Ένας Έλληνας μάνατζερ πίσω από την προοπτική αγοράς της Ίντερ

Ένας Έλληνας είναι εκείνος που πρόκειται να αποφασίσει για την αγορά της Ίντερ από την BC Partners!

Αυτό αποκαλύπτει η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza σε άρθρο με τίτλο «Ποιος είναι ο Σταθόπουλος, ο μάνατζερ που εξετάζει τον φάκελο της Ίντερ», κάνοντας μία αναδρομή στην καριέρα του.

«Γεννημένος το 1969, μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), έχει ένα MBA από το Harvard Business School, τον έλεγχο των ιταλικών συμφωνιών με την BC Partners, είναι φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ και φίλαθλος της Τσέλσι» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραθέτοντας πλήρες το βιογραφικό του Νίκου Σταθόπουλου.

Όπως σημειώνεται, προσχώρησε στην BC Partners το 2005, όπου σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς έχει και την καθοδήγηση των επενδύσεων της εταιρείας σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης, με ιδιαίτερη προσοχή στις επενδύσεις στην Ιταλία.

Σε μια συνέντευξή του στους Financial Times εξήγησε ότι «η αγορά της σωστής ομάδας είναι αποφασιστική και η ικανότητα δημιουργίας υψηλών αποδόσεων δεν είναι πάντα προαπαιτούμενο. Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι μόνο να επιλέξεις το σωστό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και να είσαι πολύ καλός ιδιοκτήτης αυτού του περιουσιακού στοιχείου».

Όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, η BC Partners είναι διατεθειμένη να προσφέρει 500 εκατ. ευρώ για την αγορά της Ίντερ.

Σχόλια