Ολοκληρώθηκαν τα δοκιμαστικά του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη!

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το 1ο Scouting Camp που διοργάνωσε η Διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε συνεργασία με την Σχολή στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα από 250 παιδιά (2001-06) πέρασαν τα δοκιμαστικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός τα οποία διεξήχθησαν υπό την επίβλεψη του Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Θόδωρου Ελευθεριάδη από τους προπονητές Δημήτρη Μαυρογενίδη, Τάσο Θέο, Σωκράτη Κοψαχείλη, Φώτη Παπαπαναγή και τον επικεφαλής scouting Γιώργο Αμανατίδη.

Ο Ολυμπιακός αξιολόγησε παιδιά από δεκάδες Ακαδημίες από την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, ενώ εκτός από κάποια παιδιά της Σχολής Θεσσαλονίκης την διαδικασία των δοκιμαστικών πέρασαν και παιδιά από τις Σχολές της Καρδίτσας και της Βέροιας.

Κατά την 2η ημέρα των δοκιμαστικών το πρόγραμμα είχε διπλά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες μέσα από τα οποία τα στελέχη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα και επέλεξαν παιδιά τα οποία θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται.

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης μιλώντας για το Scouting Camp δήλωσε:

“Ήρθαμε σε μια πολύ που γνωρίζω πάρα πολύ καλά στο κομμάτι των Ακαδημιών. Το Camp ήταν πολύ γόνιμο και πλευράς προσέλευσης παιδιών αλλά και από πλευράς ποιότητας. Δημιουγούμε μια νέα πλατμόρφα αναζήτησης στη Βόρεια Ελλάδα και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά. Αυτό μας το επιβάλλει το πλήθος του κόσμου αλλά και οι σχέσεις που αναπτύξαμε σε πρώτο βαθμό μ’ αυτά τα παιδιά τα οποία είχαν την τύχη να αξιολογηθούν από προπονητές πρώτης γραμμής που ταξίδεψαν από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη. Το σημαντικότερο είναι ότι μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία τα παιδιά είδαν έναν άλλο τρόπο προσέγγισης του αθλήματος και κατάλαβαν πως δουλεύει ο Ολυμπιακός. Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς που επέλεξαν τον Ολυμπιακό“.

Ο επικεφαλής scouting και παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Αμανατίδης τόνισε:

“Ήταν ένα διήμερο που είχε πολύ κούραση για όλους αλλά άξιζε τον κόπο. Ο τρόπος που στήθηκε αλλά και αυτά που είδαμε μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε πιο δυνατά. Το ταλέντο εδώ στην Μακεδονία είναι περίσσιο. Ο κόσμος ζητάει από τον Ολυμπιακό να έρθει κοντά του. Να πάει στην πόλη του, στο νομό του και να δει τα ταλέντα. Ταλέντα υπάρχουν παντού. Η δουλειά μας είναι να τα βρούμε και να τα αναδείξουμε. Η αλήθεια είναι ότι μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία εντοπίσαμε αρκετές αξιόλογες περιπτώσεις. Αυτά τα παιδιά θα έρθουν και στο Ρέντη όπου θα αξιολογηθούν απ’ όλο το team της Ακαδημίας. Ήταν μεγάλη μας χαρά που βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Εγώ θα πω ότι συγκινήθηκα ιδιαίτερα αφού είδα και πάλι τον κ. Γιάννη Γούναρη ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προσωπικά μ΄ έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου. Είναι πολύ σημαντικό ο κ. Γούναρης να συνεχίζει να είναι δίπλα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και ως Τεχνικός Διευθυντής της Σχολής μας στη Θεσσαλονίκη θα δώσει πάρα πολλά και θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο”.

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος από την πλευρά του υποστήριξε:

“Μπορώ να πω ότι το επίπεδο μας ικανοποίησε πολύ. Για εμάς στον Ολυμπιακό το σημαντικό είναι ότι ήρθαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη για ν’ αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά της περιοχής. Ο σύλλογος αυτός έχει τεράστιο όνομα και δύναμη. Κάποια παιδιά μαζί με τους γονείς τους επί δυο ημέρες διήνυσαν εκατοντάδες χιλιόμερα για να έρθουν κοντά μας. Είδαμε την δίψα τους να συμμετάσχουν σ’ ένα δυνατό και πολύ οργανωμένο δοκιμαστικό και έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους. Σε συνεργασία με την Ακαδημία μας και τον Διευθυντή της κ. Ελευθεριάδη θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Οι στόχοι πάντα στον Ολυμπιακό είναι υψηλοί. Ευχαριστούμε τους γονείς και τα παιδιά για την συμμετοχή τους”.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Σχολής του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Γούναρης σημείωσε:

“Ήταν πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για εμάς και για την πόλη η παρουσία της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Θα σας πω ότι παιδιά από την Αλεξανδρούπολη έως την Καρδίτσα και από την Κομοτηνή έως τα Γρεβενά ήρθαν δυο ημέρες δίπλα μας για να αξιολογηθούν από τους καλύτερους. Ο Ολυμπιακός είναι εγγύηση και μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς ως Σχολή Θεσσαλονίκης μάθαμε πολλά απ’ αυτή την διαδικασία και σε συνεργασία πάντα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι”.

Σχόλια