Τα «σενάρια» για την Ακαδημία του Παναθηναϊκού – Οι Ιταλοί και οι Έλληνες!

Έτοιμοι για αλλαγές στην Ακαδημία είναι στον Παναθηναϊκό και σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ήδη συζητήσει με τον Αντρέα Στραματσόνι, για την επόμενη μέρα των πράσινων τμημάτων υποδομής.

Το πλάνο, το οποίο θα ολοκληρωθεί ως το τέλος της σεζόν, έχει ως βάση, τα τμήματα υποδομής να ακολουθούν την προπόνηση και την τακτική της πρώτης ομάδας, την καλύτερη πορεία στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν και την εξαγωγή ταλέντων, ενώ στόχος είναι να υπογράφονται όσο το δυνατόν περισσότερα επαγγελματικά συμβόλαια, νεαρών παικτών που ξεχωρίζουν.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας των πρασίνων Γιάννης Σαμαράς, δύσκολα θα μείνει και υπάρχουν οι σκέψεις να δραστηριοποιηθούν πιο έντονα οι Βονόρτας και Ρότσα στην Ακαδημία. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ο Αντρέα Στραματσόνι έχει αναφερθεί σε κάποιες περιπτώσεις Ιταλών, που θεωρούνται ειδικοί στα τμήματα υποδομής.

Βονόρτας για Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία

Η επιλογή του Γιάννη Βονόρτα «παίζει» δυνατά, σύμφωνα με τις εφημερίδες «Goal» και «Πράσινη» και είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει ως Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία στη θέση του Γιάννη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του τριφυλλιού θεωρεί ιδανική την επιλογή του Γιάννη Βονόρτα, αφού είναι μέλος τόσο της Ακαδημίας όσο και του προπονητικού τιμ της πρώτης ομάδας, εδώ και μια δεκαετία. Ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού θεωρείται από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού ως η καλύτερη δυνατή επιλογή, αφού γνωρίζει άριστα πρόσωπα και πράγματα μέσα στην Ακαδημία και οι τεχνικές του γνώσεις και η κατάρτισή του είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Αυτή τη στιγμή είναι ο Νο1 υποψήφιος και με το τέλος της σεζόν αναμένεται να μετακινηθεί στην Ακαδημία, κάτι που θα αποφασιστεί οριστικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ιταλός κόουτς στην Κ20

Από κει και πέρα σύμφωνα με το «Goal», αλλαγή θα υπάρξει και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας Νέων Κ20. Με πρόταση του Αντρέα Στραματσόνι, την οποία έχει αποδεχθεί ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί να προσλάβει έναν Ιταλό προπονητή με εμπειρία στις υποδομές. Στόχος της πρότασης αυτής του «Στραμα» είναι η Κ20 που αποτελεί τον προθάλαμο της αντρικής ομάδας, να δουλέψει πολύ πιο κοντά στα δικά του θέλω και στη δική του φιλοσοφία, ώστε η ένταξη των παικτών από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα να γίνεται με ομαλό τρόπο. Ήδη εξετάζονται αρκετές περιπτώσεις και δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να κλείσει ο προπονητής, που θα αναλάβει την ομάδα Νέων Κ20 του τριφυλλιού.

Συμβόλαια στους «μικρούς» που ξεχωρίζουν

Σύμφωνα με την «Πράσινη» μετά τις αλλαγές που θα γίνουν, ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει στην υπογραφή  επαγγελματικών συμβολαίων με νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία που ξεχωρίζουν.

Περιμένουν και τον Ζιλμπέρτο

Βέβαια στον Παναθηναϊκό περιμένουν και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος εφόσον συμφωνήσει, θα έχει κι αυτός λόγο, στις αλλαγές που θα δρομολογηθούν στα τμήματα υποδομής του τριφυλλιού.

Μέσα στον Μάιο οι αλλαγές

Σύμφωνα με την «Πράσινη» μέσα στο Μάιο, θα γνωστοποιηθούν οι αλλαγές στα τμήματα υποδομής, ενώ δεν αποκλείεται στα πλαίσια των αλλαγών εκτός από τον Γιάννη Σαμαρά να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από την Ακαδημία.

Σχόλια