ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η παραγωγή ταλέντων συνεχίζεται σε υψηλούς ρυθμούς – Ευθύνη και κίνητρο..

Η ομάδα Κ15 του Πανιώνιου

Είναι διαχρονική η παραγωγή ταλέντων στον Πανιώνιο. Η παράδοση των «κυανέρυθρων» να αναδεικνύουν ταλέντα βρίσκεται στο dna του συλλόγου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς. Δείτε τι δήλωσε ο προπονητής της Κ15 Πέτρος Κοντοβράκης για το τι καλό ετοιμάζεται από τις ακαδημίες της ΠΑΕ Πανιώνιος στη Βάρη.

Ο Πανιώνιος είναι μια ιστορία, είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος της Ελλάδας, είναι μια οικογένεια και εκεί βρίσκει έδαφος και αναβλύζει η πηγή των ταλέντων του.

Έχοντας ικανότατους ανθρώπους να στελεχώνουν τις ακαδημίες της ομάδας, ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στελεχώνουν την πρώτη ομάδα και διαχρονικά κάνουν επιτυχίες και πρωταγωνιστούν.

Στις εγκαταστάσεις που φιλοξενείται η ακαδημία της ΠΑΕ Πανιώνιος στη Βάρη, (“Fous De Foot”), βρίσκεται στο τιμόνι της, ως τεχνικός διευθυντής, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στέλιος Αποσπόρης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του, από τα τσικό του Πανιωνίου. Ανέλαβε την ακαδημία από τον Σεπτέμβριο και είναι άνθρωπος με όραμα, γνώσεις και εμπειρία.  Ο κ. Αποσπόρης έχει ως στόχο, μαζί με τους προπονητές του, να δημιουργήσει σωστές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, που μέσω της εξέλιξης τους να μπορέσουν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα του Πανιωνίου και να είναι ανταγωνιστικοί.

Ο προπονητής της Κ15, Πέτρος Κοντοβράκης

Ένας εκ των προπονητών της Ακαδημίας της ΠΑΕ Πανιώνιος, είναι ο προπονητής της ομάδας Κ15 των κυανέρυθρων, Πέτρος Κοντοβράκης, ο οποίος μίλησε στο football-academies.gr. Ο κ. Κοντοβράκης, είναι προπονητής UEFA A, και μας δίνει μια εικόνα για το τι συμβαίνει στη Βάρη, στην Ακαδημία της ΠΑΕ.

Κύριε Κοντοβράκη πείτε μας που και πως ακριβώς λειτουργούν τα τμήματα της ακαδημίας της ΠΑΕ;

Μετά την απώλεια του “Απήλιον” οι ακαδημίες της ΠΑΕ λειτουργούν στο “fous de foot” στη Βάρη, ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο το οποίο καλύπτει τις ανάγκες και παρέχει την δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη της ακαδημίας.

Από τον Σεπτέμβριο Διευθυντής της Ακαδημίας έχει αναλάβει ο κος Στέλιος Αποσπόρης ο οποίος πέρα από το οργανωτικό κομμάτι μας βοηθάει με τις γνώσεις και την εμπειρία του στην βελτίωση και εξέλιξη των παιδιών της ακαδημίας.

Είστε προπονητής της Κ15, πείτε μας δυο λόγια για το τμήμα.

Η δυναμική της ομάδας είναι αρκετά υψηλή και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο  κίνητρο να βελτιώσουμε στο μέγιστο και να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα εφόδια στα παιδιά για τη συνέχεια.

Οι Κ15 συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ στον όμιλο των ΠΑΕ και  παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορα τουρνουά υψηλού επιπέδου με αποκορύφωμα το διεθνές τουρνουά Elite Neon Cup στις 27-31 Μαΐου, με την συμμετοχή των Manchester City,West Bromwich, Partizan, Altınordu, AEK, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Η φετινή Κ15 δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα της SuperLeague, θα ισχύσει το ίδιο και τη νέα σεζόν?

Δυστυχώς οι γενν.2000 δεν είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Όμως,  προετοιμαζόμαστε και πιστεύουμε θα είμαστε έτοιμοι για την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα των Κ15 την νέα αγωνιστική σεζόν με τους γεννημένους το 2001.

Αγωνιστικά είσαστε έτοιμοι;

Υπάρχει ήδη υλικό όμως θα ακολουθήσουν δοκιμαστικά σε δύο περιόδους, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, με σκοπό την καλύτερη δυνατή στελέχωση του τμήματος των 2001, όπως επίσης και την στελέχωση των υπολοίπων τμημάτων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Σκοπός της ακαδημίας τη νέα σεζόν είναι η δημιουργία ανταγωνιστικών (elite) τμημάτων σε όλες της ηλικιακές κατηγορίες.

Ποιος είναι ο στόχος της ακαδημίας;

Στόχος είναι να δώσουμε στους αθλητές μας όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να μπορούν σε να στελεχώσουν τις ομάδες των Κ17 και Κ20 και στην συνέχεια την πρώτη ομάδα!!

Η υπάρχουσα παράδοση του Πανιωνίου να στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του, μας γεμίζει ευθύνες, αλλά και μας δίνει τρομερό κίνητρο, όπως και σε όλα τα παιδιά της ακαδημίας.

Σχόλια