«ΓΓΑ, προπονητές, “άδεια άσκησης επαγγέλματος”, ΕΠΟ και Γυμναστές»

Με ανοιχτή επιστολή στον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ κ. Αντωνίου Αστέριο και τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ κ. Δημητριάδη Σάββα με θέμα: ΓΓΑ, προπονητές, “άδεια άσκησης επαγγέλματος”, ΕΠΟ και Γυμναστές, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών Σάββας Παπαδόπουλος επισημαίνει:

«Αξιότιμε κ. πρόεδρε νομίζω πως το θέμα το γνωρίζετε καλά. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να δοθεί λειτουργική λύση. Προτείνω σε τοπικό επίπεδο και λόγω της αυτοδιαχείρισης «προσωρινά λειτουργική» λύση, καθ’ ότι η οριστική μάλλον θα αργήσει ακόμα Ένα σωματείο, ιδιαίτερα τώρα με τους νέες ισχύουσες διατάξεις στις δομές, (μητρώο σωματείων της ΓΓΑ) για να πάρει την «ειδική άδεια» από το υπουργείο για να λειτουργήσει, πρέπει να δηλώσει μέσω «ΤΑΧΙΣ» ότι απασχολεί προπονητή με «άδεια άσκησης επαγγέλματος» αυτή που δίνει η ΓΓΑ στους Γυμναστές με ειδικότητα ποδόσφαιρο.

Τους Γυμναστές αυτούς όμως, η ΕΠΟ ακόμα δεν τους δέχεται ως ισότιμους προπονητές. Άρα με το σκεπτικό της ΕΠΟ καμία ομάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στα πρωταθλήματα που διοργανώνουν οι «ενώσεις», εάν δεν έχει προπονητή με δίπλωμα ΕΠΟ.

Και αναρωτιέται ο κάθε πρόεδρος σωματείου όπως εγώ «…γιατί να πάρω προπονητή με «άδεια άσκησης επαγγέλματος», να πληρώνω ΙΚΑ ασφάλεια, φόρους κλπ, αφού δεν μπορώ να πάρω μέρος στα πρωταθλήματα της «ένωσης»;

Από την άλλη η ΓΓΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΖΕΙ στους πίνακες των σωματείων εάν δεν δηλώσεις επίσημα ότι απασχολείς προπονητή με «άδεια άσκησης επαγγέλματος». Άρα Για την ΓΓΑ (δηλαδή για το υπουργείο) δεν υπάρχεις ως σωματείο. Και κάτ’ επέκταση δεν έχεις και δικαίωμα να μπεις ως ομάδα σε δημόσια γήπεδα.

Αυτή είναι πολύ συνοπτικά η ιστορία που ταλαιπωρεί τα σωματεία και τα αναγκάζει ορισμένες φορές ακόμα και να παρατυπούν η να σκαρφίζονται διάφορες αλχημείες για να μπορούν να λειτουργήσουν. Τώρα στην εποχή της Καραντίνας λόγω covid 19 όπου υπάρχει διαθέσιμος χρόνος ας προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις που χρόνια τώρα μας τις υπόσχονται αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Κατά καιρούς, (η τελευταία εξαγγελία έλεγε ότι πριν από τα Χριστούγεννα του 2020 το θέμα θα λυνότανε). Επίσης κατά καιρούς ανακοινώνονται «διάφορα», σχετικά με την ρύθμιση του θέματος.

Ως και το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση, ενώ υπεγράφησαν διατάγματα ακόμα και από την προεδρεία της Δημοκρατίας !!!

Όμως νιος ήμουν και γέρασα και πρακτική λύση δεν βρέθηκε ακόμα. Γι’ αυτό λέω ας πάμε σε μια «προσωρινά λειτουργική» λύση μέχρι που να συνεννοηθούν ΕΠΟ και ΓΓΑ για το τι θα ισχύει τελεσίδικα και από πότε».

Σχόλια