Ανάλυση σχεδίου Σάντος στην επαρχία: «Τα παιδιά να μπαίνουν από μικρά στην κουλτούρα και το πνεύμα της Εθνικής»

Το πλήρες πρότζεκτ του Φερνάντο Σάντος για τις Εθνικές ομάδες, σε συνεργασία με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο, έχει ολοκληρωθεί και πλέον το επόμενο βήμα είναι να αναλυθεί.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει ένα πρόγραμμα μαζικών ταξιδιών από την πλευρά του επιτελείου της Εθνικής προς συγκεκριμένες πόλεις της περιφέρειας, προκειμένου να ενημερώσουν λεπτομερώς τους εκεί ευρισκόμενους (περιφερειακούς προπονητές, ενωσιακούς προπονητές, διοικήσεις κατά τόπους ενώσεων) για το «γαλανόλευκο» στρατηγικό πλάνο.

Συγκεκριμένα, οι Φύσσας και Βόκολος θα είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν σε Ρέθυμνο, Κατερίνη, Χίο, Μεσολόγγι, αφού πρώτα έχουν ολοκληρώσει την ίδια παρουσίαση και επί αθηναϊκού εδάφους.

Στην Αθήνα αναμένεται να παραστούν οι προπονητές και παράγοντες των ενώσεων που εδρεύουν στο Λεκανοπέδιο ή και κοντά σε αυτό. Στο Ρέθυμνο θα παραστούν οι προπονητές και ενώσεις της Κρήτης, στη Χίο έχουν κληθεί οι (κοντινοί) νησιωτικοί παράγοντες και προπονητές, στο Μεσολόγγι οι ντόπιοι αλλά και όσοι έρχονται από τις γύρω περιοχές και στην Κατερίνη οι προπονητές και οι ενώσεις της Βόρειας Ελλάδας.

Κοινή γραμμή από την Εθνική Κ15 μέχρι την ανδρών

Το πλάνο είναι καταρτισμένο στη λογική της ενιαίας ταυτότητας των Εθνικών ομάδων με φόντο φυσικά τη συνοχή και την ομοιογένεια των ομάδων, από την νεοσύστατη Εθνική κάτω των 15 ετών μέχρι και την ομάδα Ανδρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αγωνιστική ανάλυση για την ενιαία γραμμή που θέλει ο Σάντος να τηρείται σε όλα τα συγκροτήματα, από τις μικτές των ενώσεων μέχρι και τις Εθνικές ομάδες. Δεν πρόκειται για σχηματική ανάλυση (δηλαδή δεν ζητεί ο Πορτογάλος να παίζουν αποκλειστικά 4-3-3 ή 4-4-2 κ.λπ.), αλλά για τακτική ανάλυση, επί παραδείγματι πώς πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους οι γραμμές (άμυνα, κέντρο και επίθεση).

Σάντος «Από μικροί στην κουλτούρα»

Στόχος του προγράμματος είναι να πραγματοποιείται όσο πιο ομαλά γίνεται ο εγκλιματισμός και η προσαρμογή των νεαρών παιδιών στο κλίμα και τη νοοτροπία της Εθνικής, προκειμένου βήμα βήμα να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απλή η σταδιακή μετάβαση από κάτω προς τα πάνω.

Συγκεκριμένες αναφορές στο πολυσέλιδο πρότζεκτ υπάρχουν για τη συλλογή παικτών για την Εθνική κάτω των 15 ετών και αυτό είναι το κομβικό κομμάτι σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία των κατά τόπους ενωσιακών και περιφερειακών προπονητών.

«Τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν από μικρά στην κουλτούρα και το πνεύμα της Εθνικής ομάδας», είναι η κεντρική ιδέα της φιλοσοφίας του Σάντος, που αποτυπώνεται ουσιαστικά σε αυτό το πλάνο που θα αναλυθεί ανά την Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός το Ρέθυμνο

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 19:30, στην Επισκοπή Ρεθύμνου, θα γίνει παρουσίαση του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης, του Ομοσπονδιακού Προπονητή Φερνάντο Σάντος, από τον  Τεχνικό Διευθυντή των Εθνικών Ομάδων Τάκη Φύσσα και τον Συντονιστή του προγράμματος Λεωνίδα Βόκολο. Το πρόγραμμα απευθύνεται, σε ενωσιακούς προπονητές, παράγοντες, προπονητές και ιδιαίτερα προπονητές που ασχολούνται κυρίως με υποδομές.

Το δελτίο Τύπου

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, κάνει γνωστό ότι, την Τρίτη 15/01/2013 και ώρα 19.30, στην Επισκοπή Ρεθύμνου, θα γίνει παρουσίαση του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης, του Ομοσπονδιακού Προπονητή κ. Σάντος, από τους κ.κ. Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο, Τεχνικό Διευθυντή των Εθνικών Ομάδων και Συντονιστή του προγράμματος, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται, σε ενωσιακούς προπονητές. παράγοντες, προπονητές και ιδιαίτερα προπονητές που ασχολούνται κυρίως με υποδομές. Η είσοδος είναι ελεύθερη.».

Σχόλια