Χ. Παναγόπουλος: «Οι Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος, ξέρουν να δίνουν κίνητρο στα Ελληνόπουλα, για να μπουν σωστά στην πρώτη ομάδα και να μην καούν»

Ο Χρήστος Παναγόπουλος μίλησε για όλους και για όλα που αφορούν τον Παναθηναϊκό.

Ο αντιπρόεδρος του τριφυλλιού σε συνέντευξή του, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 απάντησε, πέραν των άλλων, για την επιστροφή στην ελληνοποίηση, όπως το μοντέλο του 2013, για την Ακαδημία, για την αποχώρηση του Γιάννη Σαμαρά, για το νέο τεχνικό διευθυντή Τάκη Φύσσα και για την στέγαση των παιδιών στο Κορωπί.

Αναλυτικά για την Ακαδημία ο Χρήστος Παναγόπουλος ανέφερε:

Για την φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα από εδώ και πέρα:

«Αυτό που αποφασίσαμε το λέμε επιστροφή στο μοντέλο του 2013. Έχουμε Έλληνα προπονητή και τεχνικό διευθυντή και θα προσπαθήσουμε να κάνουν ορθολογική διαχείριση του ρόστερ, με προσθήκες παικτών, Ελλήνων και ξένων, που έχουν μπροστά τους χρόνια, με νοοτροπία Παναθηναϊκού, με θέληση για διάκριση και με αξία μεταπώλησης. Να δώσουνε αυτά που θέλουν και θέλουμε και να κάνουν πιθανώς μια επόμενη πορεία σε ευρωπαϊκές ομάδες.

Δεν είναι μείωση του μπάτζετ, αλλά ορθολογική διαχείριση. Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του μπάτζετ, είναι διόρθωση σφαλμάτων. Αν βρούμε κάποιον εξαιρετικό παίκτη, μπορούμε να δώσουμε αρκετά χρήματα. Η στρατηγική αυτή δεν είναι νέα, είναι παλαιότερη αλλά επανέρχεται. Σας είπα για ποιους λόγους».

Για την Ακαδημία:

«Οι ακαδημίες σε αυτό το πλάνο είχαν αξιοποιηθεί. Είδατε και χθες πως χρησιμοποιήθηκαν παιδιά από τις ακαδημίες. Έγιναν αλλαγές στις ακαδημίες, έφυγε ο κ. Σαμαράς και ήρθε ο Τάκης Φύσσας.

Ο Ουζουνίδης και ο Λυμπερόπουλος ξέρουν να διαβάζουν τα Ελληνόπουλα και να τους δίνουν το κίνητρο για να μπουν σωστά στην πρώτη ομάδα και να μην καούν».

Για την αποχώρηση του Γιάννη Σαμαρά:

«Ο κ. Σαμαράς έκανε τη δουλειά που έκανε στις ακαδημίες, δεν είμαι ποδοσφαιρικός να την κρίνω. Θέλαμε να φέρουμε τις ακαδημίες πιο κοντά στη δουλειά της πρώτης ομάδας κι όχι μόνο να βγάζουμε παίκτες που ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο.

Με τον κ. Φύσσα δίνουμε μια νέα ορμή στα πράγματα. Πιστεύουμε πως με τον Λυμπερόπουλο και τον Ουζουνίδη θα δώσουν ένα καλό σύνολο στη νέα κατεύθυνση, αρκεί να μην τους πιέζουμε ότι θέλουμε αύριο ή μεθαύριο αποτελέσματα.

Αν βάλεις παιδιά που δεν είναι έτοιμα πιθανότερο είναι να τα κάψεις. Ο κ. Φύσσας έφυγε από ένα πόστο και επέστρεψε σε ένα άλλο. Είναι ένα παιδί συγκροτημένο, έχει στόχο και του δίνουμε την ευκαιρία. Πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει».

Για τα πρόβλημα στέγασης της Ακαδημίας στο Κορωπί:

«Ήδη υπάρχουν ξενώνες στο Κορωπί. Πιστεύω πως θα βρεθεί ο τρόπος να γίνουν μερικοί ακόμη, για περισσότερα παιδιά. Ήδη χρησιμοποιούμε και κάποια διαμερίσματα για να φιλοξενούμε παιδιά.

Θα αυξηθούν οι χώροι φιλοξενίας, αλλά και τώρα είναι πολλά παιδιά μέσα, συν τα παιδιά που έρχονται, προπονούνται και πάνε σπίτι τους».

Σχόλια