Πως βγαίνουν τα ταλέντα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε προβληματιστεί γιατί εδώ και καιρό οι ακαδημίες ποδοσφαίρου (των Κυπριακών σωματείων) έχουν πάψει να αναδεικνύουν ταλέντα. Ο λόγος είναι απλός.

Στην υποδομή, θα μπορούσε να γίνει πιο προγραμματισμένη δουλειά, και να υπάρχει  κατάλληλη επιστημονική οργάνωση και στήριξη.

Αυτή την άποψη την οποία ακούσαμε πολλές φορές ενισχύει μέσα από τη συζήτηση που είχαμε  ο Χριστόδουλος Αλεξάνδρου, απόφοιτος σε επίπεδο ΜΒΑ στο Sport Management του πανεπιστημίου της REAL Μαδρίτης, με ειδικότητα στα αναπτυξιακά προγράμματα (Ελίτ ακαδημίες). Ο κ. Αλεξάνδρου, επίσης, είναι εκπρόσωπος της A.F.A. (Αdvanced Football Artistry) LTD στην Μαδρίτη.

Τι ακριβώς είναι η εταιρεία A.F.A., ποιος ο ρόλος της.

Η A.F.A. CONSULTANCY LTD (Advanced Football Artistry) είναι παγκόσμιας εμβέλειας εταιρία προσαρμοσμένη στο χώρο του ποδοσφαίρου με βασικό κέντρο δραστηριοποίησης τη Μαδρίτη στην Ισπανία. Προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου εξειδικευμένα στην περιοχή των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης (ακαδημίες).

Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα και πότε.
Ιστορικά η εταιρία μας ξεκίνησε το 2006 από την Ελλάδα. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που να παρέχει επιστημονική υποστήριξη σε ανάγκες που πηγάζουν από την λειτουργία των αναπτυξιακών προγραμμάτων – ακαδημιών ποδοσφαίρου δεδομένου ότι πολλές ομάδες υστερούν σε εξειδικευμένο προσωπικό και επιστημονικό προγραμματισμό που να στηρίζει τις υψηλές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.

Τα πρώτα αποτελέσματα σας πόσο θετικά είναι;
Γενικά δόθηκε σε πολλούς ανθρώπους που δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι η καταστροφή των επαγγελματικών και ηθικών αρχών δεν οδηγεί στην εξέλιξη, να πιστέψουν στην αλλαγή νοοτροπίας, μεθόδων και να αποδεχτούν κάτι πιο επαγγελματικό, αποτελεσματικό και ανθρώπινο. Πολλοί ποδοσφαιριστές, γονείς, συνεργάτες ή απλά παρατηρητές πίστεψαν σε εμάς, πίστεψαν στα προγράμματα μας και πείστηκαν από τα αποτελέσματα μας ή τα δικά τους.Oι πιο πρόσφατες επιτυχίες είναι 1) του Σέργιου Παναγιώτου που αγωνιζόταν στην β’ ομάδα της ΑΕΛ τώρα έχει κληθεί στην εθνική Κύπρου U21, του Εμμανουήλ Βασίλη που αγωνιζόταν στην Heerenveen  Ολλανδίας και του David Ferreras που τώρα αγωνίζεται στην GETAFE CF.

Πόσο μπορείτε να βοηθήσετε νεαρούς ποδοσφαιριστές να πετύχουν τις φιλοδοξίες τους.
Από αυτήν σας την ερώτηση καταλαβαίνω ότι αναφέρεστε πλέον στην νέα εποχή που έχουμε χαράξει. Η εταιρία μας σήμερα προωθεί τα προγράμματα της παγκοσμίως. Το πιο σημαντικό από τα εννέα νέα project μας είναι το A.F.A. FOOTBALLER BELIEVE. Ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου από 16-21 ετών που έχουν προοπτικές να παίξουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Προσφέρουμε υπηρεσίες σε τρία επίπεδα 1. Αξιολόγηση του επιπέδου του παίκτη 2. Προώθηση on line και on the ground και 3. Συμβουλευτική βοήθεια για την ώρα της τελικής απόφασης πριν την υπογραφή συμβολαίου με επαγγελματικό σύλλογο.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε καριέρα σε όλα τα παιδιά που θα αποταθούν κοντά σας.
Δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε καριέρα σε όλα τα παιδιά. Για να κάνει κανείς καριέρα και ειδικά στο ποδόσφαιρο παίζουν υπερβολικά πολλοί παράγοντες και συγκυρίες ρόλο. Η κάθε περίπτωση του κάθε ατόμου για  μας είναι ξεχωριστή. Δεν έχουν όλοι το ίδιο σθένος, ψυχισμό, ταλέντο ή επιδεξιότητες, μόρφωση (ακαδημαϊκή ή ποδοσφαιρική). Δεν ακολουθούν την ίδια εξέλιξη ψυχικά, φυσικά και νοητικά άρα αμέσως εδώ δημιουργείτε μεγάλο ζήτημα και ιδίως όταν μιλάμε για ένα επίπεδο ποδοσφαιρικό υψηλό όπως της Ισπανίας.

Ποιο ακριβώς είναι το σύστημα, πως εργάζεστε.
Η λογική της εταιρίας είναι να δημιουργεί προγράμματα με εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Για να υλοποιήσει αυτά τα προγράμματα κτίζει συνεργασίες και αντιπροσωπίες σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε μέσα από το δίκτυο της να παίρνει σημαντικές πληροφορίες, γνώσεις και να βρίσκει ειδικευμένους ανθρώπους ή οργανισμούς που ταυτίζονται με την φιλοσοφία της και που σε συνεργασία μαζί της να μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας για να διευθετηθεί ένα ραντεβού.
Η επικοινωνία μαζί μας μπορεί να γίνει από την επίσημη ιστοσελίδα μας AFA MEDIA (face book, twitter, google+, youtube, Linked In, AFA Blog ) και στα e-mail afa@football-afa.comadministration@football-afa.com

Οι μελλοντικές σας φιλοδοξίες.
Οι επιχειρηματικές τάσεις και ενέργειες μπορεί να έχουν επιτυχία αλλά δεν κάνουν απαραίτητα τους τομείς της κοινωνίας καλύτερους . Αυτό που χρειάζεται είναι ένα πλαίσιο αξιών. Η A.F.A. πλαισιώνεται από αλεξίσφαιρες αξίες και επιχειρηματικές αρχές. Φιλοδοξούμε να είμαστε δυνατοί έτσι ώστε να βοηθάμε τους άλλους να επιτυγχάνουν για να είμαστε όχι απλά επιτυχημένοι αλλά επιτυχημένοι με αξία.

Πηγή:24sports.com.cy

Σχόλια