Οι «βιβλιοφάγοι» της Κ20 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Μετά από μια εξαντλητική προπόνηση δεν υπάρχει καλύτερος… σύντροφος για τον ποδοσφαιριστή από ένα βιβλίο.  Τον χαλαρώνει, τον εκπαιδεύει και γενικά  βάζει κάθε άνθρωπο σε διαδικασία να σκέφτεται διαφορετικά και να “χτίζει” την προσωπικότητα του.

Στην προετοιμασία της Κ-20 και της Κ-17 στο Πήλιο μετά από τα γεύματα αλλά και το βράδυ πριν από τον ύπνο πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που διαβάζουν ένα βιβλίο. Δυο απ’ αυτούς είναι ο Κώστας Μεγαρίτης και ο Ντίνος Πανάγου.

Μέλη και οι δυο της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού φροντίζουν πέρα από την ατομική τους βελτίωση μέσα στο γήπεδο και για την πνευματική τους εξέλιξη.

Ο Κώστας Μεγαρίτης έχει μαζί του στο Πήλιο το best seller του Γιούνας Γιούνασον “Ο εκατόνταρχος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε”, το οποίο έχει πουλήσει σ’ όλο τον κόσμο περισσότερα από 8.000.000 αντίτυπα.

“Είναι ένα πολύ συναρπαστικό βιβλίο”, λέει ο νεαρός μέσος και συνεχίζει μιλώντας για την αγάπη του προς τα βιβλία: “Το διάβασμα με χαλαρώνει με ξεκουράζει από το άγχος της ημέρας. Μέσα από τα βιβλία μαθαίνεις πολλά νέα πράγματα που σε κάνουν να θες να εξασκήσεις περισσότερο το μυαλό σου. Σου ανοίγονται άλλοι δρόμοι. Αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Νίκος Καζαντζάκης και το αγαπημένο μου βιβλίο το “Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”.

Ο Ντίνος Πανάγου διαβάζει αυτό τον καιρό το “Game on Thrones: Το παιχνίδι του στέμματος” του George Martin και το βρίσκει συναρπαστικό. “Είναι άλλο να το βλέπεις στον κινηματογράφο και άλλο να το διαβάζεις. Το βιβλίο έχει περισσότερες λεπτομέρειες. Σε συναρπάζει από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα”, σημειώνει ο νεαρός άσος και συνεχίζει: “Γενικά το βιβλίο με χαλαρώνει και παράλληλα με διασκεδάζει. Δεν θέλω να είμαι όλη την ώρα με το κινητο και το tablet, προτιμώ να περάσω πιο δημιουργικά το χρόνο μου. Τα βιβλία που μ’ αρέσουν είναι αυτά της φαντασίας και αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Τόλκιν”.

Η Ακαδημία φυσικά και  δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και προπόνηση. Ο Ολυμπιακός φροντίζει έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές του να είναι επιμελείς και καλοί μαθητές αλλά και φοιτητές γι’ αυτό φροντίζει για το σχολείο τους και το φροντιστήριο τους. Παράλληλα με το πρόγραμμα προπονήσεων και τους αγώνες “τρέχει” και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία, σε θέατρο και κινηματογράφο.

Σχόλια