«AJAX ONLINE ACADEMY»: Το διαδικτυακό εργαλείο προπόνησης του Άγιαξ, σε ΕΛΛΑΔΑ και ΚΥΠΡΟ

Ο AFC AJAX αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους και πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους παγκοσμίως, έχοντας στην κατοχή του πολλά πρωταθλήματα τόσο σε εθνικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επισήμως, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα σωματεία εκπαίδευσης των αναπτυξιακών ηλικιών στον κόσμο, με την καλύτερη ακαδημία, η οποία τροφοδοτεί όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με διεθνούς εμβέλειας παίκτες.

O Αγιαξ δημιούργησε το πρόγραμμα «Ajax Online Academy» το οποίο το διαθέτει σε Ακαδημίες σε όλο τον κόσμο και είναι ακριβώς το ίδιο, που εκπαιδεύονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές στην ακαδημία του Αίαντα στην Ολλανδία.

Αποτελεί ένα πρωτοποριακό προπονητικό εργαλείο, το οποίο παρέχει ένα πλήρες, δομημένο και προοδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης. Βασίζεται στο επίπεδο και τη φιλοσοφία του μοντέλου Άγιαξ, το οποίο αντιπροσωπεύει την τεχνική, την οξυδέρκεια, την προσωπικότητα και την ταχύτητα, στοχεύοντας έτσι, στην ποιοτική αναβάθμιση των ακαδημιών που το εφαρμόζουν.

«Προπόνησε την ομάδα σου όπως ο Άγιαξ, και εκτοξεύσου στην κορυφή»

Το «Ajax Online Academy» σε Ελλάδα και Κύπρο

Την ευκαιρία να αποκτήσουν και να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού, έχουν πλέον όλες ανεξαιρέτως, οι ακαδημίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο τρόπος απόκτησης του προπονητικού αυτού προγράμματος από μια Ακαδημία είναι απλός. Οι Ακαδημίες κάνουν αίτηση για να παραλάβουν το «Ajax Online Academy» και αποκτούν κωδικό, τον οποίο τον χρησιμοποιούν για να εισέλθουν μέσω ίντερνετ στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Άγιαξ.

Το πρόγραμμα αφορά όλες τις ηλικιακές κατηγορίες μιας ακαδημίας και δίνει πλήρες ασκησιολόγιο κατά ηλικία, με εξήγηση, σκαρίφημα, βίντεο εφαρμογής της άσκησης κλπ. Η χρήση του προγράμματος είναι πολύ απλή στη χρήση και είναι στην ελληνική γλώσσα.  Το «Ajax Online Academy» παρέχει πέραν των άλλων τη δυνατότητα στην ακαδημία, για τη χάραξη πολιτικής προς επίτευξη υψηλών στόχων.

Επιπλέον χαρακτηριστικά του προγράμματος τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι συνεργαζόμενες  ακαδημίες με το «Ajax Online Academy», είναι η δωρεάν χρήση του λογότυπου «Ajax Online Academy», η άμεση συνεργασία της ακαδημίας με τον Άγιαξ και επισκέψεις στην Ολλανδία, η συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας  σε διεθνή  και εγχώρια camps, όπου θα επιλέγονται οι καλύτεροι για να δοκιμαστούν στην Ολλανδική ομάδα και όχι μόνο, προπονητικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου, διεθνών προδιαγραφών από εισηγητές μεγάλου κύρους, για τους προπονητές της Ακαδημίας, επί τόπου σκάουτιγκ σε Ελλάδα και Κύπρο για νεαρούς ποδοσφαιριστές των συνεργαζόμενων  ακαδημιών με το πρόγραμμα κ.α.

Σε Ακαδημίες ανά τον κόσμο, που πλέον εφαρμόζεται το «Ajax Online Academy», έχει αποδειχθεί  η τεράστια αναβάθμισή τους και η κατακόρυφη ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος σε Ελλάδα και Κύπρο

Το πρόγραμμα «Ajax Online Academy» παρουσιάστηκε επίσημα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Γενικός Διευθυντής του «Ajax Online Academy», Σάντερ Ντε Γκόιντ (Sander de Goede), παρουσίασε το πρόγραμμα το Σάββατο 13 Ιουνίου στη Λεμεσό της Κύπρου, και την Τρίτη 16 Ιουνίου στην Αθήνα.  (Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση στην Αθήνα, παρακάτω ή κάνοντας κλικ εδώ ξεκινήστε το βίντεο από το 9:05)

Ο Σάντερ Ντε Γκόιντ είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άγιαξ και αγωνίστηκε στην ολλανδική ομάδα για 7 χρόνια. Πλέον είναι Γενικός Διευθυντής του προγράμματος «Ajax Online Academy» και υπεύθυνος ανάπτυξης για τις ακαδημίες ανά τον κόσμο που έχουν εισέλθει στο πρόγραμμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, όλη την παρουσίαση του «Ajax Online Academy» στην Αθήνα

{youtube}o_k58M6YtTU{/youtube}

Πληροφορίες – Εγγραφές Ακαδημιών στο «Ajax Online Academy»

«Ajax Online Academy» Hellas Cyprus

Υπεύθυνη προγράμματος για την Ελλάδα: Αγγελική Αποστόλου τηλ.: 210 42 22 530, 210 42 22 531, 693 70 59 567

Ε-mail: info@ajaxonlineacademy.gr

Website: www.ajaxonlineacademy.gr

Facebook: https://www.facebook.com/pages/AJAX-Online-Academy-Hellas/912801035407551?sk=timeline

Υπεύθυνη προγράμματος για την Κύπρο: Ελένη Τυμβίου, τηλ.: 00357 99 586 879

Ε-mail: tymvioue@hotmail.com

Για να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής κάντε κλικ εδώ

Το football-academies.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του «Ajax Online Academy», για Ελλάδα και Κύπρο.

Είπαν για το «Ajax Online Academy»

Ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων U12 – U16 του Άγιαξ, Πατρίκ Λαντρό, είπε:

«Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία μου, από κοινού με τον Άγιαξ και την Aegon. Ήταν ξεκάθαρο σε εμάς στο σύλλογο, ότι έπρεπε να βοηθήσουμε τους προπονητές των σωματείων, προσφέροντάς τους δομημένα προγράμματα, ειδικά πάνω στην προπόνηση.

Τα προπονητικά προγράμματα της Διαδικτυακής Ακαδημίας είναι ιδανικά για χρήση από κάθε προπονητή σε κάθε σωματείο, γιατί είναι για όλα τα επίπεδα δυσκολίας από το πιο απλό στο πιο δύσκολο. Οι στρατηγικές κατοχής της μπάλας είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Ο προπονητής των ακαδημιών του Άγιαξ, Χέινι Ότο και υπεύθυνος επικοινωνίας με συνδεδεμένα σωματεία είπε:

«Η διαδικτυακή Ακαδημία του Άγιαξ, «Ajax Online Academy», είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί ο Άγιαξ και που πλέον χρησιμοποιούν ευρέως και πολλές ομάδες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Προσφέρει στους συλλόγους πολύ καλά δομημένο υλικό προπόνησης και είναι απλό στη χρήση».

Είναι ιδανικό για εμάς, γιατί επισκεπτόμαστε τις ομάδες τακτικά για να διδάξουμε το πρόγραμμά μας και μπορούμε να τους παρέχουμε και πρακτικό υλικό πλέον. Έχουμε έτσι την ευκαιρία να εστιάζουμε σε λεπτομέρειες στον κάθε τομέα. Με αυτόν τον τρόπο βοηθούμε τους προπονητές των σωματείων».

Μοναδικά προγράμματα προπόνησης του Άγιαξ

Η Διαδικτυακή Ακαδημία «Ajax Online Academy», έχει πάνω από 700 ασκήσεις για προπονητές κάθε ηλικιακού γκρουπ. Είναι απλό να καταρτίσεις το δικό σου προπονητικό πρόγραμμα. Αρχικά επέλεξε μία ηλικιακή κατηγορία, επέλεξε ένα από τα επτά θέματα (πάσα / υποδοχή, τελειώματα φάσεων, προπόνηση συντονισμού κλπ) και δες όλες τις ασκήσεις. Στις ασκήσεις υπάρχουν βίντεο δημιουργημένα σε υπολογιστή, ενώ στην τεχνική τα βίντεο είναι με πραγματικούς χαρακτήρες. Το πρόγραμμα προπόνησης μπορεί είτε να εκτυπωθεί, είτε να το έχετε σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή (υπολογιστή, κινητό, τάμπλετ).

Κατεύθυνση Μάθησης

Η κατεύθυνση μάθησης προσφέρει τη δομή μίας ακαδημίας συλλόγου. Η Διαδικτυακή Ακαδημία του Άγιαξ «Ajax Online Academy», περιέχει όλα τα προπονητικά προγράμματα ολόκληρης της σεζόν, για τις ηλικίες από U7 μέχρι U15. Χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους, διάρκειας δύο μηνών η κάθε μία.

Ο επικεφαλής της ακαδημίας ή ο διευθυντής της σχολής θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τη δουλειά των προπονητών μέσω του συστήματος και να τους δίνει τη σωστή ανατροφοδότηση.

Ο κάθε προπονητής θα μπορεί να εισέρχεται στο λογαριασμό του, να παρακολουθεί τα προπονητικά του προγράμματα καθημερινά, να βλέπει αναλυτικά τις ασκήσεις και τα βίντεο και να εκτυπώνει το πρόγραμμα τμήμα-τμήμα.

Το μεγαλύτερο όφελος της κατεύθυνσης μάθησης, είναι πως ο επικεφαλής δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το περιεχόμενο του προπονητικού προγράμματος κάθε προπονητή, μιας και ο Άγιαξ του τα έχει ετοιμάσει όλα. Μπορεί να στρέψει την προσοχή του αποκλειστικά στις συζητήσεις, στην εκπαίδευση και στον έλεγχο της εξέλιξης των προπονητών του.

Σύστημα Καταγραφής Παίκτη

Η Διαδικτυακή Ακαδημία του Άγιαξ έχει ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Καταγραφής για όλους τους συλλόγους και τις ακαδημίες. Το σύστημα αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τεστ και αναλύσεις. Προσθέτεις και αποθηκεύεις τα ατομικά στοιχεία κάθε ποδοσφαιριστή.

Για κάθε ομάδα ο προπονητής θα μπορεί να βλέπει τις ατομικές καρτέλες των παικτών του, με όλα τα δεδομένα τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν και να εκτυπωθούν.

Αυτό καθιστά εύκολη την παρατήρηση της εξέλιξής τους και την ανάλυση των αποτελεσμάτων με συναδέλφους προπονητές ή με τους γονείς.

Το Σύστημα Καταγραφής σου επιτρέπει επίσης να σχηματίζεις αξιολογήσεις για κάθε παίκτη. Μπορείς να το επιχειρήσεις αυτό είτε με το ακριβές σύστημα βαθμολόγησης της διάσημης σχολής του Άγιαξ, είτε με βαθμολογίες στοιχείων που θεωρεί πιο σημαντικές η δική σου ομάδα.

Δείτε παρακάτω μια σύντομη περιγραφή του προγράμματος «Ajax Online Academy»

Συνοπτική περιγραφή

Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο και όλα τα σωματεία θα πρέπει να απαρτίζονται από επαγγελματίες διαχειριστές και προπονητές, έτσι ώστε, να είναι σε θέση να καθοδηγούν τους νέους αθλητές, παρέχοντάς τους την κατάλληλη εκπαίδευση για το άθλημά τους. Η τεχνική και  τακτική που ακολουθούνται  είναι σημαντικές,  προκειμένου τα παιδιά να αποκτούν γνώσεις, να σημειώνουν πρόοδο και να αυξάνουν το ενδιαφέρον τους.

Όλα τα παραπάνω είναι, θεωρούμε, τα κυριότερα στοιχεία για μια υγιή ακαδημία, στην οποία κυριαρχεί  ένα θετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με στόχο την βελτίωση του κάθε αθλητή ξεχωριστά, όσο και της ομάδας στο σύνολό της. Με τον τρόπο αυτό, το πρόγραμμα της Διαδικτυακής Ακαδημίας του Άγιαξ κρίνεται ιδανικό.

Σε συνεργασία με την ακαδημία του AFC Ajax δημιουργήσαμε την Διαδικτυακή Ακαδημία του Άγιαξ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Αποτελεί ένα εκτενές, εκπαιδευτικό και μεθοδικό πρόγραμμα εκμάθησης ποδοσφαίρου, το οποίο προσφέρει υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλους τους προπονητές (πιστοποιημένους και μη),  που παρέχουν ποδοσφαιρική εκπαίδευση. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμεύσει ως κατευθυντήρια γραμμή για την δημιουργία και την εφαρμογή ενός δικούς σας προγράμματος εκμάθησης για τις ανάγκες της ομάδας σας.

Ποιός είναι ο ρόλος της Διαδικτυακής Ακαδημίας του Άγιαξ;

 • Συμβουλεύει τη διοίκηση της κάθε ομάδας, ως προς την ανάπτυξη πολιτικής που αφορά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
 • Βοηθά τους συντονιστές στην εφαρμογή της πολιτικής αυτής.
 • Υποστηρίζει τους προπονητές μέσω της ιστοσελίδας  www.ajaxonlineacademy.com., όπου υπάρχει ένα πρόγραμμα προπονήσεων , το οποίο περιέχει πρακτικές μεθόδους  που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλη την ακαδημία της κάθε ομάδας, από τα πιο μικρά τμήματα των αρχάριων μέχρι και τους πιο έμπειρους παίκτες.
 • Το προπονητικό πρόγραμμα και η μεθοδολογία είναι διαμορφωμένα ούτως ώστε να χρησιμοποιούνται και να κατανοούνται με ευκολία. Εμπεριέχονται βίντεο και ζωντανές απεικονίσεις.
 • Οι προπονητές αποκτούν τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός προσωπικού προπονητικού προγράμματος και ασκήσεων – όπως ακριβώς γίνεται και στην ακαδημία  του Ajax στην Ολλανδία.
 • Προσφέρει ένα πρωτοποριακό σύστημα εξέλιξης παικτών.
 • Παρέχει συμβουλές για τον εξοπλισμό, που είναι αναγκαίος για την εφαρμογή του προπονητικού συστήματος.

Η Διαδικτυακή Ακαδημία του Άγιαξ για τα σωματεία:

  Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει 2 διαφορετικά είδη χρηστών:

  i. Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημίας:

   Την διαχείριση του τοπικού συλλόγου αναλαμβάνει ο Τεχνικός Διευθυντής της ακαδημίας. Είναι υπεύθυνος για το «χτίσιμο» της προπόνησης και έχει την ευθύνη της επίβλεψης όλων των προπονητικών μονάδων. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα της  Διαδικτυακής Ακαδημίας του Άγιαξ ως κατευθυντήρια γραμμή, παρέχει στους προπονητές εκπαιδευτικές ασκήσεις και παρακολουθεί τις προπονήσεις τους, παρέχοντάς τους συμβουλές και βοήθεια, όπου χρειάζεται.

   ii. Προπονητές:

    Είναι σε θέση να παρακολουθούν τις προπονήσεις, οι οποίες έχουν οργανωθεί από τον Τεχνικό Διευθυντή. Μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους προπονητικές μονάδες, οι οποίες θα επιβλέπονται και θα εγκρίνονται από τον ίδιο .

    Μόλις επικυρωθούν τα στοιχεία του συλλόγου σας, θα σας παραχωρηθεί άμεσα ο προσωπικός κωδικός πρόσβασης, καθώς και οι μεμονωμένοι κωδικοί των προπονητών, τους οποίους εσείς θα μας έχετε υποδείξει.

    Στηρίζοντας τους Τεχνικούς Διευθυντές στην εφαρμογή:

     Ο Διευθυντής της ακαδημίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, ενεργώντας ως σύνδεσμος μεταξύ της Διοίκησης και των προπονητών αφενός και των παικτών και των γονέων τους, αφετέρου. Η Αθλητική Διαδικτυακή Ακαδημία προσφέρει σε αυτόν, τον απαραίτητο προπονητικό εξοπλισμό, καθώς και το πρόγραμμα ασκήσεων για την ομάδα του.

     Τα καθήκοντα του Τεχνικού Διευθυντή προπονήσεων είναι:

     • Χάραξη και εφαρμογή πολιτικής, όπου απαιτείται
     • Σχεδιασμός και προσαρμογή προγραμματισμού, όπου χρειάζεται
     • Διαχωρισμός προσωπικών συμφερόντων από τα συμφέροντα της ομάδας
     • Ενθαρρυντικός ρόλος
     • Διορατική προσέγγιση στα ζητήματα που αφορούν την ομάδα
     • Επικοινωνία με το σύνολο των τμημάτων του συλλόγου
     • Αντίληψη των ζητημάτων μέσα από την οπτική γωνία των παιδιών
     • Επιμέλεια της ιστοσελίδας του συλλόγου
     • Έλεγχος ποιότητας των προπονήσεων

     Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ούτως ώστε, με το πέρας του χρόνου, ο ρόλος της Διαδικτυακής Ακαδημίας του Άγιαξ να μπορεί να αφομοιωθεί σταδιακά από τους προπονητές, εφόσον θα έχουν εξοικειωθεί με την Διαδικτυακή Ακαδημία του Άγιαξ, τις αρχές του καταστατικού και τις πρακτικές μεθόδους της.

     Ο προπονητής επιλέγει εκπαιδευτικά προγράμματα από την ιστοσελίδα της Διαδικτυακής Ακαδημίας του Άγιαξ:

      Οι προπονητές επιλέγουν προπονητικές ασκήσεις που έχουν συσταθεί σύμφωνα με το προπονητικό πρόγραμμα που έχει αναπτύξει η Διαδικτυακή Ακαδημία του Άγιαξ.

      Κάθε πρόγραμμα είναι ειδικά διαμορφωμένο για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

      Ο προπονητής δημιουργεί τις δικές του προπονητικές ασκήσεις:

      Οι προπονητές δημιουργούν τις δικές  τους προπονητικές ασκήσεις επιλέγοντας πρακτικές μεθόδους από την βάση δεδομένων της Διαδικτυακής Ακαδημίας του Άγιαξ.

      Κατόπιν, ο Τεχνικός Διευθυντής αξιολογεί την προπόνηση , διασφαλίζει ότι πληροί τους σχετικούς στόχους και δίνει την έγκριση. Τοιουτοτρόπως, καταφέρνει να διαχειρίζεται και να επιτηρεί όλους τους προπονητές που ανήκουν στην ακαδημία.

      Συνδυασμός

       Η ακαδημία έχει ακόμα τη δυνατότητα, να επιλέξει ποιός προπονητής θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τις δικές του προπονητικές ασκήσεις και ποιος προπονητής θα πρέπει να χρησιμοποιεί τις ασκήσεις που θα επιλέγονται από τον Τεχνικό Διευθυντή.

       Το προπονητικό πρόγραμμα της Διαδικτυακής Ακαδημίας του Άγιαξ:

       Tο προπονητικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την Διαδικτυακή Ακαδημία του Άγιαξ έχει σχεδιαστεί για όλες τις ηλικίες μιας ακαδημίας και είναι δομημένο σε  1 ή 2 στάνταρ προπονήσεις ανά εβδομάδα. Οι υπόλοιπες προπονήσεις της εβδομάδας επιλέγονται από τον προπονητή του κάθε τμήματος σε συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας.

       Για κάθε μια ηλικιακή ομάδα, από τα πιο μικρά τμήματα έως την U19, οι στόχοι τίθενται πριν ξεκινήσει η κάθε σεζόν.

       Το πρόγραμμα εκπαίδευσης χωρίζεται σε 4 περιόδους, και κάθε μέρος του στόχου των περιόδων αυτών ορίζεται ανά ηλικιακή ομάδα. Μια πρώτη αξιολόγηση θα καθορίσει το σημείο εκκίνησης κάθε ομάδας.

       Ο Τεχνικός Διευθυντής, θα αποφασίσει ποιές πρακτικές μεθόδους θα εφαρμόσει κάθε ομάδα ώστε, να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξέλιξή της.

       Σχόλια