Πετυχημένο σεμινάριο για τους προπονητές των σχολών του Παναθηναϊκού [PHOTOS]

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο “Γ. Καλαφάτης” το πρώτο σεμινάριο για τους προπονητές των Σχολών Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού με το πρώτο γκρουπ να μεταβαίνει στο αθλητικό κέντρο των πράσινων και να “μυείται” στην πράσινη φιλοσοφία.

Οι προπονητές είχαν τη δυνατότητα να μάθουν από τους καλύτερους, τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας του τριφυλλιού, τα θέλω των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, το που δίνουν το βάρος και φυσικά τον τρόπο εκγύμνασης.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, Γιάννης Σαμαράς, μίλησε στους προπονητές μετά το καλωσόρισμα από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωνσταντίνου ενώ μεταξύ άλλων και οι κ. Μαραγκός, Συλαϊδόπουλος, Λάππας, Γκούμας αλλά και η κ. Ψυχουντάκη μίλησαν στους προπονητές που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια προπόνηση των τμημάτων υποδομής του τριφυλλιού.

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

“Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10/1 το 1o coach clinic με τη συμμετοχή 20 Προπονητών των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού.

Η πρώτη ομάδα προπονητών από τις Σχολές μας επιλέχθηκε βάσει προτεραιότητας, ενώ ακολουθούν τα επόμενα γκρουπ προπονητών από όλη την Ελλάδα που θα παρακολουθήσουν το αντίστοιχο σεμινάριο.

Το 2ήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο του Συλλόγου «Γ. Καλαφάτης» με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δικτύου κ. Βασίλη Κωνσταντίνου να καλωσορίζει τους προπονητές.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι συνεργάτες και οι προπονητές της Ακαδημίας με επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας της ΠΑΕ κ. Γιάννη Σαμαρά.

Ο κ. Γιάννης Σαμαράς ανέλυσε τη φιλοσοφία του Συλλόγου και τις Βασικές αρχές λειτουργίας της Ακαδημίας. Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Τμήματος Ανάλυσης κ. Δ. Γκούμας, προχώρησε στην Εισαγωγή του Performance Analysis.

Ο κ. Β. Λάππας Προπονητής Τερματοφυλάκων της Α’ Ομάδας, μίλησε για το Εκπαιδευτικό πλάνο των τερματοφυλάκων από τις μικρές ηλικίες έως το επαγγελματικό επίπεδο.

Η κα. Μ. Ψυχουντάκη Αθλητική Ψυχολόγος, σκιαγράφησε τον Προπονητή – ηγέτη & δάσκαλο. Για την Κατάρτιση του προγράμματος προπόνησης μίλησε ο κ. Γ. Σαμαράς, ενώ οι προπονητές της Ακαδημίας κ. Σπ. Μαραγκός και κ. Σ. Συλαϊδόπουλος ανέλυσαν το πρακτικό σκέλος της προπονητικής διαδικασίας.

Οι προπονητές μας, είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου να παρακολουθήσουν προπόνηση της Ακαδημίας, να εκφράσουν απορίες, να κάνουν ερωτήσεις και ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες από την καθημερινή τους προπόνηση με τα παιδιά αλλά και την επαφή με τους γονείς των αθλητών μας.

Οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού προχωρούν με σταθερά βήματα το πλάνο εκπαίδευσης, ενημέρωσης και συνεργασίας που έχει σχεδιαστεί από την Διοίκηση και έχει τεθεί ως προτεραιότητα, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των τεχνικών υποδομών των Σχολών που ανήκουν στο μεγάλο Δίκτυο του Παναθηναϊκού”.

Σχόλια