Ρότσα: Αν είχα παιδί, θα το έστελνα με «κλειστά μάτια», στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού [VIDEOS]

Συνέντευξη «σεμινάριο» παραχώρησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τις ακαδημίες και αναφέρθηκε στο ρόλο του ως σκάουτ της πρώτης ομάδας και τι ψάχνει στην Αργεντινή. Χαρακτήρισε σοφή την παραμονή του Σαμαρά ως τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών και υποστήριξε πως ο Μαυρίας ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο του τριφυλλιού.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα www.youngtalents.gr ο Χουάν Ραμόν Ρότσα με τον νυν σκάουτερ και πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και των ακαδημιών του τριφυλλιού να μιλάει για ένα κομμάτι το οποίο το γνωρίζει πάρα πολύ καλά, αυτό των νεαρών ταλέντων και της εκγύμνασης τους.

Ο παλαίμαχος Αργεντινός αναφέρθηκε και στον ρόλο που έχει τώρα στον Παναθηναϊκό και αυτός είναι να βλέπει παίκτες από την πατρίδα του τους οποίους να προτείνει στο τριφύλλι:

“Εγώ ήμουν ένα μήνα κάτω στην Αργεντινή, τον Απρίλιο. Πάω και φέρνω το δικό μου το report και το δίνω στους αρμόδιους στον Παναθηναϊκό. Βέβαια εγώ είμαι μόνο ένας από τους σκάουτ που έχει η ομάδα και δεν είναι ότι αυτό που προτείνω εγώ θα γίνει. Εγώ προτείνω, το καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα. Ίσως τον άλλο μήνα να φύγω πάλι και να πάω να δω παίκτες.

Αλλά εγώ επειδή έχω ζήσει και ζω στον Παναθηναϊκό σαν παίκτης, σαν φίλος, σαν προπονητής… γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει για την ομάδα και πιστεύω ότι η επιλογή μου δεν θα πέσει πολύ έξω για την ομάδα”.

Ψάχνεις παίκτες σε συγκεκριμένη θέση; 

“Όχι δεν κοιτάω σε συγκεκριμένη θέση. Εγώ κοιτάω ποδοσφαιριστές που είναι 24 χρονών και κάτω. Δεν κοιτάω έναν παίκτη που μπορεί να μένει ελεύθερος στα 32 ή στα 30. Δεν με ενδιαφέρει και δεν είναι και ο ρόλος μου να κοιτάω τέτοιους ποδοσφαιριστές. Αποστολή μου είναι να κοιτάω ποδοσφαιριστές που θα κάνουν για τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα κάνει επαφές και θα στείλει ανθρώπους.

Θα ήθελα να πω εδώ ότι όταν ήταν η εποχή της πολυμετοχικότητας και ήμουν στην Αργεντινή έγινε ολόκληρος θόρυβος σαν να μειώνουν τους ποδοσφαιριστές που ήθελα να φέρω. Και τώρα εγώ λέω για πρώτη φορά να συγκρίνουμε τους παίκτες που είχαν έρθει και αυτούς που είχα προτείνει. Κανείς απ’ όσους είχαν έρθει από το εξωτερικό εκείνη τη σεζόν δεν παίζει μπάλα πλέον. Ενώ από αυτούς που είχα προτείνει εγώ ακόμα παίζουν. Είχαν πολλά χρόνια μπροστά τους να παίξουν μπάλα.

Εγώ θέλω μια ομάδα που να έχει νέα παιδιά να βάζεις στη βιτρίνα, γιατί είσαι Παναθηναϊκός ένα τεράστιο σωματείο στην Ευρώπη, να πουλάς, να φέρνεις άλλους και έτσι η ζωή ίσως θα ήταν πιο εύκολη στον Παναθηναϊκό. Ίσως μιλάω λίγο παραπάνω για την  θέση που είμαι… σαν να λέω ότι γίνονται λάθη. Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω εγώ και για τις πράξεις μου και οι υπόλοιποι για τις δικές τους”.

Επίσης ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ξεχώρισε το κορυφαίο ταλέντο που έχει δει με τα μάτια του στα 37 χρόνια παραμονής του στον Παναθηναϊκό λέγοντας πως αυτός είναι ο Χάρης Μαυρίας ο οποίος είχε και έχει όλο το πακέτο για να παίξει ακόμα ψηλότερα και δεν έχει καταλάβει γιατί στην πορεία έμεινε στάσιμος.

Ακόμη, εγκωμίασε τη δουλειά που κάνει ο Γιάννης Σαμαράς στις «πράσινες» ακαδημίες λέγοντας ότι αδικήθηκε πολύ όλο το θέμα της ακαδημίας πέρυσι και χαρακτήρισε “σοφή” την παραμονή του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών του τριφυλλιού στον Παναθηναϊκό.

Ο Ρότσα καυτηρίασε το γεγονός ότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δεν εμπιστεύονται ελπιδοφόρους νεαρούς ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα τους και αναφέρει ρητά ότι «θα προτιμούσα στην πρώτη ομάδα ένα μοντέλο με περισσότερους παίκτες από την ακαδημία».

Εν συνεχεία, ο «Ινδιάνος» ξεχωρίζει τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει δει με τα μάτια του στα 37 χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα και απονέμει τον τίτλο στον Δημήτρη Σαραβάκο. Αναφέρει ότι ο… μικρός του ελληνικού ποδοσφαίρου «αν ήταν τώρα 25 ετών θα έπαιζε σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ…» και επισημαίνει ότι «τώρα δεν βλέπω κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή που να με τρελαίνει».

Τέλος θυμήθηκε το πως ήρθε ο Μπορέλι στον Παναθηναϊκό και το… μίτινγκ που είχε και με τα τρία αδέλφια Βαρδινογιάννη και μέσα σε 10 λεπτά πάρθηκε η απόφαση για την έλευση του “Χότα-Χότα”.

Δείτε τα βίντεο με τη συνέντευξη του Ρότσα στο www.youngtalents.gr

Χάρης Μαυρίας, ο κορυφαίος όλων, αλλά . . .

Ο Ρότσα μοιράζει συμβουλές προς γονείς και παιδιά, συστήνει «υπομονή στην εφηβεία» και τονίζει ότι «τα παιδιά πρέπει να παίζουν για την ευχαρίστησή τους κι όχι για το αποτέλεσμα». Επίσης, φτιάχνει την κορυφαία πεντάδα ταλέντων που έχει προπονήσει και τοποθετεί τον… Χ.Μ. στην κορυφή.

{youtube}OLwbIFvDA-Q{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=OLwbIFvDA-Q

Τα δέκα κρίσιμα λεπτά του . . .  Μπορέλι

Ο Ρότσα για πρώτη φορά αναφέρει τις μοναδικές συνομιλίες που είχε με τα αδέρφια Βαρδινογιάννη πριν φέρει στην Αθήνα τον νεαρό Μπορέλι και στέκεται στα… δέκα κρίσιμα λεπτά! Ο «Ινδιάνος» αναλύει τη δουλειά που κάνει τώρα στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότιεισηγείται διαρκώς στη διοίκηση ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 24 ετών από τη Λατινική Αμερική. Στο σημείο αυτό φέρνει ως παράδειγμα και λάθη που έγιναν στο παρελθόν! Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ο πρωταθλητισμός είναι για λίγους», ενώ μιλάει για τους Ρονάλντο, Μέσι. Ο σκάουτερ του «τριφυλλιού» θεωρεί «την αντίληψη του παιχνιδιού το Α και Ω σ’ ένα παιδί» κι αποκαλύπτει τον τρόπο που διάλεξε κι έφερε ένα ταλέντο 9 ετών στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού!

{youtube}kLj2krwJ22s{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=kLj2krwJ22s

Παιανία, Σαμαράς, ελληνικό μοντέλο και . . .  Σαραβάκος

Ο Ρότσα μιλάει για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που πέρασε ο Παναθηναϊκός και τον επηρέασε σημαντικά στο εγχώριο μεταγραφικό παζάρι ακόμη και σε επίπεδο νέων παικτών. Υποστηρίζει πως «θα υπάρξουν άλλες προοπτικές με την επιστροφή της Ακαδημίας στηνΠαιανία» και τονίζει χαρακτηριστικά «σοφός ο Παναθηναϊκός που κράτησε τον Γιάννη Σαμαρά στις Ακαδημίες». Επίσης, αναφέρει ρητά ότι «θα προτιμούσα στην πρώτη ομάδα ένα μοντέλο με περισσότερους παίκτες από την ακαδημία».
Εν συνεχεία, ο «Ινδιάνος» ξεχωρίζει τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει δει με τα μάτια του στα 37 χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα και απονέμει τον τίτλο στον Δημήτρη Σαραβάκο. Αναφέρει ότι ο… μικρός του ελληνικού ποδοσφαίρου «αν ήταν τώρα 25 ετών θα έπαιζε σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ…» και επισημαίνει ότι «τώρα δεν βλέπω κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή που να με τρελαίνει».

{youtube}Rf9lmRgeMyk{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=Rf9lmRgeMyk

Ο Ρότσα και τα . . .  Zombie!

{youtube}u5ljOjPmolw{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=u5ljOjPmolw

Σχόλια