Η μοίρα τον κράτησε στον Παναθηναϊκό

Born to be… green

«Fata viam invenient», που σημαίνει «οι Mοίρες θα βρουν τον δρόμο» κατά τον Βιργίλιο. Ο Τάσος Λαγός βρέθηκε αρκετές φορές στην πόρτα της εξόδου, αλλά η μοίρα τον κράτησε στον ΠΑΟ!

Ο Λατίνος ποιητής Βιργίλιος είχε γράψει «Fata viam invenient», που σημαίνει «οι Mοίρες θα βρουν τον δρόμο». Οπως φαίνεται, οι μοίρες του Τάσου Λαγού έχουν βρει προ πολλού τον δικό τους. Αυτόν που οδήγησε τον νεαρό αμυντικό χαφ πριν από έξι χρόνια, στα 15 του, από τον Αλμυρό Βόλου της Δ’ Εθνικής (όπου είχε 30 συμμετοχές) στην Παιανία και στις «πράσινες» ακαδημίες.

Τον ίδιο δρόμο που δεν τον άφησε να φύγει, τρεις μάλιστα φορές, όταν ο 21χρονος (πλέον) αμυντικός χαφ δοκίμασε και αλλού την τύχη του. Μία τον Απρίλιο του 2011 στη Λέστερ, με προπονητή τότε τον Σβεν Γκόραν Ερικσον, και αργότερα, τον Ιανουάριο του 2012, στην Τότεναμ του Χάρι Ρέντναμπ (υπό τις ευλογίες μάλιστα του Φερέιρα), χωρίς όμως να καταφέρει να στεριώσει στο νησί.

Τον Ιούνιο του 2012 ένας άλλος δρόμος, περίπου 560 χιλιομέτρων, τον έφερε στο κατώφλι του ΠΑΟΚ, με τον Δώνη να έχει «ανάψει» το πράσινο φως για την απόκτησή του και τον Γιώργο Γεωργιάδη -που τον γνώριζε πολύ καλά από τις μικρές Εθνικές- να κάνει το… κονέ.

Οταν στον Παναθηναϊκό έμαθαν για τις επαφές, κατέθεσαν νέα καλύτερη πρόταση στον Λαγό 55.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 80.000 ευρώ τον δεύτερο και τελικά τον κράτησαν. Αρχικά ο Γιάννης Αναστασίου τον προόριζε για μπακ απ του Μέντες αλλά και του Ντιαρά που όμως δεν ήρθε. Ετσι, οι μοίρες του Τάσου Λαγού τον έφεραν στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού.

Χθες όχι οι μοίρες αλλά οι ικανότητές του τον έχρισαν σκόρερ και μάλιστα δύο φορές, με αυτά να είναι τα πρώτα του γκολ στην 20ή συμμετοχή του στη Super League. Ο δρόμος τελικά που ο νεαρός κόφτης επέλεξε αποδεικνύεται γι’ αυτόν ο πλέον ιδανικός και ας είχε πολλές στροφές…

Πηγή: Goal

Σχόλια