Φρατζέσκος: «Όταν παίζεις συνέχεια σε αυτό το επίπεδο, βελτιώνεσαι. Πρέπει να έχουμε συμμετοχές και σε άλλα τέτοια τουρνουά» [VIDEO]

Κερδισμένοι βγήκαν οι έφηβοι του Παναθηναϊκού από την συμμετοχή τους στο τουρνουά Puskas Cup, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Κώστα Φραντζέσκου  αμέσως μετά την λήξη του. Ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε ότι στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης, έλειψε η φρεσκάδα που απαιτούσε αυτός ο αγώνας.

«Για να φτάσουμε σε ακόμα ψηλότερο επίπεδο πρέπει να έχουμε συμμετοχές και σε άλλα τέτοια τουρνουά. Όταν παίζεις συνέχεια σε αυτό το επίπεδο, βελτιώνεσαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Φρατζέσκου:

«Η απώλεια της πρώτης θέσης μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί φτάσαμε μέχρι τον τελικό αλλά δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Ρεάλ. Παρʼ όλʼ αυτά δεν πειράζει.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη ομάδα και είχε καλύτερο ρυθμό από μας, ενώ εμείς ήμασταν λίγο αργοί. Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, μας επηρέασε η κούραση, αφού το ρόστερ μας αποτελείται από τα μικρότερα παιδιά στο τουρνουά. Μας έλειψε η φρεσκάδα που απαιτούσε αυτός ο αγώνας.

Η παρουσία εδώ είναι πολύ σημαντική για την ομάδα γιατί μέσα από παιχνίδια τέτοιου επίπεδου βλέπεις τις δυνατότητες σου. Αντιμετωπίζεις πολύ μεγάλες ομάδες που μετέχουν κάθε χρόνο στο τουρνουά. Για να φτάσουμε σε ακόμα ψηλότερο επίπεδο πρέπει να έχουμε συμμετοχές και σε άλλα τέτοια τουρνουά. Όταν παίζεις συνέχεια σε αυτό το επίπεδο, βελτιώνεσαι».

Σε ερώτηση για τους παίκτες που μπορεί να ξεχωρίσουν υποστήριξε:

«Για να ξεχωρίσουν κάποιοι παίκτες, θα το πετύχουν μόνο μέσα απʼ το σύνολο. Το μέλλον είναι μπροστά τους, όμως όλοι πρέπει να δουλέψουν περισσότερο. Σήμερα (σ.σ. χθες) είδαν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σʼ ένα τελικό».

*Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Ρεάλ είχε παίκτες αμιγώς γεννηθέντες το 1996, ενώ η ομάδα των εφήβων του Παναθηναϊκού  επανδρώνεται  με 7 παίκτες γεννημένους το 1996 και τους υπόλοιπους το 1997. Από τους 16 παίκτες των πρασίνων που αγωνίστηκαν στον τελικό οι 10 ήταν 97άρηδες και οι 6 ήταν 96άρηδες. Οι ακαδημίες Χάτζι και Μελβούρνης είχαν και από έναν γεννηθέντα το 1998.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του τελικού Παναθηναϊκός-Ρεάλ και φωτογραφίες από όλες τις ημέρες του τουρνουά, κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε αποσπάσματα από την απονομή και τον τελικό στα παρακάτω βίντεο:

{youtube width=”615″ height=”400″}V6TpwqNpTFI{/youtube}

{youtube width=”615″ height=”400″}wAcXTqu5mA8{/youtube}

Σχόλια