«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ» – «Οι ομάδες δεν αξιοποιούν τα παιδιά τους»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και προπονητής στην Εθνική παίδων, Βασίλης Γεωργόπουλος και μίλησε για την κατάσταση του «Δικεφάλου» και την εικόνα που εμφανίζει η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πορεία της Εθνικής παίδων:

«Κάναμε μια πετυχημένη χρονιά γιατί φτάσαμε στα τελικά και τελειώσαμε στην ένατη θέση. Η Ελλάδα είναι γεμάτη ταλέντα όμως στις ομάδες δεν παίζει κανένας».

Για τους Έλληνες παίκτες:

«Από την στιγμή οι ομάδες δεν αξιοποιούν τα παιδιά.  Για παράδειγμα στον ΠΑΟΚ βλέπω παίκτες όπως ο Ρατς και ο Βίτορ όμως θα μπορούσαν να ήταν παιδιά όπως ο Σταφυλίδης, ο Κατσικάς, ο Γούτας, ο Μπουχαλάκης από τον Εργοτέλη, ο Καρέλης και άλλα παιδιά που ξέρω πως σκάουτερ του ΠΑΟΚ τα έχουν ελέγξει.  Ξέρω πως πολλά παιδιά έχουν ελεγχθεί αλλά δεν τους πήρε ο ΠΑΟΚ επειδή προτιμήθηκαν κάποιοι ξένοι. Δεν γίνεται να πωλείται με 1.000.000 ευρώ ο Σταφυλίδης και να παίρνει 600.000 ο Ρατς που είναι 34 χρονών. Αυτά είναι δυσανάλογα πράγματα που ταλαιπωρούν μια μεγάλη ομάδα και τον κόσμο».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:

«Βλέπω τον ΠΑΟΚ χωρίς ψυχή. Δεν βλέπω να γίνεται ένα αμυντικό τάκλιν… Βλέπουμε ένα μπάχαλο και όσοι έχουμε περάσει από τον ΠΑΟΚ ξέρουμε τι παλικαριά πρέπει να βγάζει η ομάδα. Το τελευταίο εξάμηνο δεν υπάρχει ψυχισμός και επαφή μεταξύ των παικτών και αυτό φαίνεται. Βέβαια, δεν φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το οικονομικό αλλά πρέπει να γίνονται και ποδοσφαιρικές κινήσεις. Βλέπουμε πως έρχονται συνέχεια παίκτες για έξι μήνες και φεύγουν. Αυτοί που έρχονται είναι καλύτεροι από τον Κατσικά; Ο Τζανδάρης έφυγε… νύχτα ενώ έκανε πολύ καλή χρονιά. Το μόνο που υπάρχει στον ΠΑΟΚ είναι τα… χρήματα! Δεν μπορεί να είναι ο Αστέρας και ο Ατρόμητος πιο οργανωμένες ομάδες. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Η ομάδα πάντα έβγαζε νέους παίκτες και είχε ταυτότητα. Τώρα αδικούνται παιδιά και έρχονται παίκτες που δεν θα έπρεπε να… περνάν έξω από την Τούμπα.

Ο Πορτογάλος που είναι 35 χρονών τι δουλειά έχει στη Τούμπα; Γιατί να φύγει ο Κατσικάς και να έρθει αυτός; Μήπως γίνονται εσκεμμένα αυτά τα λάθη; Εγώ αισθάνομαι πως οι ποδοσφαιριστές δεν αγαπάνε την ομάδα. Δεν γίνεται να μην παλεύεις για την φανέλα και να διασύρεσαι. Δεν έχει ορμή ο ΠΑΟΚ και η ορμή βγαίνει από τα αποδυτήρια, τον προπονητή και την διοίκηση. Ο Άγγελος κρατούσε τα αποδυτήρια όσο μπορούσε μετά… διαλύθηκε το σύμπαν. Εγώ είμαι από μακριά αλλά καταλαβαίνω πως κάτι τρέχει στα αποδυτήρια. Ο καθένας κοιτάει το συμβόλαιο του και. Αν είναι κανονικός αθλητικός διευθυντής ο Άρνεσεν, από τους παίκτες πρέπει να μείνει μόνο το 1/3. Φαίνεται ποιοι πρέπει να μείνουν. Χρειάζονται τα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στον ΠΑΟΚ και να γίνουν μεταγραφές κανονικών ποδοσφαιριστών. Δεν γίνονται να έρχονται παίκτες 35 ετών. Είναι δυνατόν να μην μπορούν να βρουν ποδοσφαιριστές; Δεν ήρθαν παίκτες όπως ο Μπουχαλάκης και ο Καρέλης και ήρθαν πόσοι από την Σοβιετική Ένωση. Ο Τσιτσιακόφ δεν είχε επαφή με το ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες βλέπουν τα παιδιά από 15 χρονών και οι έξυπνες ομάδες κάνουν κάποιες κινήσεις. Εμείς στην ομοσπονδία θέλουμε να βοηθάμε τα παιδιά».

Για τον Καρέλη:

«Ο Καρέλης όταν έπαιζε στην Εθνική ομάδα δεν έπαιζε στον Εργοτέλη. Πήγε σε μια Ρωσική ομάδα γιατί δεν τον… ήθελα κανένας. Βρήκε το παιδί κάποια ομάδα και μετά από έναν χρόνο τον απέκτησε ο Παναθηναικός. Ο Λεωνίδας Βόκολος και Τάκης Φύσσας έπαιξαν μεγάλο ρόλο και εμπιστεύτηκαν αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν άλλα τόσα παιδιά. Όταν διακρίνονται κάποια παιδιά στις Εθνικές δεν αξίζουν να παίζουν στις ομάδες; Βλέπουμε τι γίνεται στο εξωτερικό. Εμείς οι Έλληνες καταστρέφουμε τους ποδοσφαιριστές μας, μόνοι μας».

Για το αν τον τίμησε ο ΠΑΟΚ:

«Δεν με έχει τιμήσει αλλά είναι τιμή μου που έχω παίξει σε αυτή την ομάδα. Αυτό μπορεί κάποτε να γίνει αλλά και να μην γίνει ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στη καρδιά μου.  Όσα παιδιά πέρασαν από τον ΠΑΟΚ έδωσαν πολλά και άξιζαν να παίζουν στην ομάδα».

Για τα συμβόλαια στον ΠΑΟΚ:

«Τα λεφτά δεν είναι το παν. Τώρα κάποια παιδιά με κάποια συμβόλαια εξασφαλίζουν την ζωή τους. Εγώ βλέπω την χθεσινή 11αδα και κλαίω… Οι 7 στους 11 δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον ΠΑΟΚ. Αν είναι κανονικός ο κ. από την Δανία θα δούμε τι θα γίνει. Δεν γίνονται απλά και κανονικά πράγματα του ποδοσφαίρου στον ΠΑΟΚ. Για να παίξεις κεντρικός αμυντικός πρέπει να έχεις κάποια χαρακτηριστικά, τα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά τα στόπερ του ΠΑΟΚ; Ο Πορτογάλος έχει μονάχα… σπουδαίο βιογραφικό. Αν είναι έτσι να πάρουμε και τον… Κούδα ξανά. Ο Ζαγοράκης από κάποιους θα είναι σίγουρα καλύτερος ακόμα και τώρα. Αυτά που είπε ο Κλάους τα είπε μέσα από την καρδιά του και είναι αλήθεια. Είμαι πολύ σκληρός προς τα παιδιά αλλά αυτά βλέπω».

Σχόλια