Κάτια Κοξένογλου: «Πολλά απ’ όσα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, τα ακολουθεί ήδη η ακαδημία του Ατρόμητου»

Ο Ατρόμητος στο συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων

Η Β’ Αντιπρόεδρος του Ατρόμητου, Κάτια Κοξένογλου, εκπροσώπησε την Περιστεριώτικη ΠΑΕ στο European Club Association που διεξάγεται στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε το Youth Working Group, το οποίο αφορά την εξέλιξη των ακαδημιών σε όλη την Ευρώπη, με πρόεδρο τον Εντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων, είναι μία από τις μόλις πέντε ελληνικές ομάδες που βρίσκονται σε αυτό. Οι άλλες τέσσερις είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τους Περιστεριώτες να βρίσκονται εκεί. Τα οφέλη γι’ αυτούς είναι πολλά, τόσο στο θέμα των ακαδημιών, όσο και στης πρώτης ομάδας…

Η κ. Κοξένογλου  μίλησε στο gazzetta.gr για την εμπειρία της στο συνέδριο και τις αλλαγές που θ’ αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών στην Ευρώπη και μετέφερε τα όσα συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. Η Β’ αντιπρόεδρος του Ατρόμητου, μεταξύ άλλων, έκανε σαφές πως ο τρόπος λειτουργίας των ακαδημιών έχει αλλάξει πλέον ολοκληρωτικά. «Μας παρουσιάστηκε μια έρευνα για την λειτουργία των ακαδημιών στην Ευρώπη. Πλέον, ο αριθμός του προσωπικού είναι αυξημένος, ενώ αυτές απαρτίζονται από διπλωματούχους προπονητές. Γενικά τα στάνταρ στην Ευρώπη έχουν ανέβει», είπε.

Τα social media 

Στην εποχή που βρισκόμαστε σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή όλων, πόσο μάλλον των νέων παιδιών, είναι τα social media. Κάτι που έκανε ιδιαίτερη και θετική εντύπωση στην εκπρόσωπο του Ατρόμητου, ήταν το γεγονός πως πολλές ακαδημίες πραγματοποιούν εκπαιδεύσεις για σωστή διαχείριση των social media. «Σε πολλά κλαμπ στην Ευρώπη, γίνεται εκπαίδευση στα νέα παιδιά για την διαχείριση των social media. Θεωρείται πολύ σημαντικό να γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται σωστά όλα αυτά, ώστε να μην δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις προς τα έξω» τόνισε η κ. Κοξένογλου.

Η επαφή με τους γονείς

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν οι σχέσεις των ακαδημιών με του γονείς. Οι ακαδημίες έρχονται σε επαφή μαζί τους για όλα τα θέματα που τους αφορούν. Ακόμα και τη διατροφή, καθώς θεωρείται πολύ σημαντικό η σωστή διατροφή να αρχίζει από το σπίτι και όχι από την κάθε ομάδα. Επίσης, αυτό που τονίστηκε σε όλους τους εκπροσώπους είναι και το γεγονός για πιο ουσιαστική επαφή της ομάδας με τους γονείς και όχι μόνο για το αν το παιδί πήγε καλά και αν κέρδισε η ομάδα.

Μεγάλη βάση στην ψυχολογία

Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι για ένα παιδί στο ξεκίνημά του είναι αυτό της ψυχολογίας. Ένα παιδί πάντα σκέφτεται αν θα καταφέρει ποτέ να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα ή αν θα κάνει καριέρα. Η κ. Κοξένογλου, τόνισε σε ό,τι αφορά αυτό το κεφάλαιο, πως: «Στις ομάδες πλέον βρίσκονται ακόμα περισσότεροι ψυχολόγοι. Το άγχος που έχουν τα νέα παιδιά είναι μεγάλο και πρέπει να διαχειρίζεται σωστά. Για τον λόγο αυτό πολλές ομάδες στην Ευρώπη εμπλουτίζονται με ακόμα περισσότερους ψυχολόγους».

Προς το τέλος του Youth Working Group, έγινε παρουσίαση και για τα κορυφαία μοντέλα ακαδημιών από την Σουηδία και την Πορτογαλία. Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός παρουσίασε σε όλους τους εκπροσώπους που έδωσαν το παρών, τις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών του, πριν ακολουθήσει η δεξίωση.

Τα κέρδη του Ατρόμητου

Μέσα απ’ αυτή την παρουσία, ο Ατρόμητος έχει μόνο να κερδίσει. Αυτό το γνωρίζουν όλοι στο Περιστέρι και το είπε και η Β’ αντιπρόεδρος της ομάδας που βρέθηκε εκεί. «Πολλά απ’ όσα παρουσιάστηκαν τα ακολουθεί ήδη η ακαδημία μας, κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενη!», λέει χαρακτηριστικά.

Τώρα καθαρά για τα οφέλη που έχουν οι Περιστεριώτες, η κ. Κοξένογλου, τονίζει πως το γεγονός ό,τι το όνομα του Ατρόμητου ακούγεται σε όλη την Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο.

«Πάντα είναι καλό να μαθαίνεις νέα πράγματα και να ακούς νέες ιδέες. Το γεγονός πως το όνομα της ομάδας ακούγεται στην Ευρώπη και βλέπουν πως έχει μόνιμη παρουσία στις συνεδριάσεις, είναι πολύ σημαντικό. Ρωτούν για την ομάδα πως τα πάει στο πρωτάθλημα, ανταλλάσσεις ιδέες, ενώ είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να επισκεφτούμε κάποιες ακαδημίες της Ευρώπης για να δούμε τον τρόπο λειτουργίας τους από κοντά», υπογραμμίζει στο… φινάλε της συζήτησης!

Σχόλια