Το επιστημονικό team της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ

Η «ανατροφή» ενός νεαρού ποδοσφαιριστή απαιτεί τεχνογνωσία ιατρική, διατροφική και αναπτυξιακή, ψυχολογική και φυσικά, μαθησιακή. Στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ η εκπαίδευση είναι σφαιρική, πόσω μάλλον σε ό,τι αφορά τους εφήβους που διαβιούν στους ξενώνες του ΠΑΟΚ, για τους οποίους η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα μέλη της Ακαδημίας περνούν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Από την ηλικία των έξι έως και δώδεκα ετών τα παιδιά παρακολουθούνται από παιδίατρο – αναπτυξιολόγο κάθε μήνα, όπως και από ορθοπεδικό, τον κ. Ιωάννη Ουσαντζόπουλο. Ο εργοφυσιολόγος Γεώργιος Ζιώγας και το επιτελείο του μετρούν, καταγράφουν και αξιολογούν τις φυσικές ικανότητες κάθε παιδιού, ώστε να τους παρέχονται οι ενδεδειγμένες μορφές προπόνησης και να ελέγχεται κατά πόσον βελτιώνονται μέσα από αυτές. Τα εργομετρικά τεστ διεξάγονται τρεις φορές το χρόνο, από την ηλικία των 14 ετών και πάνω.

Η διατροφολόγος Ιωάννα Πασπαλά φροντίζει για την διατροφική αγωγή των μικρών αθλητών, για την κατανόηση βασικών εννοιών διατροφής και την σπουδαιότητα  της στην υγεία και την αθλητική απόδοση των παιδιών.

Τον ρόλο της «ψυχοεκπαίδευσης» έχει αναλάβει η ψυχολόγος Ειρήνη Ρέρα, η οποία μέσα από ατομικές και ομαδικές συναντήσεις στοχεύει στην προσφορά βοήθειας σε κάθε παιδί και στην σταδιακή δημιουργία ενός ατομικού φακέλου προσωπικότητας για τον καθένα.

Η υπεύθυνη φοίτησης Ιωάννα Χαραλάμπους παρακολουθεί τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο, στις οποίες δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο ΠΑΟΚ και επεμβαίνει όπου χρειάζεται βελτίωση.

Σχόλια