«Το ποδόσφαιρο για μένα είναι τρόπος ζωής – Τι ξέρουν οι άλλοι τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για μας»

Ανοικτή επιστολή με πολλούς παραλήπτες, διαβάζουμε στο facebook, η οποία αναρτάται από νεαρούς φίλους μας, που νιώθουν ότι λατρεύουν να παίζουν ποδόσφαιρο.

Ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα, η επιστολή αυτή αντιγράφεται και εξαπλώνεται αστραπιαία καθώς πολλά παιδιά την αποδέχονται και την αναρτούν στην προσωπική τους σελίδα.

Σας παραθέτουμε την ανάρτηση αυτή, θέλοντας να σας δείξουμε το σκεπτικό των νεαρών φίλων μας που μας αποδεικνύουν ότι το ποδόσφαιρο δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο βασιλιάς των σπορ.

Την αναρτούν αυτοί που θα παίξουν κάποτε επαγγελματικά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι την αναρτούν και αυτοί που δεν θα το φέρει η μοίρα για διαφόρους λόγους να παίξουν και αυτό  είναι το ποιο σημαντικό. Αποδεικνύεται ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής, για πάρα πολλά παιδιά.

Το πιο κάτω κείμενο, που αναπαράγεται και “ακούμπησε” πολλά παιδιά, δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό στο facebook ενός Κύπριου ποδοσφαιριστή 17 ετών.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα, είναι τρόπος ζωής, κάτι που αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το πιο κάτω κείμενο, το οποίο δημοσιεύουμε, γιατί κρίνουμε ότι καλό θα ήταν να διαβαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους.

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο του 17χρόνου:

«Το ποδόσφαιρο για μένα είναι ένας τρόπος ζωής γιατί μέσα από αυτό γνωρίζεις φίλους, μαθαίνεις να έχεις πειθαρχία, να σέβεσαι τους αντιπάλους σου με τον καλύτερο τρόπο. Και οι στιγμές στο γήπεδο είναι πραγματικά τέλειες. Πιστέψτε με !!! Ανεπανάληπτες!!!

Οι φίλοι μου λένε: «Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μας αρέσει να βγαίνουμε. Την Κυριακή μας αρέσει να κοιμόμαστε».  H φίλη μου λέει «Εμείς ποτέ δεν είμαστε μαζί».

Άλλοι λένε ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα σ’ αυτή τη ζωή και ότι η μπάλα είναι ένα πετσί. Οι γονείς μας γκρινιάζουν συνεχώς να διαβάζουμε και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε, οι καθηγητές και αυτοί τα δικά τους, το μάθημα τους και τίποτε άλλο.

Αλλά σκεφθείτε, τι ξέρουν όλοι αυτοί τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για μας; Τι ξέρουν για τα νεύρα, την πίεση και την ένταση που υπάρχει και δεν σε αφήνει τη νύχτα να κοιμηθείς πριν από το παιχνίδι; Τι ξέρουν για τους αγώνες που δίνεις άρρωστος ή τραυματισμένος; Τι μπορεί να ξέρουν για τα κτυπήματα και τον πόνο που αντέχεις; Τι ξέρουν για το άγχος που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής όταν είναι στον πάγκο; Τι ξέρουν πως είναι να κερδίζεις ένα παιχνίδι το τελευταίο λεπτό ή στις καθυστερήσεις του αγώνα ή όταν χάνεις ένα παιχνίδι 2 λεπτά πριν το τέλος; Τι ξέρουν τι σκέφτεσαι όταν κάνεις την 20λέπτη προθέρμανση πριν το παιχνίδι; Τι μπορεί να ξέρουν όταν ένας παίκτης θα πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού; Τι ξέρουν για τους αγώνες που δίνεις σε τσουχτερό κρύο και σε βροχές ή το μπάνιο που κάνεις μετά σε κρύο ντους; Τι ξέρουν;

Για όσα μαζί σου μέχρι τώρα πέρασα αγαπητό μου άθλημα δε σου είπα πόσο Σ’ ΑΓΑΠΩ. Μου έδωσες πολλές χάρες, γέλιο και κλάμα. Το πράσινο χορτάρι αυτό ξέρει τα πάντα, με έμαθες να σέβομαι τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή, τον γυμναστή ακόμα τους έντεκα αντιπάλους στην απέναντι πλευρά.

Αυτή είναι όλη μας η ζωή!!! Πολλοί άνθρωποι λένε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με τη ζωή. Για τη ζωή δεν ξέρω πόσο τη γνωρίζετε αυτό δεν μπορώ να το πω, είμαι στα 17 μου αλλά για το ποδόσφαιρο δεν ξέρετε τίποτα. Για πολλούς είναι εύκολο να κατακρίνουν τους παίκτες. Βλέπουν τους παίκτες χωρίς παιδεία, αμόρφωτους, με τον κακό τρόπο έκφρασης.

Κανείς δεν ξέρει όμως τη θυσία μπορεί να κάνει κάποιος για να παίξει και να φθάσει ψηλά στο ποδόσφαιρο. Πίσω από έναν ποδοσφαιριστή υπάρχει μια χαμένη νεότητα. Χάνουμε οικογενειακές στιγμές, σχολικά ταξίδια, εξόδους, διακοπές. Και πάλι πολλοί άνθρωποι ακόμα και άνθρωποι με παιδεία μορφωμένοι τους ακούω να λεν «Τρέχουν για ένα πετσί προσπαθώντας να τη βάλουν στα δίχτυα».

Γι’ αυτό όταν δείτε κάποιον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται, χειροκροτήστε τον. Για να έρθει σε αυτή την θέση, έχει προσπαθήσει πολύ περισσότερο από ότι εσείς νομίζετε…».

Σχόλια