα πάντα είναι στον αέρα.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τη ΓΓΑ:

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» στην 197η συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, αποδέχθηκε ομόφωνα την εξής εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», για τα ζητήματα του αθλητισμού που της τέθηκαν:

«Ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατόπιν της αναστολής διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων και προπονήσεων, παρουσίασε επικαιροποιημένο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο που αφορά σε όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών, εστιάζοντας στις τεχνικές διαχείρισης του κρούσματος, κατά το πρότυπο του πρωτοκόλλου της Super League 1 ποδοσφαίρου, με διενέργεια τεστ πριν από κάθε αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οριακά πια οι διοργανώσεις, ενόψει υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων κυρίως σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό επίπεδο.

Τα μέλη της Επιτροπής, μετά από διαλογική συζήτηση, ενέκριναν ομόφωνα τα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε:

• Η συνέχιση της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Α1 Κατηγορίας υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης ανδρών και υδατοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης γυναικών, για μια επιπλέον εβδομάδα, με επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

• Αναφορικά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών (FIS), η διεξαγωγή του στα προβλεπόμενα χιονοδρομικά κέντρα.

• Αναφορικά με τη διεξαγωγή των προπονήσεων στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας ανδρών, αυτές να πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

• Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για προπόνηση από τους αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και της κολύμβησης για θεραπευτικούς σκοπούς, με τήρηση των προβλεπομένων από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σχόλια